hasnyálmirigy szigetsejt transzplantáció

Hasnyálmirigy szigetátüitetés

Mik hasnyálmirigy-szigetek?

Mik hasnyálmirigy szigetecskék ?; Mi hasnyálmirigy szigetsejt transzplantáció ?; Mi történik, miután a hasnyálmirigy szigetsejt transzplantáció ?; Mik az előnyei és kockázatai a hasnyálmirigy-szigetsejt allo-transzplantáció ?; Együttműködésben Islet Transzplantációs rednszerleíró; Mi a szerepe az immunszupresszív gyógyszereket ?; Mik az akadályai hasnyálmirigy szigetsejt allo-transzplantáció ?; Evés, Diéta és Táplálkozás; Rámutat arra, Emlékezz;

Számos szervezet támogatást nyújt a betegek és az egészségügyi szakemberek. Tekintse meg a teljes listát a Diabetes Disease Szervezetek (PDF, 293 KB).

Hasnyálmirigy-szigetecskék is nevezett Langerhans-szigetek, apró sejtcsoportok szétszórva a hasnyálmirigy. A hasnyálmirigy egy szerv körülbelül akkora, mint egy kéz mögött található az alsó része a gyomorban.

Hasnyálmirigy-szigetecskék tartalmazhat több típusú sejtek, beleértve a béta-sejtek, melyek a hormon inzulin. A hasnyálmirigy is teszi az enzimek, amelyek segítenek a szervezet megemészteni, és használja az élelmiszer.

Hasnyálmirigy-szigetecskék tartalmazhat több típusú sejtek, beleértve a béta-sejtek, melyek a hormon inzulin.

Mi hasnyálmirigy szigetsejt transzplantáció?

Amikor a vércukorszint, más néven vércukor, emelkedik étkezés után, a hasnyálmirigy reagál felengedésével inzulin a véráramban. Az inzulin segíti a sejtek az egész test felszívja a glükóz a véráramba, és használja azt az energiát.

allo-transzplantáció; auto-transzplantáció

A cukorbetegség alakul ki, amikor a hasnyálmirigy nem termel elegendő inzulint, a szervezet sejtjei nem hatékonyan felhasználni az inzulint, vagy mindkettő. Ennek eredményeként, a glükóz felhalmozódik a vérben, ahelyett, hogy felszívódik a sejtek a szervezetben.

életkor 35 éves vagy annál idősebb; alacsonyabb transzplantáció előtti triglicerid, vagy vérzsír szintje; alacsonyabb transzplantáció előtti inzulin használat

1-es típusú cukorbetegség, a béta-sejtek a hasnyálmirigy már nem, hogy az inzulin, mert a szervezet immunrendszerét megtámadta és elpusztította őket. Az immunrendszer megvédi az embereket a fertőzés felderítésére és megsemmisítésére baktériumok, vírusok és egyéb potenciálisan káros idegen anyagok. Az a személy, aki 1-es típusú diabetes kell, hogy inzulint naponta élni. 2-es típusú cukorbetegség általában kezdődik nevezett állapot az inzulinrezisztencia, amelynek során a szervezet bajban inzulint hatékonyan. Idővel az inzulin termelés csökken is, így sokan a 2. típusú cukorbetegség végül meg kell, hogy inzulint.

A két típus a hasnyálmirigy-szigetsejt átültetést

emelkedett vér koleszterin-, illetve vérzsír szintje; magas vérnyomás; vérszegénység, olyan állapot, amelyben a vörösvértestek kevesebb vagy kisebb, mint a normális, ami megakadályozza, hogy a szervezet sejtjei a szerzés elég oxigént; fáradtság; csökkent fehérvérsejt-szám; csökkent veseműködés; fokozott érzékenységet a bakteriális és vírusos fertőzések

Hasnyálmirigy-szigetsejt allo-transzplantációs olyan eljárás, amelynek során szigetecske a hasnyálmirigy egy halott donorok tisztított, feldolgozott, és át egy másik személy. Hasnyálmirigy-szigetsejt allo-transzplantáció jelenleg jelzett kísérleti eljárást, amíg a transzplantáció technológia sikeresnek tekinthető ahhoz, hogy jelzett terápiás. További információkért lásd a “Mik az akadályai hasnyálmirigy szigetsejt allo-transzplantáció?”

