hasnyálmirigyrák betegség

Hasnyálmirigy rák kezdődik a szövetekben a hasnyálmirigy – egy szerv a has, hogy fekszik vízszintesen mögött az alsó része a gyomor. A hasnyálmirigy enzimek támogatás az emésztést és a hormonok, amelyek segítenek szabályozni az anyagcserét cukrok.

Hasnyálmirigy rák gyakran prognózisa rossz, akkor is, ha korai diagnózis. Hasnyálmirigy rák általában gyorsan terjed, és csak ritkán észlelt korai szakaszában, amely az egyik legfontosabb oka annak, hogy ez a vezető daganatos halálok. Jelek és tünetek nem jelenik meg, amíg a hasnyálmirigy-rák elég fejlett, és a teljes sebészi eltávolítása nem lehetséges.

Tünetek

Hasnyálmirigy rák rák, amely képződik a sejtek a hasnyálmirigyben.

Felső hasi fájdalom, amely kisugározhat a hátba; Sárgás bőr és a szemfehérje sárgás elszíneződése (sárgaság); Étvágytalanság; Fogyás; Depresszió; Vérrögök

Jelek és tünetek a hasnyálmirigy-rák gyakran nem jelentkeznek, amíg a betegség előrehaladott. Amikor a tünetek megjelennek, ezek közé

Keresse fel orvosát, ha megmagyarázhatatlan fogyás, hasi fájdalom, sárgaság, illetve egyéb jelek és tünetek zavaróak. Számos betegség és feltételektől eltérő rák okozhat hasonló panaszokat és tüneteket, ezért orvosa ellenőrizheti ezek a feltételek, valamint a hasnyálmirigy-rák.

Ez nem világos, hogy mi okozza a hasnyálmirigy-rák.

Afro-amerikai faj; Túlsúly; Krónikus hasnyálmirigy-gyulladás (pancreatitis); Cukorbetegség; Család története genetikai szindrómák, amelyek növelhetik a rák kockázatát, beleértve a BRCA2 génmutációt, Lynch-szindróma és örökletes atipikus anyajegy rosszindulatú melanoma (FAMMM); Személyes vagy családi kórtörténetében hasnyálmirigyrák; Dohányzó

A hasnyálmirigy mintegy 6 hüvelyk (kb 15 cm) hosszú, és úgy néz ki, olyasmi, mint egy körte oldalán fekvő. A hasnyálmirigy hormonok, köztük az inzulin, hogy segítse a szervezet folyamat cukrot az élelmiszerek eszel. És az általa előállított emésztőnedvek, hogy segítse a szervezet emésztés.

Sárgaság. Hasnyálmirigy rák, amely blokkolja a máj epeutak okozhat sárgaságot. A tünetek közé sárga színű bőr és szemek, sötét színű vizelet és világos színű széklet .; Orvosa javasolhatja, hogy a műanyag vagy fém cső (stent) helyezhető el az epevezeték, hogy tartsa nyitva. Bizonyos esetekben egy megkerülő lehet szükség, hogy hozzon létre egy új utat a epe áramlását a májból a belekbe .; Fájdalom. A növekvő daganat Nyomhatják idegeinek has, ami fájdalmat okoz, hogy súlyossá válhatnak. Fájdalomcsillapítók segítségével úgy érzi, sokkal kényelmesebb. Sugárkezelés segíthet megállítani a tumor növekedését átmenetileg kapsz némi enyhülést .; Súlyos esetekben az orvos ajánlhat eljárást kell beadni alkoholt szabályozó idegek hasi fájdalom (lisztérzékenység plexus blokk). Ez az eljárás gátolja az idegrostok küldő fájdalom jeleket az agyba .; Bélelzáródás. Hasnyálmirigy rák, amely növi vagy megnyomja a vékonybél (duodenum) blokkolhatja az áramlás megemésztett ételt az gyomorból a belek .; Orvosa javasolhatja egy cső (stent) kell helyezni a vékonybélben, hogy tartsa nyitva. Vagy bypass műtétre lehet szükség, hogy csatolja a gyomor alsó pontja a belekben, amely nem blokkolja a rák .; Fogyás. Számos tényező okozhat fogyás emberek hasnyálmirigyrák .; Maga a rák okozhat fogyás. Hányinger és hányás okozta rákos kezelések vagy a tumor nyomja a gyomrodat megnehezítheti enni. Vagy a szervezet nehezen tudja a megfelelő eljárással tápanyagot az élelmiszer, mert a hasnyálmirigy nem termel elég emésztőnedvek .; Hasnyálmirigy enzimkiegészítők ajánlott lehet segíti az emésztést. Próbálja fenntartani a testsúly, hogy extra kalóriákat, ahol csak lehet, és hogy étkezések kellemes és nyugodt, amennyire csak lehetséges.

