fóbiák

A fóbia elsöprő és indokolatlan félelem egy tárgy vagy helyzet, amely felveti a kis igazi veszélyt, hanem provokál szorongás és elkerülés. Ellentétben a rövid szorongás legtöbb ember úgy érzi, amikor beszédet, vagy egy teszt, egy fóbia hosszantartó okoz intenzív fizikai és pszichológiai reakciók, és befolyásolja a normális működéséhez a munkában és a társadalmi körülmények.

Számos különféle fóbiák létezik. Egyesek attól tartanak, a nagy, nyílt terek. Mások nem tolerálja bizonyos szociális helyzetekben. És még mások is egy specifikus fóbia, például a félelem a kígyóktól, felvonók vagy repülő.

Nem minden fóbiák kezelésre van szüksége. De ha egy fóbia érinti a mindennapi élet számos terápiák állnak rendelkezésre, hogy segítsen leküzdeni a félelmet – gyakran véglegesen.

Fóbiák vannak osztva három fő kategóriába

Nem számít, hogy milyen típusú fóbia van, akkor valószínű, hogy a következő reakciók

Indokolatlan félelem lehet bosszúságot – tekintettel, hogy a lépcsőn, hanem a lift, például – de ez nem tekinthető a fóbia ha ez nem megzavarja az életét. Ha a szorongás befolyásolja a működőképességét, a munkahelyen vagy szociálisan, hogy forduljanak orvosi vagy pszichológiai kezelést. A legtöbb ember lehet segíteni a megfelelő terápiát.

Sokkal még ismeretlen a tényleges oka a fóbiák. Azonban nem úgy tűnik, hogy egy kapcsolat a saját fóbiák és a fóbiák a szülei. Ez lehet az oka, hogy a genetika vagy tanult viselkedés.

Mikor kell orvoshoz

Amit megtehetsz

Ezek a tényezők növelhetik a kockázatot a fóbiák

Bár fóbiák tűnhet buta másoknak, akkor lehet pusztító, hogy az emberek, akik őket, problémát okoz, amelyek befolyásolják az élet számos területén.

Mit várnak el az orvos

Ha megtette a választás, hogy kérjenek segítséget a fóbia, amit vett egy hatalmas első lépés. Kezdjük azzal, beszél az elsődleges orvos. A helyzettől függően, akkor lehet hivatkozni, hogy egy mentális egészségügyi szolgáltató értékelése és kezelése.

specifikus fóbiák

Ezek a javaslatok segítségével a legtöbbet hozhatja ki a találkozó.

Szociális fóbia (szociális szorongásos zavar)

Készítsünk kérdéseket kérdezze meg orvosát idő előtt, mint például a

Tériszony

Ne habozzon kérdezni során bármikor a találkozó.

Gyógyszerek

Légy kész válaszolni az orvos kérdéseire, így van ideje, hogy összpontosítson pontot szeretne beszélni mélyreható. Orvosa kérheti ezeket a kérdéseket

Nincsenek laboratóriumi vizsgálatok fóbiák. Ehelyett a diagnózis alapján alapos klinikai interjú és diagnosztikai irányelveket. Orvosa kérdést a tüneteket, és hogy egy orvosi, pszichiátriai és szociális történet.

Diagnosztizáltak egy fóbia, meg kell felelnie bizonyos kritériumoknak a Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders közzé az Amerikai Pszichiátriai Társaság. Ez a kézikönyv által használt mentális egészségügyi szolgáltatók diagnosztizálására feltételeket és a biztosító társaságok visszatéríteni kezelésre.

Diagnosztikai kritériumai specifikus fóbiák közé

Diagnosztikai kritériumai szociális fóbia közé

Diagnosztikai kritériumai tériszony tartalmaznak súlyos félelem vagy aggodalom kettő vagy több a következő helyzetek

Ezek a helyzetek szorongást okozhat, mert félsz akkor nem lesz képes elmenekülni vagy segítséget találni, ha Önnél pánik-szerű tünetek vagy egyéb cselekvőképtelen vagy kínos tüneteket.

Ezen túlmenően, a diagnosztikai kritériumok tériszony közé

Az orvos vagy a mentális egészségügyi szolgáltató utalhat gyógyszerek vagy viselkedés terápia vagy mindkettő kezelésére fóbiák. A legtöbb felnőtt nem kap jobb a saját, és szükség lehet valamilyen kezelést. A cél a fóbia kezelés célja, hogy csökkenti a szorongás, a félelem és segít jobban kezelheti a reakciók a tárgy vagy helyzet, ami őket.

Pszichoterápia

Gyógyszerek segítségével szabályozhatjuk a szorongás és a pánik gondolkodás vagy kitéve a tárgy vagy helyzet félsz.

kezelési lehetőségek

Beszél egy képzett mentálhigiénés szakember segítségével kezelni a phobias.Several típusú pszichoterápia, más néven beszéd terápia hatékony lehet.

Segítve a gyermek megbirkózni félelmek

A kezelés attól függ, hogy milyen típusú fóbia van

Szakmai kezelés segíthet leküzdeni a fóbia vagy kezelni azt hatékonyan, így nem lett egy rab a félelmek. Azt is, hogy néhány lépést a saját megbirkózni és gondozása magát

Gyermekkori félelmek, mint például a félelem a sötét, szörnyek vagy egyedül marad, gyakoriak, és a legtöbb gyermek kinövi őket. De ha gyermekének egy tartós, túlzott félelem, ami korlátozza ő képes működni a mindennapi életben, beszéljen orvosával.

Annak érdekében, hogy a gyermek megbirkózni félelmek

Ha megmagyarázhatatlan félelmek, úgy egyre pszichológiai segítséget, különösen akkor, ha a gyerekek. Bár a genetika valószínűleg szerepet játszik a fejlesztés a fóbiák, többször látta valaki másnak a fóbiás reakciót válthat ki egy fóbia a gyermekek. Ezzel foglalkozik a saját félelmeit, akkor lehet, hogy nem adja tovább a gyerekek.

keresse fel orvosát