Hasnyálmirigy-szigetecskék is nevezett Langerhans-szigetek, apró sejtcsoportok szétszórva a hasnyálmirigy. Hasnyálmirigy-szigetecskék tartalmazhat több típusú sejtek, beleértve a béta-sejtek, melyek a hormon inzulin. Az inzulin segíti a sejtek az egész test felszívja a glükóz a véráramba, és használja az energia .; Hasnyálmirigy-szigetsejt allo-transzplantációs olyan eljárás, amelynek során szigetecske a hasnyálmirigy egy halott donorok vannak tisztított, feldolgozott és átadott egy másik személy .; Hasnyálmirigy-szigetsejt allo-transzplantációs végezzük bizonyos betegekben, 1. típusú, amelynek a vér glükózszintje nehéz ellenőrizni. A célok a transzplantációra, hogy segítsen ezeknek a betegeknek elérni normális vércukorszintet, vagy anélkül napi inzulin injekciót és csökkentésére vagy megszüntetésére hipoglikémia unawareness .; Hasnyálmirigy-szigetsejt Auto-transzplantáció végezzük alábbi teljes pancreatectomia súlyos és krónikus hasnyálmirigy-gyulladás, amely nem irányítja más kezelések. Ez az eljárás nem tekinthető kísérleti. Betegek 1-es típusú cukorbetegség nem tudja fogadni a hasnyálmirigy szigetsejt automatikus transzplantáció .; A hiány a szigetecskék donorok jelentős akadálya elterjedt a hasnyálmirigy-szigetsejt allo-transzplantáció. Pénzügyi korlátok is akadályozza a széles körű használata sziget allo-transzplantáció. Amíg a transzplantáció technológia sikeresnek tekinthető ahhoz, hogy a címkézésre terápiás helyett kísérleti, a költségek sziget allo-transzplantáció kell fedezni a kutatási alapok.

Minden hasnyálmirigy szigetsejt allo-transzplantációs infúzió kutatók használt speciális enzimeket eltávolítani szigetecskék a hasnyálmirigy az egyetlen, elhunyt donor. A szigetecske tisztítjuk, és számít a laborban. Transzplantált betegek jellemzően kap két infúzió átlagosan 400.000 500.000 szigetecskék egy infúzióhoz. Beültetést követően, a béta-sejtek ezekben szigetecskék kezdődik, hogy kiadja, és az inzulin.

Hasnyálmirigy-szigetsejt allo-transzplantációs végezzük bizonyos betegekben, 1. típusú, amelynek a vér glükózszintje nehéz ellenőrizni. A célok a transzplantáció, hogy segítsen ezeknek a betegeknek elérni a normális vércukorszintet, vagy anélkül napi inzulin injekciót és csökkentésére vagy megszüntetésére hipoglikémia unawareness-egy veszélyes állapot, amelyben egy személy cukorbetegség nem érzem a hipoglikémia tünetei, vagy alacsony vércukorszint . Ha valaki úgy érzi, a hipoglikémia tünetei, lépéseket kell tenni, hogy a vércukorszint vissza a normális.

Hasnyálmirigy-szigetsejt allo-transzplantáció csak elvégezni a kórházakban, amelyek engedélyt kapott a US Food and Drug Administration mány) a klinikai kutatások szigetátüitetés. Az átültetések gyakran végzik radiológus-egy orvos, aki specializálódott orvosi képalkotás. A radiológus használ x sugarak és az ultrahang irányítani elhelyezése egy vékony, hajlékony csövet nevezik katéter egy kis bemetszést a has felső-terület között a mellkas és a csípő-és a portális véna, a máj. A portális véna a fő véna szolgáltatja a vér a májba. A szigeteket ezután infúzióban, vagy tolni, lassan a májban a katéteren keresztül. Általában kap a páciens helyi érzéstelenítő és nyugtató. Bizonyos esetekben a sebész hajtja végre a transzplantáció segítségével altatásban.

A betegek gyakran kell két vagy több transzplantáció, hogy elég működését szigetecskék megállítani vagy csökkenteni az inzulin iránti igényük injekciót.

Mi történik, miután a hasnyálmirigy szigetsejt transzplantáció?

Hasnyálmirigy-szigetsejt allo-transzplantáció (fent). A szigetsejt-Auto-transzplantáció, a szigetecskék vonjuk ki a beteg saját hasnyálmirigy.