Okoz

Hasnyálmirigy rák fordul elő, amikor a sejteket a hasnyálmirigyben fejleszteni mutációkat a DNS-t. Ezek a mutációk okoznak a sejtek növekedését kontrollálatlan és hogy továbbra is él, miután a normál sejtek meghalnak. Ezek a felhalmozódó sejtek alkotnak daganat.

A legtöbb hasnyálmirigyrák kezdődik a sejtek, hogy a vonal a csatornák a hasnyálmirigyben. Ez a fajta rák nevezik hasnyálmirigy adenokarcinóma vagy a hasnyálmirigy exokrin rák.

Ritkán, a rák képezhet a hormon-termelő sejtek a hasnyálmirigyben. Ez a típusú rák az úgynevezett szigetsejt-rák vagy a hasnyálmirigy endokrin rák.

Tényező, amely növeli a kockázatát, hasnyálmirigyrák közé

Mivel a hasnyálmirigy-rák fejlődik, ez okozhat szövődményeket, mint a

Kockázati tényezők

Sárgaság. Hasnyálmirigy rák, amely blokkolja a máj epeutak okozhat sárgaságot. A tünetek közé sárga színű bőr és szemek, sötét színű vizelet és világos színű széklet.

Az orvos, aki kezeli a rák (onkológus); Az orvos, aki használja a sugárzás a rák kezelésére (sugárzás onkológus); A sebész, aki specializálódott érintő műveleteket az emésztőrendszerben; Az orvos, aki diagnosztizálja és kezeli emésztési feltételek (gasztroenterológus)

szövődmények

Orvosa javasolhatja, hogy a műanyag vagy fém cső (stent) helyezhető el az epevezeték, hogy tartsa nyitva. Bizonyos esetekben egy megkerülő lehet szükség, hogy hozzon létre egy új utat a epe áramlását a májból a belekbe.

Tudatában kell lennie minden előre kinevezése korlátozásokat. Abban az időben meg a kinevezést, ne felejtse el megkérdezni, hogy van valami, amit tennie kell előre, például korlátozza a diéta .; Írjon le minden tünet, amit tapasztalhatsz, beleértve mindazokat, amelyek látszólag nem kapcsolódnak az oka annak, ha a tervezett találkozót .; Írja le fontos személyes információkat, beleértve minden főbb hangsúlyozza, vagy nemrég az élet megváltozik .; Készítsen egy listát az összes gyógyszerek, vitaminok vagy étrendkiegészítők szedi .; Fontolóra vesz egy családtag vagy barát mellett. Néha nehéz lehet, hogy emlékezzen az összes tudnivalót során egy találkozót. Valaki, aki elkíséri akkor eszébe jutott valami, amit elmulasztott, vagy elfelejtette .; Írja le egy listát a kérdést, hogy kérdezze meg orvosát.

Fájdalom. A növekvő daganat Nyomhatják idegeinek has, ami fájdalmat okoz, hogy súlyossá válhatnak. Fájdalomcsillapítók segítségével úgy érzi, sokkal kényelmesebb. Sugárkezelés segíthet megállítani a tumor növekedését átmenetileg kapsz némi enyhülést.

Van, hasnyálmirigyrák ?; Mi a szakaszában a rák ?; Szükségem lesz további vizsgálatok ?; Lehet az én rák gyógyítható ?; Milyen kezelési lehetőségek ?; Lehet bármilyen kezelést segíteni élnek ?; Melyek a lehetséges kockázatok az egyes kezelési ?; Van egy kezelés úgy érzi, ez a legjobb nekem ?; Milyen tanácsot adnál egy barát vagy családtag, az én helyzetemben ?; Én jelenleg tapasztalja ezeket a tüneteket. Mit lehet tenni, hogy segítsen nekem kényelmesebbnek ?; Ha látok egy szakembert? Mi lesz, hogy a költségek, és az én biztosítási ellepje ?; Jogosult vagyok a klinikai vizsgálat ?; Léteznek brosúrák és egyéb nyomtatott anyagok, amit magammal? Milyen weboldalak ajánlanak?

