áttekintés – Eisenmenger szindróma

Eisenmenger szindróma

Eisenmenger szindróma

Eisenmenger szindróma leggyakrabban szövődménye van egy lyuk (sönt) között két kamra a szív. Itt egy lyuk a szív fő szivattyúkamrák (kamrai septum defektus) okoz fokozott véráramlás a tüdőartériákba. Végül a shunt helyrehozhatatlanul károsítja a falak a tüdő artériák (arteria pulmonalis). Eisenmenger szindróma akkor jelentkezik, amikor a nyomás a tüdőartériákban olyan nagy lesz, hogy ez okozza az oxigén gyenge (kék) vér áramlását a jogot arra, hogy a bal kamra, majd a test, ami cianózis. A nagynyomású is okoz a falak a szív kamra vastagszik (hipertrófia).

Eisenmenger (I-V-Meng-Uhr) szindróma egy szövődménye szívhiba, hogy te született (veleszületett).

A szívhiba, amelynek következtében a furat (sönt), hogy a két kamra a szív a leggyakoribb oka a Eisenmenger szindróma. Ez a lyuk miatt a vér áramlását, rendellenesen a szívet és a tüdőt. Fokozott véráramlás visszatér a tüdőbe, ahelyett, hogy az egész tested. Az erek a tüdőben artériák merevvé válnak, és keskeny, egyre nagyobb a nyomás a tüdő artériákban. Ez tartósan károsítja az ereket a tüdejében.

Eisenmenger szindróma akkor jelentkezik, ha a megnövekedett nyomás a véráramlás a tüdő válik, olyan nagy, hogy az irányt a vér áramlását a sönt megfordítja. Oxigénszegény (kék) vér a jobb szívfél ömlik a bal kamra és szivattyúzzák a tested, így nem kapnak elég oxigént minden szervek és szövetek.

Eisenmenger szindróma egy életveszélyes állapot igénylő gondos orvosi felügyelettel. Gyógyszerek is enyhíti a tüneteket és a prognózist.

Eisenmenger szindróma ellátás