borsmenta

Gyakori elnevezések: A borsmenta.

A hatásosság-biztonsági értékelés

Oo … Ethno vagy más bizonyítható.

Biztonsági értékelés

Ez a jól ismert évelő növény jellegzetes tagja a menta család egy négyzet lila-zöld szárú, lila és lila színű virágok. A növény általában terjed útján futók. A különböző típusú borsmenta létezik, amelyek az egész világon termesztik. Gyógyszerészeti olaj származik 2 fajták, fehér (világoszöld levelekkel) és a fekete (sötét-zöld levelek) borsmenta. Ez nem tévesztendő össze a japán borsmenta olaj, amely hasonló szag jön, hanem egy másik faj.

Le először 1696-ban Angliában, borsmenta és az olaj már használt a keleti és nyugati hagyományos orvoslás illatát, a görcsök és a fertőzések. Azt is használják a rákos betegségek kezelésében, megfázás, emésztési zavar, émelygés, torokfájás, és fogfájást. Ma az olajat széles körben használják, mint egy aroma rágógumi, fogkrém, szájvíz, cigaretta, és a gyógyszerek. Azt is használják összetevőként a köhögés és megfázás készítmények, és az irritábilis bél szindróma (IBS). Az alkotó mentol használják számos antiszeptikus, viszketés elleni, és a helyi érzéstelenítő készítmények.

Mentol áll rendelkezésre sok készítmények kezelésére megfázás és köhögés és annak hűtés és melegítés a bőrbe a fájdalom enyhítésére. Ugyanakkor kevés a klinikai alátámasztó információkat felhasználása ezeknek a feltételeknek.

Borsmentaolajnál kezelésére használják emésztési dózisban 0,1-0,24 ml. Maximum 1200 mg az olaj bélben oldódó bevonattal ellátott tabletták arra használták, hogy IBS kezelésére. A borsmenta olaj (40 ml) került a bárium szuszpenziók és beadni (8 ml) alatt kolonoszkópia pihenni a bél izmait.

A borsmentaolaj nem alkalmazható a betegek gyomor reflux vagy aktív gyomorfekély. Ne alkalmazza a borsmenta olaj az arc, különösen az orr alatti gyermek vagy csecsemő. Bélben oldódó bevonattal ellátott készítmények nem javallott gyermekek 8 évnél fiatalabb.

Dokumentált káros hatásokat. Serkenti menstruációs vérzés.

A borsmenta olaj befolyásolhatja az anyagcserét bizonyos gyógyszerek (beleértve a felodipin és szimvasztatin), és növeli a mellékhatások. Felszívódás koffein késhet a mentol.

A borsmenta olaj okozhat allergiás reakciókat jellemzi bőrreakció, kipirulás, fejfájás, és ronthatja a tüneteket, hiatus sérv, gyomorégés és gyomorfekély.

A borsmenta általánosan elismert biztonságos mennyiségben használják fűszer vagy ízesítő, bár gyógyászati ​​célra a növény okozhat mellékhatásokat.

Referenciák