gránátalma leve: gyógyítja a prosztatarák?

Egyes kutatások szerint a ivás gránátalma leve is lassítani a prosztatarák.

Például egy tanulmány a férfiak visszatérő prosztatarák és a növekvő prosztata-specifikus antigén (PSA) szintje, a kutatók megállapították, hogy a vevő a gránátalma leve kivonat jelentősen lelassult a sebesség, amellyel a PSA emelkedett (PSA duplájára idő). A hosszabb PSA megduplázza idő arra utalhat, hogy a rák lehet a folyamat lassabban halad.

De ez a tanulmány nem használja kontroll vagy placebo csoportban. Azt sem méri a teljes túlélést.

Egy másik tanulmány azt találta, hogy a hosszú idő telt PSA kettős műtét után, vagy sugárzás prosztatarák szignifikánsan hosszabb volt a férfiak, akik ittak 8 uncia (237 ml) gránátalmalevet naponta legfeljebb két évig. Más tanulmányok azt találták, hogy bizonyos vegyületek, gránátalma leve gátolta a növekedést a prosztata rákos sejtek a laboratóriumban.

Bár ezek az eredmények biztatóak, ők csak az előzetes. Számos további klinikai vizsgálatok folyamatban vannak, és ez túl korai lenne kijelenteni, ha a gránátalma leve is határozottan lassítja a prosztatarák növekedését. Ez is világos, hogy ivott gránátalma leve megváltoztatja során prosztatarák általános, hogy a férfiak hosszabb ideig élnek, vagy annál jobb.

Ha úgy dönt, hogy iszik gránátalma leve, beszéljen orvosával. Bár a gránátalma leve általában biztonságos, bizonyíték van arra, hogy ez hatással lehet a tested hogyan dolgoz fel bizonyos vényköteles gyógyszereket. Azok a gyógyszerek közé tartozik a vér vékonyabb warfarin (Coumadin, Jantoven) és néhány gyógyszer kezelésére használják a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint.

Val vel

keresse fel orvosát