csontritkulás kockázata: aki kapja csontritkulás?

Valóság: Mindenkinek szüksége van arra, hogy az érintett a saját csontok egészségének! Bár a fehér nők úgy tűnik, hogy a legnagyobb kockázatot a csontritkulás, az osteoporosis nem alkalmaz hátrányos megkülönböztetést: a férfiak és a nők minden etnikai csoportok fejlődik ki a betegség.

Csontritkulás statisztikák azt mutatják, hogy mintegy 2 millió ember él a betegség ma, a másik 3,5 millió ember a r isk csontritkulás kialakulásának. Bár a nők több élmény gyors csontvesztés a saját 50-es, 60-as évek végén által, a férfiak és a nők elveszítik csonttömeg azonos ütemben. Egynegyede 50 év feletti férfiak megtöri a csontot csontritkulás miatt.

A fogyás és a csontvesztés néha járnia; Az orvosok tudják, hogy a nők az anorexia, akik súlyosan korlátozzák a kalória sokáig, fokozott veszélynek vannak kitéve a csontritkulás. Az evészavar zavarja hormonok fenntartásához szükséges csont, nem is beszélve az élelmiszereket embernek kell építeni a csont; De mi van, ha nem anorexia? Mi a kapcsolat a csontritkulás és a normál diéta? Honnan tudod, ha a csontvesztés rizikója? Milyen diéta biztonságos a …

Egy nő a csontritkulás kockázata meredeken emelkedik a menopauza után, különösen a fehér és ázsiai nők, és a kicsi, vékony kereteket. Ez azért van, mert a menopauza után a nők elveszítik mintegy 20% -át a csonttömeg 5-7 év. Azonban st udies kimutatták, hogy több mint 2% -a egyetemista korú nőknél már a csontritkulás, és további 15% jelentősen veszített a csontsűrűséget. Senki sem immunis a csontritkulás.

Képzeld el, ha kellett élni a többi az élet a pénzt megmentette az időben voltál 30. Nos, ez az, amit a csontok kell tennie. Bones éri el a csúcsát tömege körülbelül 30 éves korig, ami után fokozatosan veszítenek ásványi tartalékok. Így a gyermekek, a fiatalok és a fiatal felnőttek épület csont kell tartania az egész életük.

Férfiak és nők minden korosztálya kell kezdeni figyelembe osteoporosis komolyan időpontjától kezdve a fiatal, amikor nem tud csontsűrűség “a bank.”

A csontritkulás nem kell egy természetes része az öregedés – a férfiak vagy a nők. Csontot építik most, és segít megelőzni a csontritkulást később

FORRÁS

Department of Health and Humán Services: “Bone Health és csontritkulás: A jelentés a Surgeon General, 2004.”

National Osteoporosis Foundation.

National Institutes of Health.

National Library of Medicine.

Kap sok súly -hordozó gyakorlat. Csakúgy, mint az izmok, a csontok kell dolgozni rendszeresen tartani őket erős. Tanulmányok azt mutatják, hogy a fiatal nők, akik részt vesznek az atlétika a legnagyobb csontsűrűség, és hogy a posztmenopauzában lévő nők, akik részt vesznek a rendszeres testmozgás megakadályozhatja vagy visszafordíthatja a csontvesztés csaknem 1% -kal; Egyél egy gazdag étrend kalcium és D-vitamin – 1000 mg kalciumot és 400-800 nemzetközi egység (NE) D-vitamin napi ha 50 év alatti, és 1200 mg kalciumot és 1000 NE D napi ha 50 év felett Jó természeti források közé tej, joghurt, sajt, sötétzöld leveles zöldségek, és a dúsított gabonafélék és gyümölcslevek. Három és fél dl főtt lazac tartalmaz 90% -a napi adag D-vitamin Ha nem kap elég kalciumot és D-vitamin a diéta, akkor vegye kiegészítőket. Megfontolni a D-vitamin szintje kezelőorvosa ellenőrizni; Ne dohányozzon. Minél többet dohányzik, és a hosszabb ideig dohányzik, annál nagyobb a csonttörés kockázatát idős korban. Dohányzásról való leszokás tűnik esetében a kockázat idővel; Beszéljen orvosával a csontok egészségét, és kap rendszeres csont vizsgál, amikor ajánlott.