egyszer is elég: egy útmutató, hogy megakadályozzák a jövőbeni csonttörés

A csontritkulás értékelése

Szóval, ha már eltört egy csont. Csak azok, akik tapasztaltak törés igazán megérteni, milyen fájdalmas és bénító lehet. Helyreállítása kell az első kiemelt. Azonban Ön és orvosa is meg akarja állapítani, hogy ez a törés tünete csontritkulás. Ha ez a mögöttes betegség, ez hozza meg nagyobb a kockázata a jövőbeni csonttörés. Ha 50 éves vagy annál idősebb, van egy nagyon jó esély a törés kapcsolódik a csontritkulás. Ez az adatlap segít jobban megérteni a kapcsolatot a törés és a csontritkulás, így azonnal cselekednünk, hogy erősítse és védje a csontok.

Sokan nincsenek tisztában a kapcsolatot egy törött csont és a csontritkulás. Csontritkulás, vagy a “porózus csont”, egy olyan betegség, jellemző az alacsony csonttömeggel. Ez a csontokat törékennyé teszi, és hajlamosabbak a törések, különösen a csontok a csípő, a gerinc és a csukló. A csontritkulás az úgynevezett “néma betegség”, mert a csontállomány ritkul tünetek nélkül. Az emberek általában nem tudják, hogy a csontritkulás, amíg a csontok annyira gyenge, hogy egy hirtelen törzs, csavar, vagy bukik törését okozza.

Az Egyesült Államokban több mint 53 millió ember akár már a csontritkulás vagy a magas kockázatú az alacsony csonttömeg. A betegség is előfordulhat mind a férfiak és a nők és a bármely életkorban, de leggyakrabban az idősebb nők.

A többség az összes csípő és a gerinc törések idősebb fehér nők tudható be, hogy alatta a csont törékenységét. Továbbá, a nők közel vagy már a menopauza, akik szenvedtek a törés a múltban nagyobb valószínűséggel tapasztalnak újabb törést. Mégis, sajnos, kevés ilyen beteg csontritkulásos törések előterjesztett csontritkulás értékelés és az orvosi ellátást.

Már volt egy törés. Túl késő, hogy beszéljen az orvos körülbelül csontritkulás ?; Soha nincs túl késő. Ideális esetben beszéljen orvosával alatt helyreállítási arról, hogy meg lehet, hogy egy jelölt egy osteoporosis értékelést. De még ha a törés nem gyógyul, akkor lehet értékelni, és kezdje meg a lépéseket, hogy megvédje a csontok most.

Milyen orvos kell látok kapok csontritkulás értékelés ?; Sok különböző orvosok értékelik és a csontritkulás kezelésére. Kezdje az alapellátás orvosa vagy a kezelőorvos a törés. Ő talán tud végrehajtani az értékelést, és ezután utalja be a szakember, mint például egy endokrinológus vagy reumatológus, ha kezelést igényelnek.

Mit jelent az osteoporosis értékelést vonja ?; Egy dolog orvosa tennie kérdezni a kórtörténet és életmód annak megállapítására, hogy van kockázati tényező a csontritkulás. Néhány olyan tényező, amely növeli a csontritkulás kialakulásának kockázatát tartalmaznak személyes vagy családi kórtörténetében törések, alacsony az ösztrogén hormon és tesztoszteron, és az egyes gyógyszerek, mint például a glükokortikoidok vagy epilepszia elleni gyógyszereket, hogy hozzájárul a csontok törékenysége . Orvosa is lehet tesztelni akarja a vér vagy a vizelet, és azt sugallják, hogy van egy csontsűrűség vizsgálat.

Mi a csontsűrűség teszt? Ez fájdalmas ?; A csontsűrűség (BMD) teszt a legjobb módja, hogy meghatározza a csontok egészségét. Ez a teszt képes azonosítani a csontritkulás, meghatározzák a kockázat törések (törött csontok), és mérjük a választ, hogy a csontritkulás kezelésére. A legszélesebb körben elfogadott BMD teszt nevezzük kettős energiájú röntgensugár elnyelődése, vagy DXA vizsgálatot. A teszt biztonságos és fájdalommentes, egy kicsit olyan, mint egy röntgen, de sokkal kisebb a sugárterhelés. Meg lehet mérni csontsűrűséget a csípő és a gerinc, és mindössze 15 percet vesz igénybe. Egy DXA teszt, meg fogják kérni, hogy feküdjön az asztalon, miközben a gép fölött van méri a csontsűrűséget.

