hányinger és hányás, 12 éves és idősebb, otthoni kezelés

Otthoni kezelés lehet minden, ami szükséges, hogy kezelni alkalmi hányinger.

A sav hányadék kikezdik a fogzománcot, és fogszuvasodást okozó (üregek). Öblítse ki a száját vízzel, miután hányt. Fogmosás, ha lehet.

Nézd meg a kiszáradás, és kezelje a korai. Megjelennek a kiszáradás tünetei közé tartozik, hogy szomjasabbak a megszokottnál kevesebb vizelet, mint általában. Az idősebb felnőttek és kisgyermekek gyorsan kiszárad; Ne használjon aszpirin vagy egy nem-szteroid gyulladásgátló szer (NSAID), mint például az ibuprofen, kezelésére has fájdalom; Vegyünk egy over-the-counter hányinger gyógyszert, például meklizin (Antivert vagy Bonine) vagy dimenhydrinate (Dramamine) vagy egy antihisztamin, mint Benadryl. Ne adja antihisztaminok, hogy a gyermek kivéve, ha már ellenőrizte az orvos először; Próbálja acupressur; Hegyét a jobb mutatóujját az alsó bal csuklóját, mintegy 1,5. (4 cm) a kezedből. Akupresszúrás pontok nagyon kicsi, ezért előfordulhat, hogy meg kell próbálni ezt a módszert több mint egy alkalommal; Alkalmazni mérsékelt nyomás 2-3 percig; Ismételjük szükség szerint; Akupresszúra zenekarok, amelyek rendelkezésre állnak a betegség, a segíthet csökkenteni a hányinger.

Rest ágyban, amíg jobban nem érzi magát; Igyon egy italt rehidráció helyreállítása elveszett folyadékok és tápanyagok; Miután hányás leállt 1 óra, inni 1 fl oz (30 ml) egy tiszta folyadék 20 percenként 1 órán át. Tiszta folyadékok például alma vagy szőlőlé összekeverjük és félig megszilárdult vízzel, rehidratáló italok, gyenge tea cukor, tiszta húsleves, és a zselatin desszert. Kerüljük narancslé, grapefruitlé, paradicsomlé, és limonádé. Kerülje az alma és a szőlő levét, ha hasmenése is van. Nem isznak tejet, alkohol, vagy szénsavas italok, mint a szódavíz; Ha nincs több hányás, növeli a folyadék mennyisége iszik 8 fl oz (240 ml) a második órában. Ha nem hányás után a második óra, győződjön meg arról, hogy továbbra is inni ahhoz, hogy megakadályozza a kiszáradást; Ha jobban érzi magát, kezd enni sűrű levesek, enyhe ételekhez, és a folyadékok, amíg az összes tünetek már rég elmúltak 12 és 48 óra között. Zselatin desszert, száraz kenyér, keksz, és főtt gabona jó választás. Próbálja meg távol marad az erős élelmiszer szagot, ami lehet, hogy a hányinger még rosszabb.