fenotiazin (szájon át, parenterálisan, rektális) óvintézkedések

Orvosa ellenőrizni kell a haladást rendszeres látogatások, különösen az első néhány hónapjában a gyógyszeres kezelés. Ez lehetővé teszi, hogy az adagot módosítani kell, ha szükséges, hogy megfeleljen az Ön igényeinek.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával. Orvosa, hogy csökkentse fokozatosan az összeget szed leállítása előtt teljesen. Ez megakadályozza, hogy a mellékhatások és megtartani a feltételt a rosszabbodását.

Ne szedje ezt a gyógyszert, 2 órán belül savkötők vagy gyógyszert a hasmenés. Ha ezeket a termékeket egymáshoz túl közel teheti ezt a gyógyszert, kevésbé hatékony.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszer (CNS) depresszáns (olyan gyógyszerek, amelyek lassítják az idegrendszert, esetleg aluszékonyságot is okozó). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, egyéb allergiák, vagy megfázás nyugtatók, nyugtatók, illetve alvás gyógyszert; vényköteles fájdalomcsillapítót vagy narkotikumok, barbiturátok, gyógyszer rohamok izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen a fenti használata közben ezt a gyógyszert.

Mielőtt bármilyen vényköteles vagy over-the-counter (OTC) gyógyszer megfázás vagy allergia, kérdezze meg orvosát. Ezek a gyógyszerek fokozhatják a kialakulásának esélyét hőguta vagy egyéb nemkívánatos hatások, mint például a szédülés, szájszárazság, homályos látás, és a székrekedés, miközben szedi Fenotiazingyűrű.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét (például EKG-[EKG vagy EKG] mért, a gonadorelint teszt, a metyrapone teszt, tesztek phenylketonuria és vizelet bilirubin tesztek) hatással lehet ezt a gyógyszert.

Mielőtt bármilyen beavatkozás, fogászati ​​kezelés, vagy sürgősségi ellátást, mondja az orvos vagy a fogorvos feladata, hogy használja ezt a gyógyszert. Figyelembe phenothiazine gyógyszerekkel együtt, amelyek során a műtét, fogászati ​​kezelések, vagy a sürgősségi kezelések fokozhatják a központi idegrendszeri depresszió, vagy alacsony vérnyomást okozhat.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, hogy lesz álmos vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Még ha ezt a gyógyszert veszik csak lefekvéskor, előfordulhat, hogy bizonyos embereket, hogy Álmos vagy csökkenti az éberséget a felmerülő. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber.

Fenotiazinok homályos látást okozhat, olvasási nehézség, vagy egyéb látászavar, különösen az első néhány hét kezelés. Ne vezessen, ne használjon gépeket, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem tudja, hogy jól. Ha a probléma továbbra is fennáll, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel, különösen, ha felkel a fekvő vagy ülő helyzetből. Felállt, lassan segíthet. Ha a probléma továbbra is fennáll, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Ez a gyógyszer is izzad, ami azt a testhőmérséklet emelkedik. Használja extra arra, hogy ne a túlmelegedéstől sportolás közben, vagy meleg időben, amíg ezt a gyógyszert szedi, mert túlmelegedés vezethet hőguta. Továbbá, forró fürdő, vagy szauna tehet úgy szédülés vagy ájulás közben ezt a gyógyszert szedi.

Ez a gyógyszer is lehet, hogy még több érzékeny hideg. Ruha melegen a hideg időjárás. Legyen óvatos az elhúzódó hideg hatására, mint például a téli sportok vagy úszás a hideg vízben.

Fenotiazinok okozhat a szájszárazság. Mert átmeneti mentességet, használjon cukormentes édességet vagy gumi, olvad bit jég a szájában, vagy használja a nyál helyettesíti. Azonban, ha a száj továbbra is úgy érzi, száraz több mint 2 hétig, kérdezze meg orvos vagy fogorvos. Folytatva a szájszárazság fokozhatja a fogászati ​​betegségek, köztük a fogszuvasodás, az ínysorvadás, és gombás fertőzések.

Fenotiazinok okozhatja a bőr sokkal érzékenyebb a napfényre, mint az normálisan. Napfényt, akár rövid ideig okozhat bőrkiütés, viszketés, bőrpír vagy elszíneződés a bőrön, vagy súlyos leégés. Amikor elkezdi szedni ezt a gyógyszert

Fenotiazinok okozhat a szemét, hogy érzékenyebb a napfényre, mint általában. A napfénynek való kitettség alatt egy ideig (több hónapig év) okozhat homályos látás, színváltozás látás, vagy nehezen lát éjjel. Amikor kimegy a nappali órákban, még a felhős napokon, viseljen napszemüveget, hogy blokkolja az ultraibolya (UV) fény. Rendes napszemüveg nem védi a szemet. Ha bármilyen kérdése van az a fajta napszemüveg viselése, kérdezze meg orvos vagy szemorvos.

Ha szed folyékony formában a gyógyszer ne jusson a bőrére vagy a ruhájára, mert okozhat bőrkiütést vagy más irritációt.

Ha ezt a gyógyszert injekcióként