hangulat stabilizátorok és a borderline személyiségzavar

Mood stabilizátorok lehet használni, hogy csökkentse a harag, szorongás, depresszió, ingerlékenység (megbízott gondolkodás nélkül), vagy kísérletek önkárosító kapcsolódó borderline személyiségzavar. 1 Néhány gyógyszer általánosan használt hangulat stabilizátorok

Ezek a gyógyszerek segítenek stabilizálni az agy bizonyos vegyi anyagok úgynevezett neurotranszmitterek, amelyek szabályozzák az érzelmi temperamentum és a viselkedés. Kiegyensúlyozó az agyi kémiát csökkentheti tünetei borderline személyiségzavar.

A karbamazepin egy görcsoldó gyógyszer, melyet a hangulat stabilizáló.

Ez okozza a különböző mellékhatások, mint a lítium. Ez kölcsönhatásba léphet más gyógyszerekkel, és meg kell, hogy gondos megfigyelés alatt kell, ha ezt a gyógyszert szedi. Mellékhatások A karbamazepin tartalmazhat egy száraz száj és a torok, a székrekedés, a bizonytalanság, álmosság, étvágytalanság, hányinger és hányás.

Azok, akik karbamazepin szükségük van a rendszeres vizsgálatok mennyiségének mérésére karbamazepin a vérükben. Azt is meg kell, hogy vizsgálatokat annak ellenőrzése érdekében a máj működését és vérképét.

A karbamazepin nem alkalmazható együtt monoamin-oxidáz gátlók (MAO-gátlók), mert súlyos, néha halálos reakciók léphetnek fel.

Karbamazepin kölcsönhatásba léphet a fogamzásgátló tabletták (orális fogamzásgátlók), ezért azok hatástalanok terhesség megelőzésére.

Ne igyon alkoholt szedése karbamazepin. Ez növelheti az egyes mellékhatásai karbamazepin. És az alkoholfogyasztás ezzel a gyógyszerrel növelheti a kockázatot rohamokat.

Grapefruit és a grapefruitlé kölcsönhatásba léphet karbamazepin. Ez veszélyes hatást. Beszélje meg orvosával, hogy a használata grapefruit termékek.

Divalproex egy görcsoldó gyógyszer, melyet a hangulat stabilizáló.

Ez is okozhat mellékhatásokat, mint az álmosság, az émelygés, alvászavar, szédülés, vagy súlygyarapodás. Egyéb mellékhatások, amelyek komolyabb is előfordulhat, de ritka. Ezek közé tartozik a máj problémák, hasnyálmirigy-gyulladás, és a súlyos allergiás reakció.

Azok, akik divalproex szükségük van a rendszeres vizsgálatok mennyiségének mérésére divalproex a vérükben. Azt is meg kell, hogy vizsgálatokat annak ellenőrzése érdekében a máj működését és vérképét.

Lítium lehet venni hosszabb ideig, vagy használt fenntartó terápiára.

Mellékhatások lítium lehetnek: émelygés, hányás, hasmenés, remegés, és a fokozott szomjúság és vizelési inger. Súlygyarapodás az első néhány hónapos használat gyakori együtt álmosságot és a fémes íz a szájban.

A mellékhatások a lítium, amelyek súlyosabb lehetnek Kitakarás, elkent beszéd, a pajzsmirigy diszfunkció, veseelégtelenség, a szívritmus megváltozása vagy más szívproblémák, és számának növekedése a fehérvérsejtek (általában nem okoz fertőzést).

Emberek, akik lítium szükségük van a rendszeres vizsgálatok mennyiségének mérésére lítium vérükben. Azt is meg kell, hogy vizsgálatokat annak ellenőrzése érdekében a pajzsmirigy működését, vesefunkció, és vérképét.

A vér magas lítium lehet életveszélyes. Néha más vényköteles és recept nélkül kapható gyógyszerek okozhatnak felső- vagy alsó vártnál mennyiségű lítium a vérben. Ha és orvosa úgy meg kell venni a lítium, fontos, hogy tájékoztassa orvosát az összes gyógyszerről, amit szed.

Ne hagyja abba ezeknek a gyógyszereknek a hirtelen. Meg kell fokozatosan csökken ezeknek a gyógyszereknek lassan az orvos segítsége, hogy elkerüljék a negatív és a súlyos mellékhatások. Amíg szedi a karbamazepin és divalproex orvosa kell tesztelni a máj most majd látni, hogy milyen jól működik. Ha szed lítium, az orvos is próbára teszi a pajzsmirigy és a vesék.

Mood stabilizátorok kölcsönhatásba léphet más gyógyszerekkel. Tájékoztassa orvosát az összes gyógyszert szed, és kérje a lehetséges kölcsönhatásokat.

FDA tanácsadó. Az US Food and Drug Administration (FDA) kiadott egy figyelmeztetést görcsoldó gyógyszerek és az öngyilkosság kockázata és öngyilkossági gondolatok. Az FDA nem javasolja, hogy az emberek ne használja ezeket a gyógyszereket. Ehelyett az emberek, akik olyan görcsoldó gyógyszert figyelni kell szorosan figyelmeztető jelek az öngyilkosság. Azok, akik olyan görcsoldó gyógyszert, és akik aggódnak a mellékhatás kell beszélni, hogy egy orvos.

Nemzeti Egészségügyi Intézet és Klinikai Kiválósági (2009). Borderline személyiségzavar: Kezelés és menedzsment. London: Nemzeti Egészségügyi Intézet és Klinikai Kiválósági Központok (NICE). Elérhető az interneten: http://publications.nice.uk/borderline-personality-disorder-cg78.

Sarah Marshall, MD – Családi Medicin; Lisa S. Weinstock, MD – Pszichiátria

November 14, 2014

új e-mail sorozat diagnosztizálására, kezelésére, valamint élő mértéktelen evészavar