Hasnyálmirigy-szigetsejt Auto-transzplantáció végezzük alábbi teljes pancreatectomia-a műtéti eltávolítása az egész hasnyálmirigy-súlyos és krónikus, vagy hosszan tartó, hasnyálmirigy-gyulladás, amely nem irányítja más kezelések. Ez az eljárás nem tekinthető kísérleti. Betegek 1-es típusú cukorbetegség nem tudja fogadni a hasnyálmirigy szigetsejt auto-transzplantáció. Az eljárást végzik a kórházban, és a beteg kap altatásban. A sebész először eltávolítja a hasnyálmirigy, majd kivonja és tisztítja szigetecskék a hasnyálmirigyet. Órákon belül, a szigetecskék vannak átitatva katéteren keresztül a páciens máj. A cél az, hogy a szervezet elegendő egészséges szigetecskék, hogy inzulint.

Hasnyálmirigy-szigetek kezdenek inzulin felszabadítására hamarosan a transzplantáció után. Azonban a teljes sziget funkció és az új vérerek növekedését az új szigetecskék időt vesz igénybe. Transzplantált rendszerint az inzulin injekciót, amíg a szigetecskék teljesen működőképes. Elképzelhető az is kap különböző gyógyszerek átültetés előtt és után, hogy támogassák a sikeres implantáció és a hosszú távú működését a szigetecske. Azonban az autoimmun választ, hogy a megsemmisített szervátültetettekben saját szigetecskék az első helyen megtörténhet újra, és megtámadják az átültetett szigetecske. Bár a máj már a hagyományos helyszínen infúzió a donor szigetecske, a kutatók vizsgálják az alternatív helyszínek, mint például az izomszövet vagy más szerv.

Az előnyök a hasnyálmirigy-szigetsejt allo-transzplantációs közé tartozik a jobb vércukoranyagcserében, csökkentése vagy kiküszöbölése, hogy szükség van az inzulin injekciók, hogy ellenőrizzék a cukorbetegség, és megakadályozza a hipoglikémia. Egy alternatíva a szigetecske transzplantáció egész szerv hasnyálmirigy-átültetés, hogy végezzük leggyakrabban a veseátültetés. Az előnyök a teljes szervek hasnyálmirigy-átültetés kevésbé függés inzulin és hosszabb időtartamú szerv működését. A fő hátránya az, hogy az egész szervátültetés egy nagy műtét, amely magában foglalja a nagyobb szövődmények kockázata és akár halált is okozhat.

Hasnyálmirigy-szigetsejt allo-transzplantáció is visszafordíthatja hipoglikémia unawareness. Kutatások kimutatták, hogy akár csak részleges szigetecske funkció transzplantált megszünteti hipoglikémia unawareness.

Javított a glikémiás kontroll egy sikeres allogén transzplantáció hiányát is lassú vagy megakadályozni a cukorbetegség problémák, mint a szívbetegség, vesebetegség, és az ideg vagy szemkárosodást okoz. Kutatási, hogy értékelje ezt a lehetőséget is folyamatban van.

A kockázatok a hasnyálmirigy-szigetsejt allo-transzplantáció tartalmazza a kapcsolódó kockázatok a transzplantációs eljárás-különösen a vérzést, és a vérrögök képződését. A transzplantált szigetecskék nem működnek megfelelően, vagy nem működik teljesen. További kockázat a mellékhatásai az immunszuppresszív gyógyszerek, transzplantált kell tennie, hogy állítsa le az immunrendszert kilökődésének a szigetecske. Amikor a beteg megkapta a veseátültetés és már szed immunszupresszív gyógyszereket, az már csak a további kockázatok a sziget infúzió és a mellékhatások a immunszupresszív gyógyszereket adott időpontjában allo-transzplantáció. Immunszupresszív gyógyszereket nincs szükség abban az esetben, egy auto-transzplantáció, mert a infúzióban sejtek származnak a beteg saját test. Bővebben a következő részben “Mi a szerepe az immunszupresszív gyógyszereket?”

A 2010-es éves jelentés, 1 a Collaborative Islet Transzplantációs Hivatalához benyújtott adatok 571 kapó betegeknél hasnyálmirigy-szigetsejt allo-transzplantáció 1999 és 2009 között Bár a legtöbb eljárás volt hasnyálmirigy-szigetsejt allo-transzplantáció egyedül, 90 eljárásokat végeztünk együtt veseátültetés . A többség a szigetsejt transzplantáció betegek egy vagy két infúzió szigetecskék; végén az évtized átlagos száma szigetecskék kapott egy infúziót 463.000.

