gyógyszer használata a szoptatás ideje alatt – téma áttekintése

Női Egészség Trends

Beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen vényköteles és vény nélkül kapható gyógyszer szedése szoptatás. Egyes gyógyszerek, amelyek belépnek a anyatejben károsíthatják a babát. De sok gyógyszer biztonságos használata a szoptatás ideje alatt, beleértve bizonyos fájdalomcsillapítók, antibiotikumok, antidepresszánsok, véralvadásgátlók, és endokrin gyógyszerek (például inzulin). Tekintsük a következő, mielőtt gyógyszert a szoptatás ideje alatt

Marguerite Lam; Érthetetlen mindazok kezdőbetűi után az orvosok nevét? Fáradt o; kapok az áttételt runaround? Segítünk tisztázni a zavart, így ca; megtalálni a legjobb kezelés a tünetek; A mai orvosi piactér, te nem vagy beteg-készen; egészségügyi fogyasztó. “Ez jó hír és rossz is. Ez azt jelenti, hav, több önállóságot és a választék, mint valaha, de ez azt is jelenti, a labda a te cour; amikor kitalálni, hogy kit bíznak meg az egészségügyi. kellene. ..

Bár domperidon elérhető néhány országban a bélrendszeri problémák, ez a gyógyszer nem engedélyezett bármilyen használata az Egyesült Államokban. Domperidontartalma növelheti a szoptatás női tejelválasztást. Emiatt a nők egy része, így a gyógyszert. Az US Food and Drug Administration (FDA) figyelmezteti szoptató nők ne vegye domperidon potenciálja miatt veszélyes mellékhatások (mint például szívritmuszavar, hirtelen halál). Továbbá, a gyógyszer hatásai nem ismertek az anyatejjel táplált csecsemő. 1

Néhány szoptató nők igyekeznek gyógynövényekkel problémák, mint például, hogy növelje tejelválasztást. Közös gyógynövényeket használnak erre a célra többek között a görögszéna, édeskömény, vagy a különböző gyógyteákat. Mint minden gyógyszer, így nem veszik gyógynövények nélkül beszélt orvosával. A hatások a legtöbb gyógynövény-on babák ismeretlen. Egyes szakértők nem javasolják, hogy bizonyos gyógynövények (beleértve a görögszéna, édeskömény, fekete nadálytő levél, és borágó) károsíthatják a babát. Gyógynövények is okozhat allergiás reakciót az anya vagy a baba.

Gyógyteát vagy készítmények, még inkább óvatosságra van szükség, mert az ereje egy gyógynövény tea vagy a termék attól függ, hogyan készítik. A tényleges mennyisége gyógynövényt fogyasztottak nagyon nehéz megjósolni, vagy tanulmány.

Használja a legbiztonságosabb gyógyszer áll rendelkezésre. Néhány gyógyszer van alternatíva, hogy biztonságosabbak szoptató anyáknak. Kérdezd meg a gyógyszert, amelynél a legalacsonyabb, legbiztonságosabb szint a gyógyszer anyatejbe; Kerülje a hosszú hatású formája a vény nélkül kapható gyógyszereket. Gyógyszer szint alakulhat ki gyorsan a csecsemő; Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét mi a legjobb alkalom arra, hogy a gyógyszer hatásának minimalizálására a baba. Ez gyakran csak miután egy etetés; Figyeljétek gyógyszer mellékhatások a csecsemő. Mondja el orvosának, ha bármilyen nyugtalanság, bőrkiütés, változások a táplálkozási és alvási szokások, vagy más aggályokat.