Felkészülés a kinevezés

Súlyos esetekben az orvos ajánlhat eljárást kell beadni alkoholt szabályozó idegek hasi fájdalom (lisztérzékenység plexus blokk). Ez az eljárás gátolja az idegrostok küldő fájdalom jeleket az agyba.

Bélelzáródás. Hasnyálmirigy rák, amely növi vagy megnyomja a vékonybél (duodenum) blokkolhatja az áramlás megemésztett étel a gyomrából a belekben.

Mikor először kezdődik tüneteket ?; Már a tünetek is folyamatos, vagy alkalmi ?; Mennyire súlyos a tünetei ?; Mi van, ha valami, úgy tűnik, hogy javítsa a tünetek ?; Mi van, ha valami, úgy tűnik, hogy súlyosbítja a tüneteket?

Orvosa javasolhatja egy cső (stent) kell helyezni a vékonybélben, hogy tartsa nyitva. Vagy bypass műtétre lehet szükség, hogy csatolja a gyomor alsó pontja a belekben, amely nem blokkolja a rák.

A képalkotó eljárások létrehozásához képek a belső szerveket. A képalkotó eljárások segítik kezelőorvosát jelenítheti meg a belső szervekben, beleértve a hasnyálmirigy. A képalkotó eljárások diagnosztizálására alkalmazott hasnyálmirigyrák közé tartozik az ultrahang, komputertomográfiás (CT) és a mágneses rezonancia vizsgálat (MRI) .; Egy hatálya létrehozni ultrahang képek a hasnyálmirigy. Egy endoszkópos ultrahang (EUS) használ ultrahang készülék, hogy képeket a hasnyálmirigy belül a has. Az ultrahang készülék átengedjük egy vékony, hajlékony csövet (endoszkóp) le a nyelőcső és a gyomrába annak érdekében, hogy a képeket. Orvosa mintavételre sejtek (biopszia) során EUS .; Egy hatálya beadni festék a hasnyálmirigy-vezetékben. ERCP (ERCP) használ festéket, hogy kiemelje az epevezeték a hasnyálmirigy .; Alatt ERCP, endoszkópos vezetjük le a torkán keresztül a gyomor és a felső része a vékonybél. A festék ezután fecskendeznek a hasnyálmirigy és epevezeték egy kis üreges csövet (katéter), ami áthalad az endoszkóp. Végül, az X-sugarak veszik a vezetékek .; A szövet vagy sejt minta (biopszia) lehet gyűjteni során ERCP .; Eltávolítása szövetminta vizsgálatra (biopszia). A biopszia olyan eljárás, hogy távolítsa el egy kis mintát szövet a hasnyálmirigy vizsgálat mikroszkóp alatt .; A biopszia minta előállítható egy tű a bőrön keresztül, és a hasnyálmirigy (finom-tű aspirációs). Vagy meg lehet csinálni a endoszkópos ultrahang irányítani speciális szerszámok be hasnyálmirigy ha egy minta a sejteket nyerhetünk tesztelésre.

Fogyás. Számos tényező okozhat fogyás emberek hasnyálmirigyrák.

Maga a rák okozhat fogyás. Hányinger és hányás okozta rákos kezelések vagy a tumor nyomja a gyomrodat megnehezítheti enni. Vagy a szervezet nehezen tudja a megfelelő eljárással tápanyagot az élelmiszer, mert a hasnyálmirigy nem termel elég emésztőnedvek.

Egy körét, hogy a test belsejében. A laparoszkópia használ megvilágított cső egy kamerával, hogy vizsgálja meg a hasnyálmirigy és a környező szöveteket. A sebész áthalad a laparoszkópiás keresztül a metszést a has. A kamera a végén hatályát továbbítja videó a képernyőre a műtőben. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy keresni jelei a rák átterjedt a has .; Képalkotó vizsgálatok. Képalkotó vizsgálatok lehetnek CT és MRI .; Vérvizsgálat. Lehet, hogy orvosa vérvizsgálatot specifikus fehérjék (tumormarkerek) azalatt hasnyálmirigyráksejtcsoportot .; Egy tumormarker vizsgálat használt hasnyálmirigyrák hívják CA19-9. De a teszt nem mindig megbízható, és nem világos, hogy hogyan lehet a legjobban használni a CA19-9 teszt eredményeit. Néhány orvos méri a szintet előtt, alatt és a kezelés után.