A jelentés szerint, mintegy 60 százaléka a transzplantált elért inzulin függetlenséget definiált, hogy képes megállítani az inzulin injekciót legalább 14 napig, az év során a transzplantációt követő.

Mik az előnyei és kockázatai a hasnyálmirigy-szigetsejt allo-transzplantáció?

A végén a második évben 50 százalék a címzettek tudták, hogy hagyja abba az inzulin legalább 14 napig. Azonban a hosszú távú inzulin függetlenség nehéz fenntartani, és végül a legtöbb címzettek elindításához szükséges az inzulin újra.

A jelentés meghatározta velejáróit jobb eredmények az címzettnek, köztük

Együttműködésben Islet Transzplantációs rednszerleíró

A jelentés megállapította, hogy akár csak részleges funkciója a transzplantált szigetecskék javíthatja a vércukorszint ellenőrzésére és csökkentésére inzulin mennyiségét szükséges elvesztése után az inzulin függetlenségét.

Immunszupresszív gyógyszereket van szükség, hogy megakadályozzák elutasítás a közös probléma minden transzplantáció.

Tudósok tettek sok előrelépés a szigetsejt-átültetés az elmúlt években. 2000-ben a sziget transzplantáció kutatók a University of Alberta, Kanada, számolt eredményeiket a New England Journal of Medicine. Az átültetés protokoll, az úgynevezett Edmonton protokoll, azóta kiigazított transzplantációs központok szerte a világon, és továbbra is finomítani.

Az Edmonton protokoll bevezette az új kombinációs immunszupresszív gyógyszereket, más néven a kilökődést gátló gyógyszerek, köztük daklizumab (Zenapax), sirolimus (Rapamune) és takrolimusz (Prografot). A kutatók folyamatosan fejlesztik, és tanulni módosításokat a Edmonton protokollt, beleértve a jobb gyógyszeres kezelés, hogy támogassák a sikeres transzplantáció. A gyógyszeres kezelés változhat egy transzplantációs központban a másikra. Az egyéb immunszuppresszív gyógyszerek használt szigetátüitetés közé antithymocyta globulin (Thymoglobulin) alemtuzumab (Campath®), bazilixi (Simulect), belataceptet (Nulojix), etanercept (Enbrel), everolimus (Zortress), és a mikofenolát mofetil (CellCept, Myfortic). A kutatók azt is értékeli nonimmunosuppresive gyógyszerek, mint például az exenatid (BYETTA) és a szitagliptin (Januviával).

Immunszupresszív gyógyszereket jelentős mellékhatásai, és a hosszú távú hatások még nem teljesen ismert. Azonnali mellékhatások lehetnek szájüregi fekélyek, gyomor-bélrendszeri problémák, mint gyomorpanaszok, hasmenés. A betegek is lehet

Figyelembe immunszupresszív gyógyszereket is növeli a fejlődő bizonyos tumorok és a rák.

Mi a szerepe az immunszupresszív gyógyszereket?

A tudósok keresik a módját, hogy elérjék az immunrendszer tolerancia a transzplantált szigetecskék, ahol a beteg immunrendszere nem ismeri fel a szigetek, mint a külföldi. Immuntolerancia lehetővé tenné a betegek fenntartása transzplantált szigetecskék nélkül hosszú távú alkalmazása immunszupresszív gyógyszereket. Például, az egyik megközelítés az, hogy transzplantáció szigetecskék kapszulázott egy speciális bevonattal, ami segíthet kilökődésének megelőzésére.

Mik az akadályai hasnyálmirigy szigetsejt allo-transzplantáció?

A hiány a szigetecskék donorok jelentős akadálya elterjedt a hasnyálmirigy-szigetsejt allo-transzplantáció. Szerint a szervek gyűjtésére és átültetésére Network, 2011-ben mintegy 8000 halott szervdonorok kapható az Egyesült Államokban. 2. Azonban csak 1562 pancreases nyertünk vissza donorok 2011. 2 Továbbá, sok adományozott hasnyálmirigy nem alkalmasak kivonásához szigetecskék szervátültetésre, mert nem felel meg a kiválasztási kritériumokat, és szigetecskék gyakran károsodnak vagy elpusztulnak a feldolgozás során. Ezért csak egy kis számú szigetecske transzplantáció lehet végezni minden évben.