Néhány magán biztosítási tervek fedezi BMD tesztek által elrendelt orvosához. Medicare is lehet fizetni a BMD vizsgálat bizonyos körülmények között a nők és a férfiak 65 éves vagy idősebb. Az orvos és az ő irodai alkalmazottak is segít eldönteni, Medicare fedezi BMD teszt az Ön számára.

Ha én diagnosztizáltak csontritkulás, mit tegyek ?; Lehet érezni az érintett, vagy akár megijedt, miután diagnosztizálták a csontritkulás. Azonban a jó hír az, hogy a fegyveres információkat, valamint a támogatás az orvos, akkor jelentősen javítja a csontok egészségét, és csökkenti a kockázatot a jövőbeni csonttörés kombinációja gyógyszeres kezelés, diéta, a testmozgás és az életmód változtatás.

Néhány barátom gyógyszert szedni a csontritkulás. Érdemes megfontolni ezt ?; Igen. Számos gyógyszer áll rendelkezésre az csontritkulás megelőzésére és kezelésére, beleértve a következőket: biszfoszfonátok, ösztrogén agonisták / antagonisták (más néven szelektív ösztrogén-receptor modulátorok vagy SERM-ek), paratiroid hormon, az ösztrogén-terápia, hormonterápia, és egy nemrégiben jóváhagyott RANK ligandum (RANKL) gátló. Orvosa segíthet megérteni az előnyeit és kockázatait minden ilyen gyógyszereket, és válassza ki az egyik, hogy igaza van az Ön számára.

A férfiaknál, csökkent tesztoszteron szint lehet kapcsolódik a fejlesztési a csontritkulás. Férfiak kirívóan alacsony tesztoszteronszint előírható tesztoszteron pótló terápia segít megelőzni vagy lassítani csontritkulást.

Mi mást tehetek, hogy megvédjem a csontok ?; Amellett, hogy a gyógyszer szedését, néhány a legfontosabb dolog, amit tehetünk, hogy kövesse a gazdag étrend kalcium és D-vitamin, fenntartani a megfelelő napi fehérje bevitel, figyelemmel kíséri a nátrium-bevitel, és kap sok mozgás.

Mindig aktív, de nem akarom kockáztatni törés másik csont. Talán kell, hogy több időt “a pálya szélén” ezentúl .; Tökéletesen érthető, hogy el akarjuk kerülni a másik törés. Senki, akinek eltört egy csont akarja, hogy újra, hogy a fájdalom és a veszteség a függetlenség. Azonban az élet az életedben “a pálya szélén” nem hatékony módja, hogy megvédjük a csontokat. Hátralévő fizikailag aktív csökkenti a szívbetegségek kockázatát, vastagbélrák, és a 2. típusú cukorbetegség. Azt is védelmet nyújt a prosztata- és mellrák, a magas vérnyomás, az elhízás, és a hangulati rendellenességek, mint a depresszió és a szorongás. Ha ez nem elég ahhoz, hogy meggyőzni, hogy maradjon aktív, fontold meg: edzés az egyik legjobb módja, hogy megőrizze a csontsűrűség és a zuhanás megakadályozására, mint te kor.

Milyen típusú testmozgás a legjobb, ha csökkentem kockázatát egy másik törés ?; Testmozgás csökkenti a kockázatot a repesztés kétféleképpen-by segít építeni és fenntartani csontsűrűség és javulna az egyensúlyt, a rugalmasság és az erő, amelyek mindegyike csökkenti annak esélyét, hogy essen.

Hogyan gyakorolni biztonságosan, ha a csontritkulás ?; Ha a csontritkulás, fontos, hogy kap rengeteg gyakorlással. Azonban meg kell választani a tevékenységek óvatosan. Ügyeljen arra, hogy elkerülje tevékenységét magas a leesés veszélye, mint a síelés vagy a korcsolyázás, azokat, amelyek túl sok hatása, mint a kocogás és ugráló kötél, és az, hogy okozhatja, hogy hajlítsa meg, mint a golf.

