áttekintés – Takayasu arteritis

Takayasu arteritis egy formája a vaszkulitisz – gyulladás a vérerek -, hogy károsítja a nagy artériák, különösen az aorta.

nagy artériák

nagy artériák

A normál szív két felső és két alsó kamra. A felső kamarák, a jobb és a bal pitvarból, kap beáramló vér. Az alsó kamra, annál izmos jobb és bal kamra, pumpálja a vért a szívéből. A szívbillentyűk, amelyek folyamatosan áramló vér a helyes irányba, a kapuk, a kamra nyitását.

Takayasu arteritis (TAH-kah-JA-sooz Ahr-tuh-RIE-tis) egy ritka típusú vasculitis, a csoport okozó betegség érgyulladás. Ebben Takayasu arteritis, a gyulladás károsítja az aorta – a nagy artériák, hogy a vért a szívedből a többi a szervezetben – és annak fő ága.

Chambers és a szelepek a szív

A betegség vezethet elzáródás vagy beszűkült artériák (sztenózis) vagy rendellenesen kitágult erek (aneurizma). Takayasu arteritis is vezethet élesítésére vagy mellkasi fájdalom és a magas vérnyomás, és végül a szívelégtelenség vagy a stroke.

Chambers és a szelepek a szív

Ha nem a tünetek, akkor nem kell a kezelést. Vagy szükség lehet gyógyszeres, hogy ellenőrizzék a gyulladást az artériákban és a szövődmények megelőzése. De még a kezelés, a visszaesések gyakoriak.