Vizsgálatok és diagnózis

Hasnyálmirigy enzimkiegészítők ajánlott lehet segíti az emésztést. Próbálja fenntartani a testsúly, hogy extra kalóriákat, ahol csak lehet, és hogy étkezések kellemes és nyugodt, amennyire csak lehetséges.

Stage I. Rák korlátozódik a hasnyálmirigy .; Stage II. Rák terjedt túl a hasnyálmirigy közeli szöveteket és szerveket, és átterjedt a nyirokcsomók .; Stage III. Rák terjedt túl a hasnyálmirigy a főbb erek körül a hasnyálmirigy és átterjedt a nyirokcsomók .; Stage IV. Rák átterjedt a távoli helyek túl a hasnyálmirigy, mint a máj, a tüdő és a bélés, amely körülveszi a hasi szervek (peritoneum).

Kezdjük azzal, hogy a családját az orvos vagy a háziorvos, ha bármilyen jelek vagy tünetek aggasztja Önt. Orvosa javasolhatja, tesztek és vizsgálati eljárások a tünetek. Ha orvosa határozza meg a hasnyálmirigyrák, akkor lehet hivatkozni, hogy

Mivel a kinevezések lehet rövid, és mert sokszor sok földi fedezésére, ez egy jó ötlet, hogy jól felkészült. Itt van néhány információ, melyek segítségével kész, és tudja, hogy mit várnak el az orvos.

Kezelések és gyógyszerek

Idejét meg orvosával korlátozott, ezért készít egy listát a kérdés segít, hogy a legtöbb időt együtt. Sorolja fel kérdéseket a legfontosabb a legkevésbé fontos abban az esetben, lejár az idő. Hasnyálmirigyrák, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni más kérdés, hogy eszedbe közben a találkozót.

Műtét tumorok a hasnyálmirigy fejét. Ha a hasnyálmirigy-rák található a fejét a hasnyálmirigy, akkor érdemes egy műveletet, az Whipple eljárás (pancreatoduodenectomia) .; A Whipple eljárás során el a fejét a hasnyálmirigy, valamint egy részét a vékonybél (duodenum), az epehólyag és része a epevezeték. Része a gyomor lehet távolítani. A sebész összeköti a fennmaradó rész a hasnyálmirigy, a gyomor és a belek, hogy lehetővé teszi, hogy emésztés .; Whipple műtét kockázatát hordozza a fertőzés és vérzés. A műtét után, egyesek hányinger és hányás léphet fel, ha a gyomor nehezen ürítés (késleltetett gyomorürülés) .; Várják a hosszú felépülési után Whipple eljárást. Majd tölteni néhány napot a kórházban, majd vissza több hétig otthon .; Műtét tumorok a hasnyálmirigy farok és a test. Műtéti eltávolítása a farok a hasnyálmirigy vagy a farok és egy kis része a test nevezzük disztális pancreatectomia. A sebész is vegye a lépét. Műtét kockázatát hordozza a vérzés és a fertőzés.

Alternatív gyógyászat

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk több időt fedezi a pontokat szeretnénk foglalkozni. Orvosa kérheti

Megküzdés és támogatás

Ha az orvos azt gyanítja hasnyálmirigyrák, akkor lehet, hogy egy vagy több, a következő vizsgálatokat diagnosztizálni a rák

Egy hatálya beadni festék a hasnyálmirigy-vezetékben. ERCP (ERCP) használ festéket, hogy kiemelje az epevezeték a hasnyálmirigyben.

Alatt ERCP, endoszkópos vezetjük le a torkán keresztül a gyomor és a felső része a vékonybél. A festék ezután fecskendeznek a hasnyálmirigy és epevezeték egy kis üreges csövet (katéter), ami áthalad az endoszkóp. Végül, az X-sugarak veszik a vezetékek.

Megelőzés

A szövet vagy sejt minta (biopszia) lehet gyűjteni során ERCP.

Eltávolítása szövetminta vizsgálatra (biopszia). A biopszia olyan eljárás, hogy távolítsa el egy kis mintát szövet a hasnyálmirigy vizsgálat mikroszkóp alatt.

