B terv egy lépés: felhasználási dózis és mellékhatások

Mi Plan B One-Step?

Plan B One-Step megelőzésére használják terhesség utáni védekezés nélküli szex vagy meghibásodása egyéb fogamzásgátló (például óvszer törés, vagy hiányzó 2 vagy több fogamzásgátló tablettát).

Plan B One-Step is fel lehet használni más célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Ne használja a Plan B One-Step, ha már terhes. Plan B One-Step nem zárul a terhesség, amely már megkezdődött (a megtermékenyített petesejt nem csatlakozik a méh). Plan B One-Step nem használatra szánt, mint a rutin fogamzásgátló és nem alkalmazható ilyen módon. Beszélje meg orvosával, hogy a számos formája fogamzásgátló elérhető. Ne adja ezt a gyógyszert, hogy bárki fiatalabb, mint 15 éves. Forduljon orvoshoz orvoshoz.

Fontos információ

Plan B One-Step nem használatra szánt, mint a rutin fogamzásgátló és nem alkalmazható ilyen módon. Beszélje meg orvosával, hogy a számos formája fogamzásgátló elérhető. Ne használja ezt a gyógyszert, ha terhes. Plan B One-Step nem zárul a terhesség, amely már megkezdődött (a megtermékenyített petesejt nem csatlakozik a méh).

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát, ha allergiás bármely kábítószer, vagy ha cukorbeteg. Lehet, hogy nem tudja használni a Plan B One-Step, vagy lehet, hogy speciális vizsgálatokat a kezelés alatt.

Levonorgesztrelt átkerülhet az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Ne használja a Plan B One-Step nem mondja meg orvosával, ha szoptat egy kisbabát. Ne adjon Plan B One-Step senkinek fiatalabb, mint 15 éves. Forduljon orvoshoz orvoshoz.

Plan B One-Step adag áll egy tabletta naponta egyszer. A második tablettát vagy a dózis nem requitred. A Plan B One-Step tablettát kell bevenni, a lehető leghamarabb, de legfeljebb 72 óra (3 nap) után a védekezés nélküli közösülés vagy elégtelen fogamzásgátlást.

A gyógyszer szedése előtt

Hívja fel orvosát azonnal, ha belül hány bevétele után 1 óra a Plan B One-Step tablettát. Ne vegyen be még egy adagot, amíg nem beszéljen orvosával.

Meg kell vizsgálni az orvos által követő 3 héten belül figyelembe Plan B One-Step. Az orvos meg kell erősítenie, hogy nem terhes, és hogy ez a gyógyszer nem okozott káros hatásokat.

Ha menstruációja késik 1 hét vagy annál hosszabb a várható időpont után, hogy terhes lehet. Kap egy terhességi tesztet, és értesítse orvosát, ha Ön terhes. Plan B One-Step nem zárul a terhesség, amely már megkezdődött (a megtermékenyített petesejt nem csatlakozik a méh).

Store Plan B One-Step szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Hiányzik az adagot ezt a gyógyszert növeli a kockázata, hogy terhes.

Forduljon orvosához, ha kihagy szedését adag Plan B One-Step. Az időzítés a dózisok nagyon fontos ennek a gyógyszert, hogy hatékony legyen.

Seek sürgősségi orvosi segítséget, ha úgy gondolja, hogy túl sokat használják az ezt a gyógyszert.

A túladagolás tünetek közé tartozik a hányinger és a hányás.

Plan B One-Step nem nyújt védelmet a szexuális úton terjedő betegségek – köztük a HIV és az AIDS. Egy óvszer az egyetlen módja annak, hogy megvédje magát ezekkel a betegségekkel. Ne kelljen a védekezés nélküli szex.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció a B terv One-Step: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok. Hívjon orvost egyszerre, ha súlyos fájdalom a gyomor alsó vagy oldalsó. Ez lehet a jele a méhen kívüli terhesség (terhesség, hogy az implantátumokat a petevezetékben a méh helyett). A méhen kívüli terhesség egy orvosi vészhelyzet.

Kevésbé súlyos Plan B One-Step mellékhatások lehetnek

hányinger, hasmenés, vagy hasi fájdalom

szédülés, fáradtságérzés

emlő fájdalom, érzékenység

változások a menstruációs ciklus; vagy

fejfájás.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Hogyan kell venniük a Plan B One-Step?

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát, ha bármilyen az alábbi gyógyszerek

rifampicin (Rifadin, Rifater, Rifamate, Rimactane)

barbiturát, pl amobarbiiái (Amytal), butabarbitál (Butisol), mefobarbital (Mebaral), secobarbital (Seconal), vagy fenobarbitál (Luminal, Solfoton); vagy

lefoglalás gyógyszerek, mint például a fenitoin (Dilantin), vagy karbamazepin (Tegretol).

Ez a lista nem teljes, és lehet más kábítószerek, amelyek hatással lehetnek a Plan B One-Step. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket használ. Ez magában foglalja a vitaminok, ásványi anyagok, növényi termékek és gyógyszerek más orvosok által előírt. Ne kezdj egy új gyógyszeres kezelés nélkül hatásos orvosával.

Fontos: Minden erőfeszítést megtettünk annak érdekében, hogy a közölt információk pontosak, up-to-date, és teljes, de nem garantálja az erre a célra készült. Kábítószer itt szereplő információk lehetnek időben érzékeny. Multum kábítószer információ információs forrás célja, hogy segítse az engedéllyel egészségügyi szakemberek gondozásában a betegek és / vagy, fogyasztók megtekintésével szolgáltatás kiegészítéseként, és nem helyettesíti a szakértelem, készség, tudás és megítélés az egészségügyi szakemberek. A hiánya figyelmeztetés egy adott gyógyszer vagy gyógyszer-kombináció semmilyen módon nem úgy kell értelmezni, hogy jelezze, hogy a gyógyszer vagy hatóanyag-kombináció biztonságos, hatásos vagy megfelelő az adott páciens számára. Az itt szereplő információk nem fedezésére minden lehetséges felhasználási, irányokat, óvintézkedések, figyelmeztetések, gyógyszerkölcsönhatások, allergiás reakciók, vagy káros hatások.

2.08.12 / 15/2010 5:01:39

Elérhetőség OTC Over the counter

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Sürgősségi fogamzásgátlás levonorgesztrel, Plan B, etinilösztradiol / levonorgesztrel, ella, ulipristal, fellépjen EK következő választás

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Mi történik, ha túladagolás?

Mit kell elkerülni?

Plan B One-Step mellékhatások

Milyen más gyógyszerek befolyásolják a Plan B One-Step?

Lásd még

Plan B One-Step (levonorgesztrel)