A Prialt (ziconotid) felhasználása, adagolás, mellékhatások

Mi Prialt?

Prialt kezelésére használják súlyos krónikus fájdalom az emberek, akik nem tudják használni, vagy nem reagálnak a szokásos fájdalomcsillapító gyógyszereket.

Prialt is fel lehet használni más célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Súlyos pszichiátriai tünetek és a neurológiai károsodás kezelés alatt előfordulhatnak klorid oldattal. Nem kaphat Prialt ha kórtörténetében pszichiátriai betegség vagy pszichotikus esemény.

Fontos információ

Nem szabad használni Prialt ha allergiás a zikonotidra, vagy ha van egy ellenőrizhetetlen vérzés vagy véralvadási zavar.

Orvosa esetenként változhat a dózis vagy infúziós pumpa áramlási sebességet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a legjobb eredményeket oldattal.

Tájékoztassa orvosát, ha a gyógyszer úgy tűnik, hogy abbahagyják a munkát, valamint enyhíti a fájdalmat. Mondja el orvosának, ha rendszeresen más gyógyszereket is, hogy ha álmos. Prialt is hozzá álmosság okozta ezeket más gyógyszerekkel.

Hívjon orvost egyszerre, ha van egy súlyos mellékhatás, különösen a láz, nyaki merevség, lefoglalás (görcsök), szélsőséges álmosság vagy fáradtság érzése, zavartság, tájékozódási zavar, hallucinációk, gondolatok fáj magad, vagy tudatzavar.

Használata előtt Prialt

Súlyos pszichiátriai tünetek és a neurológiai károsodás kezelés alatt előfordulhatnak klorid oldattal. Nem kaphat Prialt ha kórtörténetében pszichiátriai betegség vagy pszichotikus esemény.

Nem szabad használni Prialt ha allergiás a zikonotidra, vagy ha van egy ellenőrizhetetlen vérzés vagy véralvadási zavar.

A kormány Terhességi kategória C. Nem ismert, hogy a Prialt káros-e a magzatot. Meghozatala előtt Prialt közölje orvosával, ha Ön terhes vagy terhességet tervez a kezelés során. Nem ismert, hogy a zikonotid kiválasztódik az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Ne használja ezt a gyógyszert anélkül, hogy orvosával, ha szoptat egy kisbabát.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

Prialtot injekcióként a tér körül a gerincvelő (intrathecalis injekció) egy számítógépes, hordozható infúziós pumpa sebességének szabályozására gyógyszert kap. Lehet, hogy ezt a gyógyszert időtartamra sok éven át.

Prialt kell adni csak mint intratekális injekció útján egy infúziós pumpa, és nem kell beadni közvetlenül a vénába vagy más testrész. Kezelőorvosa, a nővér, vagy más egészségügyi szolgáltató megadja az injekciót.

Orvosa esetenként változhat a dózis vagy infúziós pumpa áramlási sebességet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a legjobb eredményeket a gyógykezelésnek.

Tájékoztassa orvosát, ha a gyógyszer úgy tűnik, hogy abbahagyják a munkát, valamint enyhíti a fájdalmat.

Az biztos Prialt segíti az Ön állapotát, és nem okoz káros hatásokat, orvosa ellenőrizni kell a haladást rendszeresen. Ne mulassza ütemezett találkozók.

Ha Ön a narkotikus fájdalomcsillapítót, ne hagyja abba hirtelen, illetve előfordulhat, kellemetlen elvonási tünetek. Beszélje meg orvosával, hogy kevesebb és kevesebb a kábító gyógyszert leállítása előtt teljesen.

Mivel Prialt adagolás és infúziós pumpa programozás beadása egészségügyi szakember, akkor nem valószínű, hogy kihagyjon egy adagot.

Seek sürgősségi orvosi segítséget, ha úgy gondolja, hogy túl sokat használják a gyógyszerből, vagy ha a infúziós pumpa nem működik megfelelően.

Túladagolás tünetei lehetnek szélsőséges álmosság, látási problémák, zavartság, beszéd- problémák, merevség a nyakban és a hátban, hányinger, hányás, vagy eszméletvesztés.

Kerülje az alkohol használata közben oldattal. Ziconotide is okozhat mellékhatásokat, amely károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Ne közlekedjen vagy bármit, amely megköveteli, hogy ébren.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok. Hívjon orvost egyszerre, ha van egy komoly mellékhatása, mint a

problémák memória, beszéd, járás, vagy a gondolkodás

érzés, mint talán elájulsz

kettős látás vagy egyéb látási problémák

Hogyan kell használni a Prialt?

új vagy romló izomfájdalom, izomgörcsök, fájdalom, gyengeség és / vagy sötét vizelet

szokatlan vérzés vagy fertőzés jeleit körül mikroinfúzióval belépési vagy katéter kilépési oldalak

láz, fejfájás, nyaki merevség, hidegrázás, fokozott fényérzékenység, lila foltok a bőrön, hányinger, hányás és / vagy lefoglalás (görcsök)

szélsőséges álmosság vagy fáradtság érzése, depressziós hangulat

érzés paranoid, ellenséges, zavarodott, vagy zavaros

furcsa érzés a szájban

hallucinációk, szokatlan gondolatok vagy viselkedés, gondolatok fáj magad; vagy

érzés kevésbé éber, tudatzavar (kábultság vagy a válasz hiánya).

Kevésbé súlyos Prialt mellékhatások a következők lehetnek

fejfájás, ízületi fájdalom

enyhe álmosság vagy gyengeség

szédülés, forgó jellegű szédülés

alvászavar, szokatlan álmok

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

hasi fájdalom, hasmenés, székrekedés, étvágytalanság

Mi történik, ha túladagolás?

vizelési szokásosnál kevesebbet; vagy

egyensúly- vagy koordinációt.

Mit kell elkerülni?

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Mondja el orvosának, ha bármilyen szokatlan vagy kellemetlen mellékhatása. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Mielőtt megkapta Prialt közölje orvosával, ha rendszeresen használ más gyógyszerek, amelyek álmosságot (például megfázás vagy allergia gyógyszert, nyugtatók, kábító fájdalomcsillapítót, altatót, izom relaxers és gyógyászat görcsök, depresszió, vagy szorongás). Prialt is hozzá álmosság okozta ezeket más gyógyszerekkel.

Prialt mellékhatások

Szintén tájékoztassa orvosát, ha Ön szed vizelethajtó (víz tabletta).

Ez a lista nem teljes, és lehet más kábítószerek, hogy kölcsönhatásba léphet oldattal. Tájékoztassa orvosát az összes vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat, ásványi anyagokat, növényi termékek és gyógyszerek más orvosok által előírt. Nem kezd új gyógyszeres kezelés nélkül hatásos orvosával.

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Krónikus fájdalom tramadol, oxikodon, Cymbalta Percocet, duloxetin, fentanil, morfium, Dilaudidot, OxyContin, metadon, Ultram, hidro-

Fájdalom tramadol, oxikodon, acetaminofen, Tylenol, naproxen, aszpirin, ibuprofen, hidrokodon, amitriptilin, Percocet, hidroxizin, klonidin

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Prialt?

Prialt (ziconotid)