További információ a Hasnyálmirigy karcinóma

A biopszia minta előállítható egy tű a bőrön keresztül, és a hasnyálmirigy (finom-tű aspirációs). Vagy meg lehet csinálni a endoszkópos ultrahang irányítani speciális szerszámok be hasnyálmirigy ha egy minta a sejteket nyerhetünk tesztelésre.

Miután a diagnózis hasnyálmirigyrák megerősítette, orvosa fog dolgozni, hogy meghatározza, milyen mértékben (szakasz), a rák. A rák szakaszában segít meghatározni, milyen kezelések állnak rendelkezésre az Ön számára. Annak érdekében, hogy meghatározzák a szakaszában a hasnyálmirigy rák, az orvos ajánlhat

Vérvizsgálat. Lehet, hogy orvosa vérvizsgálatot specifikus fehérjék (tumormarkerek) azalatt a hasnyálmirigy rákos sejteket.

További Hasnyálmirigy rák

Egy tumormarker vizsgálat használt hasnyálmirigyrák hívják CA19-9. De a teszt nem mindig megbízható, és nem világos, hogy hogyan lehet a legjobban használni a CA19-9 teszt eredményeit. Néhány orvos méri a szintet előtt, alatt és a kezelés után.

Származó információk felhasználásával staging vizsgálatok kezelőorvosa rendeli el hasnyálmirigyrákban színpadon. Szakaszában a hasnyálmirigy rák

ERCP (ERCP) használ festéket, hogy kiemelje a epevezeték röntgen képek. Egy vékony, hajlékony csövet (endoszkóp) egy kamerával a végén vezetjük le a torkán, és a vékonybélben. A festék kerül a csatornák egy kis üreges csövet (katéter) áthalad az endoszkóp.

A kezelés a hasnyálmirigyrák függ a színpadon, és helyét a rák, valamint az életkor, az általános egészség és a személyes preferenciák.

Az első cél a hasnyálmirigy-rák kezelés célja, hogy megszüntesse a rák, ha lehetséges. Ha ez nem lehetséges, a hangsúly lehet megelőzésére hasnyálmirigyrák növekedését vagy több kárt okoz.

Művészetterápia; Gyakorlat; Elmélkedés; Zeneterápia; Relaxációs gyakorlatok; Lelkiség

Amennyiben a hasnyálmirigy rák előrehaladott, és a kezelések nem valószínű, hogy felajánl egy előny, az orvos segít a tünetek enyhítésében, és akkor a lehető legkényelmesebb legyen.

Műtét lehet egy lehetőség, ha a hasnyálmirigyrák korlátozódik a hasnyálmirigy. Műveletek alkalmazható olyan személyeknél, hasnyálmirigy rákot tartalmaznak

Tudja meg, mit kell tudni a rák. Ismerje eleget tudunk a rák, hogy segítsen döntéseket hozni a gondozás. Kérdezze meg orvosát, a részleteket a rák és a kezelési lehetőségek. Érdeklődj megbízható forrásból további információk .; Ha csinálsz a saját kutatás, jó helyen kezdeni közé tartozik a Nemzeti Rákkutató Intézet és a hasnyálmirigyrák Action Network .; Állítsa össze a támogatási rendszer. Kérdezze meg a barátok és a család, hogy egy támogató hálózatot. A barátok és a család úgy érzi, tehetetlen, bizonytalan, miután a diagnózist. Egyszerű feladatok, amelyek hasznosak akkor nekik kényelmes. És lehet találni megkönnyebbülést, hogy nem kell aggódnia, bizonyos feladatokat. Gondolj dolgokat szeretne segíteni, mint például ételkészítés vagy szállítás találkozókat .; Keresse meg valakit, hogy beszéljen. Bár a barátok és a család lehet a legjobb szövetségesek, néhány esetben nehezen birkóznak meg a sokk a diagnózis. Ezekben az esetekben, beszél egy tanácsadó, egészségügyi szociális munkás vagy a lelkipásztori vagy vallási tanácsadó hasznos lehet. Kérdezze meg orvosát, egy áttétel .; Csatlakozás más rákot túlélők. Előfordulhat, hogy a kényelem a beszéddel más rákot túlélők. Rákot túlélők nyújthat egyedülálló betekintést a helyzetet. Lépjen kapcsolatba a helyi fejezete az American Cancer Society, hogy megtalálják a rák támogató csoportok a területen. A hasnyálmirigyrák Action Network tud csatlakozni a hasnyálmirigyrák túlélő, aki támogatást nyújtanak telefonon vagy e-mailben .; Tekintsük hospice. A hospice ellátás kényelmet és támogatást nyújt a gyógyíthatatlan emberek és szeretteik .; A hospice ellátás lehetővé teszi a család és a barátok – a támogatás a nővérek, szociális munkások és képzett önkéntesek – a gondozása, és vigasztalni egy szeretett otthon vagy hospice rezidencia. Azt is előírja, érzelmi, szociális és lelki támogatást, akik betegek, és a hozzájuk legközelebb .; Bár a legtöbb ember szerint a hospice ellátás továbbra is a saját otthonukban, a program áll rendelkezésre a legtöbb helyen – köztük ápolási otthonokban és segített életvitel központok.