Sajnos néhány ember annyira félt a törés a másik csont válnak ülő, ami további veszteséget csontok és az izmok. Megnyugodhat azonban, hogy a gyakorló a megfelelő testtartás és a tanulás a helyes utat, hogy mozogni, akkor tudja megvédeni a csontok miközben fizikailag aktív. Minden tevékenység lehet igazítani, hogy megfeleljen a kor, képesség, életmód, és az erőt. Az orvos vagy a gyógytornász segítségével tervezzen egy biztonságos és hatékony edzésprogram. Addig itt van néhány általános iránymutatás a biztonságos mozgást

nem

csinál

Mielőtt elindulna bármilyen edzésprogram, mindenképpen forduljon orvoshoz.

Saját törés történt, miután megbotlott egy szőnyeg a saját otthonában. Hogyan előzhető meg a másik esik ?; Falls egyik fő forrása a törések. Annak a valószínűsége, hogy akkor esik függ a személyes és környezeti tényezők.

Mi hip padding? Ha tartom ?; Kutatások kimutatták, hogy a csípővédők csökkenti a csípőtáji csonttörés kockázata között, akik nagy a kockázata érint. A legtöbb csípővédők moshatók fehérneműt, hogy fér át a csípőt. Mindkét oldalán a ruhadarab egy vékony réteg könnyű habosított műanyagból. Csípővédők általában viselni az emberek, akik egy instabil haladt előre, vagy a testtartás és az emberek, akik hajlamosak esik le (a fő hatás mellett a csípő), nem pedig a több tipikus őszi előre (a fő hatása a kéz vagy térd).

A vizsgálatok azonban azt találták, hogy akár egyharmadát az emberek nem volt hajlandó viselni csípővédők vagy viselte őket csak korlátozott ideig.

Van még valami, amit tehetek ?; Ha Ön dohányzik, most lenne egy jó ideje, hogy kilép. A dohány mérgező a csontokat, melynek köszönhetően nagyobb a kockázata az alacsony csonttömeg és a csontritkulás. A túlzott alkoholfogyasztás is lehet káros a csontok, és az emberek, akik sokat isznak általában több csontritkulás és törések miatt rossz táplálkozás és a fokozott kockázata csökken.

bones.theernment; Telefon: 202-223-0344; 800-624-csont (2663)

nia.theernment /

nmegtekintéséhez

Ez a kiadvány információkat tartalmaz gyógyszeres kezelésére használják az egészségi állapot itt tárgyalt. Amikor ez a kiadvány alakult, mi benne a leginkább up-to-date (pontos) információ. Alkalmanként, az új információk a gyógyszert felszabadul.

Kábítószer @ ataccessdata./scripts/cder/drugsat. Kábítószer @ egy; kereshető katalógusát -approved gyógyszereket.

theernment Pub. No. 15-7898-E

2 AMS Kör; Bethesda, MD 20892-3676; Telefon: 202-223-0344; 800-624-csont (2663); TTY: 202-466-4315; Fax: 202-293-2356; E-mail: theernmentBoneInfo@mail.theernment; bones.theernment

Ha további információra van szüksége a rendelkezésre álló források az Ön nyelvén vagy más nyelven, lépjen kapcsolatba a theernment csontritkulás és rokon csontbetegségek ~ National Resource Center theernmentBoneInfo@mail.theernment.

A theernment csontritkulás és rokon csontbetegségek ~ National Resource Center betegek, az egészségügyi szakemberek és a lakosság számára fontos link a források és információk metabolikus csontbetegségek. A misszió theernment ORBD ~ NRC az, hogy a tudatosság és jobban megismerjék és megértsék a megelőzés, a korai felismerés, valamint az ilyen betegségek kezelésére, valamint stratégiák megbirkózni velük.

A theernment csontritkulás és rokon csontbetegségek ~ National Resource Center támogatja a National Institute of Arthritis és izomrendszer és bőrbetegségek közreműködésével

(Theernment) egyik összetevője a US Department of Health and Human Services (HHS).

A legtöbb csont kiadványok csak online rendelhető. Egyesek nyomtatott formában. Szeretné megrendelni kiadványok csont rendellenességek küldjük el ?; Látogassa meg online megrendelőlapot.

Stratégiák, hogy csökkentse a csonttörések kockázatát

Hol találok további információkat?

Tájékoztatásképpen