áttekintés – dongaláb

Dongaláb

Dongaláb

Az orvosok használják a “dongaláb” leírására egy sor láb rendellenességek általában már születéskor (veleszületett). A legtöbb esetben az első a láb csavart lefelé és befelé, a boltív emelkedett, és a sarok befelé. Kezeletlen, a lábfejet nem mozog fel és le, mint a megszokott módon, és ez okozhatja a gyermek járni az oldalán a láb.

A dongaláb ismertet egy sor láb rendellenességek általában már születéskor (veleszületett), amelyben a baba lábát van csavarva az alakját vagy helyzetét. Ebben dongaláb, a szöveteket összekötő izmok a csontok (inak) rövidebb, mint a szokásos. A dongaláb egy meglehetősen gyakori születési rendellenesség, és általában egy elszigetelt probléma az egyébként egészséges újszülött.

A dongaláb lehet enyhe vagy súlyos. Körülbelül fele gyermek dongaláb van ez mindkét lábát. Ha gyermeke dongaláb, akkor megnehezíti a járni rendesen, így az orvosok általában azt javasoljuk a kezelést röviddel a születés után.

Az orvosok általában képesek kezelni dongaláb sikeresen műtét nélkül, bár néha a gyerekeknek szükségük van a nyomon követés műtétet később.