Műtét tumorok a hasnyálmirigy fejét. Ha a hasnyálmirigy-rák található a fejét a hasnyálmirigy, akkor érdemes egy műveletet, az Whipple eljárás (pancreatoduodenectomia).

A Whipple eljárás során el a fejét a hasnyálmirigy, valamint egy részét a vékonybél (duodenum), az epehólyag és része a epevezeték. Része a gyomor lehet távolítani. A sebész összeköti a fennmaradó rész a hasnyálmirigy, a gyomor és a belek, hogy lehetővé teszi, hogy emésztés.

Whipple műtét kockázatát hordozza a fertőzés és vérzés. A műtét után, egyesek hányinger és hányás léphet fel, ha a gyomor nehezen ürítés (késleltetett gyomorürülés).

Várják a hosszú felépülési után Whipple eljárást. Majd tölteni néhány napot a kórházban, majd vissza hetekig otthon.

A kutatások azt mutatják hasnyálmirigyrák műtétet szokott okozni kevesebb szövődmény, ha kész tapasztalt sebészek. Ne habozzon kérdezni a sebész tapasztalata hasnyálmirigyrák műtétet. Ha kétségei vannak, egy másik véleményt.

Ne cigarettázz. Ha dohányzik, hagyja abba. Beszéljen orvosával a stratégiákat, hogy segítsen megállítani, beleértve a támogató csoportok, gyógyszerek és a nikotin helyettesítő terápia. Ha nem dohányzik, nem indul el .; Fenntartani az egészséges testsúlyt. Ha jelenleg van egy egészséges testsúly, a munka annak fenntartása. Ha kell, hogy lefogy, célja a lassú, egyenletes fogyás – 1 vagy 2 font (0,5 vagy 1 kg) egy héten. Keverjük össze a napi testmozgás egy gazdag étrend zöldségek, gyümölcsök és a teljes kiőrlésű gabonák, kisebb adagokban segít a fogyásban .; Válasszon az egészséges táplálkozás. A diéta tele színes gyümölcsök, zöldségek és a teljes kiőrlésű gabonák segíthetnek csökkenteni a rák kockázatát.

Sugárkezelés használ nagy energiájú elektromágneses sugarak, mint az X-sugarak, a rákos sejtek elpusztítását. Lehet, hogy a sugárkezelés előtt vagy után a rák műtét gyakran kemoterápiával kombinálva. Vagy az orvos ajánlhat kombinációját sugárzás és kemoterápiás kezelések során a rák nem lehet kezelni műtétileg.

Sugárkezelés általában jön a gép, hogy mozog körül, irányítja sugárzás bizonyos pontokat a test (külső besugárzás). Speciális egészségügyi központok, sugárterápia lehet adni a műtét során (intraoperatív sugárzás).

Kemoterápiás használ gyógyszerek segítségével megöli a rákos sejteket. Kemoterápia lehet beadni a vénába, vagy szájon át. Előfordulhat, hogy csak egy kemoterápiás szer, illetve az is lehetséges kombinációját kemoterápiás gyógyszerek.

Kemoterápia is kombinálható sugárterápiával (chemoradiation). Chemoradiation jellemzően kezelésére használják rák átterjedt túl a hasnyálmirigy, de csak a közeli szervek és nem távoli régióiban a szervezetben. Ez a kombináció is felhasználható a műtét után, hogy csökkentse annak kockázatát, hogy a hasnyálmirigy-rák kiújulhat.

