ductus arteriosus (PDA)

Ductus arteriosus (PDA) tartós nyílás között két nagy vérerek a szíve. A nyitó, az úgynevezett ductus arteriosus, egy normális része a baba keringési rendszer születés előtt, hogy általában bezáródik röviddel a születés után. Ha nyitva marad, de úgy hívják nyitott ductus arteriosus.

Egy kis, nyitott ductus arteriosus gyakran nem okoz problémát, és lehet, hogy soha nem kell a kezelést. Azonban egy nagy nyitott ductus arteriosus nem kezelik teszi rosszul oxigéndús vér áramlik a rossz irányba, gyengíti a szívizmot és okozó szívelégtelenség és egyéb szövődmények.

Kezelési lehetőségek a nyitott ductus arteriosus monitorozását, gyógyszerek és záródó szívkatéterezés vagy műtét.

Ductus arteriosus tünetek változhat a méret a hiba, és hogy a baba teljes idejű vagy korai. Egy kis PDA okozhat nem jelek vagy tünetek és észrevétlen maradhat egy ideig – egészen addig, amíg a felnőttkort. A nagy PDA okozhat a szívelégtelenség tüneteit sokkal a születés után.

A baba az orvosa először gyanakodni szívfejlődési során rendszeres szűrés meghallgatása után a szívzörej, miközben hallgatja a gyermek szívét egy sztetoszkóp.

A nagy PDA során csecsemő- vagy gyermekkorban okozhat

Forduljon orvoshoz, ha a baba, vagy idősebb gyermek

Mikor kell orvoshoz

Ductus arteriosus és terhesség

Veleszületett szívhibák adódnak problémák már a szív fejlődése – de ott gyakran nincs egyértelmű oka. Genetikai és környezeti tényezők is szerepet játszanak.

Születés előtt, a vaszkuláris kapcsolat (ductus arteriosus) két főbb erek vezet a szív – az aorta és arteria pulmonalis – szükséges a baba vérkeringést. A ductus arteriosus eltereli a vért a baba tüdejébe, miközben fejleszteni, és a baba kap oxigént az anyai keringésben.

Amit megtehetsz

A születés után, a ductus arteriosus normális esetben bezáródik belül két vagy három napig. Koraszülött csecsemők, a kapcsolat gyakran hosszabb időt vesz igénybe, hogy lezárja. Ha a kapcsolat nyitva marad, ez nevezik nyitott ductus arteriosus.

Mit várnak el az orvos

A rendellenes nyílás okoz túl sok vér kering a baba tüdő és a szív. Kezeletlen, a vérnyomás, a baba tüdejébe megnőhet (pulmonális hipertónia), és a baba szíve kiszélesíthessék és gyengítik.

Megelőző antibiotikumok

Kockázati tényezők, amelyek nyitott ductus arteriosus közé

Egy kis, nyitott ductus arteriosus esetleg nem komplikációkat okozhat. Nagyobb, kezeletlen hibák okozhatnak

A legtöbb nő, aki egy kis nyitott ductus arteriosus képes elviselni a terhesség gond nélkül. Azonban, miután egy nagyobb hibát vagy komplikációk – például szívelégtelenség, szívritmuszavar vagy pulmonális hipertónia – növelheti a szövődmények kockázata a terhesség alatt. Ha Eisenmenger szindróma, terhesség alatt is életveszélyes.

Ha van egy szív hiba, javítani vagy sem, megvitatni családtervezés orvosával. Bizonyos esetekben prekoncepció konzultációt orvos, aki jártas a kardiológia, a genetika és a nagy kockázatú szülészeti ellátás szükséges. Néhány szív gyógyszereket is komoly problémákat okozhat a fejlődő baba, és lehet, hogy le kell állítani, vagy állítsa be a gyógyszert, mielőtt teherbe esne.

