elhízás kezelések és gyógyszerek

A cél az elhízás kezelés célja, hogy elérje, és felfüggeszti az egészséges testsúlyt. Lehet, hogy működjön együtt a csapat az egészségügyi szakemberek – köztük egy dietetikus, viselkedés tanácsadó vagy elhízás szakember -, hogy segítsen megérteni, és hogy a változások az étkezési és tevékenységi szokások.

A kezdeti kezelés célja általában szerény fogyás – 3-5 százaléka a teljes súlya. Ez azt jelenti, hogy ha az Ön testsúlya 200 font (91 kg) és elhízott BMI szabványok, akkor azt kell veszíteni csak mintegy 6-10 font (2,7-4,5 kg) az egészségre, hogy kezd javulni. Azonban a nagyobb súlyt veszítesz, annál nagyobb a haszon.

Minden súlycsökkentő programok változtatást igényelnek az étkezési szokások és a fizikai aktivitás fokozása. A kezelési módszerek, amelyek az Ön számára függ a szinten az elhízás, az általános egészség és a szándékát, hogy részt vegyenek a súlycsökkentő tervet.

étrendi változtatások

Más kezelési eszközök közé

Csökkentése kalóriát és gyakorló egészségesebb étkezési szokások létfontosságúak leküzdésében elhízás. Bár lehet, hogy lefogy először gyorsan, lassú és egyenletes fogyás hosszú távon tartják a legbiztonságosabb módja annak, hogy lefogy, és a legjobb módja annak, hogy tartsa ki véglegesen.

A testmozgás és aktivitás

Kerüljük a drasztikus és irreális étrend változás, mint a fogyókúrák, mert nem valószínű, hogy segítsen megőrizni a túlsúly ki hosszú távon.

viselkedésváltozásokat

Tervezi, hogy részt vegyenek egy átfogó súlycsökkentő program legalább hat hónap és a fenntartó fázisban a program legalább egy évig, hogy növeljék az esélye, súlycsökkentő sikert.

Vényköteles súlycsökkentő gyógyszert

Nem a legjobb súlycsökkentő étrend. Választani, amelyik magában foglalja az egészséges élelmiszerek, hogy úgy érzi, működni fog az Ön számára. Étrendi változtatások elhízás kezelésére tartalmazzák

Súlycsökkentő műtét

Legyen óvatos a gyors javítások. Lehet, hogy kísértésbe diéta hóbort, hogy ígéretet a gyors és könnyű fogyás. A valóság azonban az, hogy nincs mágikus élelmiszerek vagy gyors megoldások. Hóbort táplálkozás segíthet a rövid távon, de hosszú távon az eredmények nem úgy tűnik, hogy minden jobb, mint más diéták.

egyéb kezelések

Az is lehet, hogy lefogy fogyókúrázna, de akkor valószínű, hogy visszanyerje azt, ha abbahagyja a diétát. A fogyni – és tartsa ki – meg kell, hogy egészséges-táplálkozási szokások, hogy fenn tudja tartani az idővel.

Fokozott fizikai aktivitás, vagy a testmozgás elengedhetetlen része az elhízás kezelésére. A legtöbb ember, akik képesek fenntartani a fogyás több mint egy éve, hogy a rendszeres testmozgás, akár csak séta.

Hogy növeljék az aktivitási szint

Egy magaratásszabályzó program segít, hogy életmódbeli változások és lefogy, és tartsa ki. Lépéseket tegyen magában vizsgálja a jelenlegi szokások, hogy megtudja, milyen tényezők, hangsúlyozza, illetve helyzetekre is hozzájárulhatott az elhízás.

Mindenki más, és különböző akadályok kezelésének tömeg, például hiányzik az idő gyakorolni, vagy késő esti evés. Alakíthatja ki viselkedése megváltozik, hogy foglalkozzon az egyéni aggodalmak.

Viselkedés módosítását, néha viselkedés terápia, lehetnek

Fogyás megköveteli az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás. De bizonyos helyzetekben, vényköteles súlycsökkentő gyógyszer segíthet.

Tartsuk szem előtt azonban, hogy a súlycsökkentő gyógyszer célja, hogy együtt alkalmazható diéta, a testmozgás és a viselkedés változás, nem helyettük. Ha nem, hogy ezek más változások az életedben, gyógyszeres kezelés valószínűleg nem fog működni.