Az emberek a fejlett hasnyálmirigy-rák, kemoterápia alkalmazható önmagában, vagy lehet kombinálni célzott hatóanyag-terápia.

Célzott terápia gyógyszerek megtámadják specifikus rendellenességek belül rákos sejteket. A célzott hatóanyag erlotinib (Tarceva) blokkok vegyületek, amik a rákos sejtek növekedését és osztódását. Az erlotinib általában kemoterápiával kombinálva használható emberek előrehaladott hasnyálmirigyrák.

Klinikai vizsgálatok vizsgálatok, hogy teszteljék az új kezelési formák, mint például az új kábítószerek, új megközelítéseket a műtét vagy a sugárkezelés, és az új módszerek, mint például a génterápia. Ha a kezelés vizsgált bizonyul biztonságosabb vagy hatékonyabb, mint a jelenleg alkalmazott kezelések, akkor lesz az új ellátás színvonalát.

A klinikai vizsgálatok nem tudja garantálni a gyógymódot, és lehet, hogy súlyos vagy nem várt mellékhatást. Másrészt, a rák klinikai vizsgálatok szorosan ellenőrizni kell annak biztosítására ők végeztek a lehető legbiztonságosabban. És az általuk kínált kezelések hozzáférhetősége, ami egyébként nem lesz elérhető az Ön számára.

Beszéljen orvosával arról, hogy mi a klinikai vizsgálatok megfelelő lehet az Ön számára.

A Whipple eljárás (pancreatoduodenectomia) egy művelet egy részének eltávolítására a hasnyálmirigy, valamint egy részét a vékonybél (duodenum), az epehólyag és részben a epevezeték. A fennmaradó szervek visszazárni, hogy lehetővé teszi, hogy emésztés.

Nincs kiegészítő vagy alternatív kezelések azt találtuk, hogy hatékonyan kezelje hasnyálmirigy-rák.

De a kiegészítő és alternatív gyógyászat kezelések segíthetnek a jelek és tünetek azt tapasztalja, daganatos betegsége miatt, vagy a rák kezelések. Beszéljen orvosával a lehetőségeket.

Rákos betegek gyakran tapasztalnak szorongást. Egyes kutatások szerint a szorongás gyakoribb az emberek hasnyálmirigy rákot, mint azt az emberek más típusú rák.

Ha szomorú, akkor lehet, alvászavar, és találja magát állandóan gondolkodik a rák. Lehet dühösek vagy szomorú.

Beszélje meg érzéseit az orvosával. Szakemberek segítségével kereshetőség az érzéseidet, és segít ki stratégiákat a megküzdés. Egyes esetekben a gyógyszer segíthet.

Kiegészítő és alternatív terápiák is segít megbirkózni szorongást. A példák közé tartoznak

Beszéljen orvosával, ha érdekel a kiegészítő és alternatív kezelések.

Tanulás már egy életveszélyes betegség romboló hatású lehet. Bár nincsenek könnyű válaszok emberek foglalkoznak hasnyálmirigyrák, néhány a következő javaslatok segíthetnek

Tudja meg, mit kell tudni a rák. Ismerje eleget tudunk a rák, hogy segítsen döntéseket hozni a gondozás. Kérdezze meg orvosát, a részleteket a rák és a kezelési lehetőségek. Érdeklődj megbízható forrásból további információk.

Ha csinálsz a saját kutatás, jó helyen kezdeni közé tartozik a Nemzeti Rákkutató Intézet és a hasnyálmirigyrák Action Network.

Tekintsük hospice. A hospice ellátás kényelmet és támogatást nyújt a gyógyíthatatlan emberek és szeretteik.

A hospice ellátás lehetővé teszi a család és a barátok – a támogatás a nővérek, szociális munkások és képzett önkéntesek – a gondozása, és vigasztalni egy szeretett otthon vagy hospice rezidencia. Azt is előírja, érzelmi, szociális és lelki támogatást, akik betegek, és a hozzájuk legközelebb.

Bár a legtöbb ember szerint a hospice ellátás továbbra is a saját otthonukban, a program áll rendelkezésre a legtöbb helyen – köztük ápolási otthonokban és segített életvitel központok.

Bár nincs bevált módja, hogy megakadályozzák a hasnyálmirigyrák, akkor tegyen lépéseket, hogy csökkentse a kockázatot, beleértve a

Tünetek és kezelés

1

 1

)