Étkezés, Étrend, és Táplálkozás

A kutatók folytatják a különböző megközelítések, hogy megoldja ezt a hiányt szigetecskék, például az átültetést szigetecskék egyetlen, adományozott hasnyálmirigy, amelyek csak egy része a hasnyálmirigy élő donorból, vagy használ szigetecskék sertésekből. A kutatók átültetett disznó szigetecskék más állatok, köztük a majmok, a külvilágtól a szigetecskék egy speciális bevonattal vagy használja gyógyszereket kilökődésének megelőzésére. Egy másik megközelítés teremt szigetecskék a más típusú sejtek, például őssejteket. Az új technológiák, akkor alkalmazhatunk növekszik szigetecske a laborban.

Rámutat arra, Emlékezz

Pénzügyi korlátok is akadályozza a széles körű használata sziget allo-transzplantáció. Amíg a transzplantáció technológia sikeresnek tekinthető ahhoz, hogy a címkézésre terápiás helyett kísérleti, a költségek sziget allo-transzplantáció kell fedezni a kutatási alapok. Az egészségügyi biztosítók és a Medicare általában nem terjednek ki a kísérleti eljárásokat. Szövetségi törvény nem teszi lehetővé az egészségügyi szolgáltatók, kórházak, hogy töltse betegek vagy egészségügyi biztosító társaságok kutatási eljárások. Néhány beteg hívei és szigetecske kutatók úgy érzik, hogy a szigetsejt allo-transzplantáció közel van, amelyek terápiás címkét. Theernment mány) jelenleg támogatott tanulmányok, amelyek a munka felé obtainingernment engedélyeztetést átminősíteni sziget allo-transzplantáció terápiás. Más országokban, mint Kanada és Skandináviában, sziget allo-transzplantáció már nem tekinthető kísérleti és egy elfogadott terápia egyes betegeknél.

Az a személy, aki megkapja a hasnyálmirigy szigetsejt átültetést kell követnie, étkezési tervet dolgozott ki egy egészségügyi szolgáltató és a dietetikus. Immunszupresszív gyógyszereket vett a transzplantáció után változásokat okozhat egy ember testének, mint a súlygyarapodás. Az egészséges étrend a transzplantáció után is fontos, hogy ellenőrizzék a súlygyarapodás, vérnyomás, a vér koleszterinszintjét, és a vér glükóz szintjét.

A National Institute of Diabetes and Digestive és vesebetegségek zati) és egyéb alkatrészek theernment zati) irányítja és támogatja a kutatást a sok betegségek és állapotok.

Mik azok, és azok az Ön számára ?; része a klinikai kutatás és a szíve minden orvostudományi fejlődés. nézd meg az új módja, hogy megakadályozzák, felderítsék, illetve a betegségek gyógyítására. A kutatók azt is használja, hogy nézd meg egyéb szempontok ellátás, például javítja az életminőséget a krónikus betegségek. Tudja meg, ha az Ön számára megfelelő.

Mi nyitottak ?; A jelenleg nyitott és toborzó is megtekinthető www.ClinicalTrials.

Ez az információ tartalmazhat tartalmat a gyógyszereket, és amikor azt az előírt módon a feltételeket bánnak. Amikor elkészült, a tartalom szerepel a legfrissebb rendelkezésre álló információk. Frissítések, vagy kérdése van bármilyen gyógyszert, forduljon a US Food and Drug Administration ingyenesen hívható 1-888-INFOernment (1-888-463-6332), illetve látogasson wwwernment. Beszélje meg az egészségügyi szolgáltató a további információkért.

A U.S.ernment nem támogatja vagy előnyben konkrét kereskedelmi termék vagy cég. Kereskedelmi, saját vagy cégnév, a jelen dokumentumban ismertetett csupán azért, mert szükségesnek tartják az összefüggésben nyújtott tájékoztatás. Ha egy termék nem szerepel, a hiányt nem jelenti azt, vagy azt jelenti, hogy a termék nem kielégítő.

Theernment szeretnék köszönetet mondani; Marlon Levy, M. D., orvosi igazgatója a hasnyálmirigy és a szigetsejt-Labor, Baylor University Medical Center és a Baylor All Saints Medical Center

2013 szeptember