gyomorfekély kezelések és gyógyszerek

A kezelés a gyomorfekély kiváltó októl függ. Kezelések közé

Gyógyszerek, amelyek blokkolják-termelés elősegíti a gyógyulást. A protonpumpa-gátlók csökkentik a gyomorsav gátlásával részeinek sejtek termelnek savat. Ezek a gyógyszerek közé tartozik a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket omeprazol (Prilosec), lanzoprazol (Prevacid), rabeprazol (Aciphex), ezomeprazol (Nexium) és pantoprazol (Protonix).

Hosszú távú alkalmazása protonpumpa-gátló, különösen nagy dózisok, fokozhatja a csípő, csukló és a gerinc törés. Kérdezze meg orvosát, hogy a kalcium-kiegészítő csökkentheti ezt a kockázatot.

A nyomon követés a kezdeti kezelés után

Gyógyszerek a savtermelést csökkentő. Acid-blokkolók – szintén hisztamin nevű (H-2) gátló, – csökkenti a gyomorsav juttatnak az emésztőrendszerben, ami enyhíti a fekély fájdalmat, és arra ösztönzi a gyógyulást.

A vényköteles vagy over-the-counter, sav blokkolók közé tartoznak a gyógyszerek ranitidin (Zantac), famotidin (Pepcid), cimetidin (Tagamet) és a nizatidin (Axid).

Fekélyek, amelyek nem gyógyulnak

Savkötők, amelyek semlegesítik a gyomorsavat. Orvosa tartalmazhat savkötők a gyógyszeres kezelés. Antacidák semlegesítse a meglévő gyomorsavat, és biztosítja a gyors fájdalomcsillapítás. Mellékhatások a székrekedés vagy hasmenés, attól függően, hogy a fő összetevők.

Antacidok Tünetcsökkentő, de általában nem használják, hogy gyógyítsa meg a fekély.

Gyógyszerek, amelyek védik a bélés a gyomor és a vékonybél. Egyes esetekben orvosa gyógyszerek úgynevezett sejtvédő anyagok, amelyek segítenek megvédeni a szöveteket, hogy a vonal a gyomor és a vékonybél.

Ezek közé tartozik a vényköteles gyógyszerek, szukralfát (Carafate) és mizoprosztol (Cytotec). Egy másik recept nélkül kapható citoprotektív szer a bizmut-szubszalicilát (Pepto-Bismol).

A kezelés a gyomorfekély gyakran sikeres, ami a fekély gyógyulásában. De ha a tünetek súlyosak, vagy ha továbbra is a kezelés ellenére, orvosa javasolhatja endoszkópia, hogy zárja ki más oka lehet a tüneteket.

Ha egy fekély észlel endoszkópia során, orvosa javasolhatja a másik endoszkópia után a kezelést, hogy ellenőrizze, hogy a fekély nem gyógyul. Kérdezze meg orvosát, hogy vegyen részt nyomon követése tesztek után a kezelést.

Gyomorfekély, amelyek nem gyógyulnak kezelés nevezzük tűzálló fekély. Sok oka van annak, amiért egy fekély nem gyógyul. Ezek az okok közé

Ritkábban, tűzálló fekély lehet eredménye

A kezelés a refrakter fekélyek általában magában tényezők kiküszöbölése, amelyek zavarhatják a gyógyulást, valamint különböző antibiotikumokat.