Orvosa javasolhatja súlycsökkentő gyógyszert, ha más módszerek fogyás nem működött, és Ön felelniük az alábbi kritériumoknak

Megelőzése visszahízás után az elhízás kezelésére

Mielőtt kiválasztja a gyógyszert az Ön kezelőorvosa mérlegelni fogja a kórtörténetét, valamint a lehetséges mellékhatásokat. Néhány súlycsökkentő gyógyszer nem használják a nők, akik terhesek, vagy az emberek, akik bizonyos gyógyszereket vagy krónikus betegségek.

Gyakran felírt súlycsökkentő gyógyszerek közé tartoznak az orlistat (Xenical), lorcaserin (Belviq), phentermine és a topiramát (Qsymia) buproprion és naltrexon (Contrave), és liraglutid (Saxenda).

Meg kell szoros orvosi ellenőrzés, miközben a recept súlycsökkentő gyógyszert. Továbbá, ne feledje, hogy a súlycsökkentő gyógyszer nem működik mindenki számára, és a hatás gyengülni idővel. Ha idő előtt abbahagyja a súlycsökkentő gyógyszert, akkor lehet visszanyerni sok vagy az összes súlyt vesztett.

Bizonyos esetekben, súlycsökkentő műtét, más néven Bariatric műtét, egy lehetőség. Súlycsökkentő műtét korlátozza az élelmiszer te képes kényelmesen enni, vagy csökkenti a felszívódását az élelmiszer-és kalória, vagy mindkettő. Míg súlycsökkentő műtét a legjobb esélye, hogy elveszti a legnagyobb súlyt, akkor komoly veszélyt jelentenek.

Súlycsökkentő műtét az elhízás lehet tekinteni, ha megpróbálták más módszerekkel, hogy lefogy, hogy nem működött, és

Ez nem garantálja, hogy akkor elveszíti az összes túlsúly vagy hogy akkor tartsa ki hosszú távon. Súlycsökkentő siker a műtét után attól függ, elkötelezettségét, hogy az élethosszig tartó változásokat a táplálkozás és a testmozgás szokások.

Ez nem garantálja, hogy akkor elveszíti az összes túlsúly vagy hogy akkor tartsa ki hosszú távon. Súlycsökkentő siker a műtét után attól függ, elkötelezettségét, hogy az élethosszig tartó változásokat a táplálkozás és a testmozgás szokások.

Közös súlycsökkentő műtétek közé

Vagus blokád más kezelést elhízás. Ez magában foglalja beültetése egy eszköz a bőr alatt a has, hogy küld szakaszos elektromos impulzusokat a hasi vagus ideg, ami megmondja az agy, amikor a gyomor úgy érzi üres vagy tele. Ez az új technológia kapott FDA jóváhagyását 2014-ben a felnőttek általi használatra, akik nem tudták, hogy lefogy egy súlycsökkentő program, és akik a BMI 35-45 legalább egy elhízáshoz kapcsolódó állapotban, mint például a 2. típusú cukorbetegség.

Sajnos, ez a közös, hogy visszanyerje súlyát nem számít, milyen az elhízás kezelési módszerek megpróbálja. Ha az előírtnál súlycsökkentő gyógyszerek, akkor valószínűleg visszanyerje súlyát, ha abbahagyja őket. Lehet, hogy még visszanyerje súlyát után súlycsökkentő műtét, ha továbbra is sokat eszik vagy overindulge a magas kalóriatartalmú ételek. De ez nem jelenti azt, a súlycsökkentő erőfeszítések hiábavalónak.

Az egyik legjobb módja, hogy megakadályozzák visszanyerte a súlyát, amit elvesztett, hogy a rendszeres fizikai aktivitás. Cél az 60 percet naponta.

Kísérje figyelemmel a fizikai aktivitás, ha ez segít Önnek abban, motivált és az irányt. Ahogy a fogyásban, és átveheti a jobb egészség, beszéljen orvosával arról, hogy milyen további tevékenységeket képes lehet csinálni, és ha szükséges, hogyan, hogy a tevékenység, és gyakorolja a lendületet.

Lehet mindig ébernek a súlya miatt. Ötvözi az egészségesebb étrend és nagyobb aktivitást a gyakorlati és fenntartható módon a legjobb módja, hogy tartsa a súlyát elvesztette ki hosszú távon.

Vedd meg a fogyás és súlyfenntartás egy napon egy időben, és vegye körül magát támogató források segítségével biztosítja a sikert. Keressen egy egészségesebb életmód, amit kibír a hosszú távon.