A nyitott ductus arteriosus lehet találni, miközben a baba a kórházban szülés után, vagy esetleg később megtalálták, néha azért, mert a szívzörej. Ha a gyermeket gyanúsítottak egy PDA, ő lehet hivatkozni, hogy egy orvos, aki specializálódott kezelésére gyermekek szívbetegségek (gyermek kardiológus).

Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a kinevezése.

Mert nyitott ductus arteriosus, kérdést feltenni a

Ne habozzon, kérje további kérdéseket is.

Az orvos valószínűleg kérdezni néhány kérdést, mint például a

A gyermek orvosa gyanakodhatunk nyitott ductus arteriosus alapján a gyermek szívverését. PDA okozhat szívzörej, hogy az orvos lehet hallani egy sztetoszkóp.

Ha az orvos a szívhiba, ő kérheti egy vagy több az alábbi vizsgálatok

Kezelések nyitott ductus arteriosus függ a kortól, a kezelendő személy. Lehetőségek például

Nyitott szívműtét. Ha a gyógyszerek nem hatékonyak, és a gyermek állapota súlyos, illetve nem okoz szövődményeket, nyitott szívműtét lehet ajánlott. A sebész egy kis vágás között, a gyermek bordáit, hogy elérje a gyermek szívét, és javítsa ki a nyitott csatorna segítségével öltés és klipek.

A műtét után, a gyermek marad a kórházban néhány napig megfigyelésre. Ez általában egy pár hétig, hogy a gyermek teljesen felépüljön nyitott szívműtét. Nyitott szívműtét is lehet a felnőttek számára javasolt, akik a PDA, ami okoz egészségügyi problémákat. Lehetséges kockázatok közé rekedtség, vérzés, fertőzés és egy béna membránt.

Katéter eljárásokat. Koraszülöttek a túl kis katéter eljárásokat. Azonban, ha a baba nem rendelkezik PDA kapcsolatos egészségügyi problémák, az orvos is javasoljuk, hogy várja, amíg a baba idősebb csinálni katétert lépéseket a PDA. Katéter eljárásokat is lehet használni kezelésére teljes távú csecsemők, gyermekek és felnőttek.

A katéter eljárásban egy vékony cső (katéter) vezetnek be a véredény az ágyék és menetes fel a szívbe. A katéteren keresztül, egy dugó vagy tekercset kell beiktatni, a ductus arteriosus záródását.

Ha az eljárás történik az ambuláns, a gyermek valószínűleg nem fog az éjszakát a kórházban. Szövődmények katéter eljárások közé tartozik a vérzés, fertőzés, vagy mozgás a csatlakozó vagy a tekercset, ha az anyagot a szívben.

A múltban az emberek, akik már volt egy PDA tanácsolták, hogy az antibiotikumok előtti fogorvosi munka és egyes sebészeti eljárásokat, amelyek megakadályozzák a szív fertőzés (fertőzéses szívbelhártya-gyulladás). Ma megelőző antibiotikus már nem ajánlott a legtöbb ember a nyitott ductus arteriosus.

A gyermek kell megelőző antibiotikus az első hat hónap elteltével a katéter javítási folyamat, vagy ha van is kárt okozhat a javítás után. Beszéljen orvosával arról, hogy a gyereknek szüksége van, hogy az antibiotikumok előtti bármely eljárás.

Ha Ön vagy gyermeke veleszületett szívhiba vagy műtéten esett át, hogy helyes, lehet, hogy némi aggodalmat utógondozás. Íme néhány kérdés, akkor lehet gondolkodni

Nincs biztos módja, hogy megakadályozzák, hogy gyermekük egy nyitott ductus arteriosus. Azonban fontos, hogy mindent megtegyünk, hogy egy egészséges terhesség. Íme néhány alapjait

Ha van a családban előfordult szívfejlődési vagy egyéb genetikai rendellenességek, hogy beszélj egy genetikus a teherbeesés előtt.

keresse fel orvosát