hasnyálmirigyrák tesztek és diagnosztika

Ha az orvos azt gyanítja hasnyálmirigyrák, akkor lehet, hogy egy vagy több, a következő vizsgálatokat diagnosztizálni a rák

Egy hatálya beadni festék a hasnyálmirigy-vezetékben. ERCP (ERCP) használ festéket, hogy kiemelje az epevezeték a hasnyálmirigyben.

Alatt ERCP, endoszkópos vezetjük le a torkán keresztül a gyomor és a felső része a vékonybél. A festék ezután fecskendeznek a hasnyálmirigy és epevezeték egy kis üreges csövet (katéter), ami áthalad az endoszkóp. Végül, az X-sugarak veszik a vezetékek.

A szövet vagy sejt minta (biopszia) lehet gyűjteni során ERCP.

Eltávolítása szövetminta vizsgálatra (biopszia). A biopszia olyan eljárás, hogy távolítsa el egy kis mintát szövet a hasnyálmirigy vizsgálat mikroszkóp alatt.

Diagnosztizálása hasnyálmirigyrák

A biopszia minta előállítható egy tű a bőrön keresztül, és a hasnyálmirigy (finom-tű aspirációs). Vagy meg lehet csinálni a endoszkópos ultrahang irányítani speciális szerszámok be hasnyálmirigy ha egy minta a sejteket nyerhetünk tesztelésre.

Staging hasnyálmirigyrák

Miután a diagnózis hasnyálmirigyrák megerősítette, orvosa fog dolgozni, hogy meghatározza, milyen mértékben (szakasz), a rák. A rák szakaszában segít meghatározni, milyen kezelések állnak rendelkezésre az Ön számára. Annak érdekében, hogy meghatározzák a szakaszában a hasnyálmirigy rák, az orvos ajánlhat

Szakaszában a hasnyálmirigy-rák

Vérvizsgálat. Lehet, hogy orvosa vérvizsgálatot specifikus fehérjék (tumormarkerek) azalatt a hasnyálmirigy rákos sejteket.

Egy tumormarker vizsgálat használt hasnyálmirigyrák hívják CA19-9. De a teszt nem mindig megbízható, és nem világos, hogy hogyan lehet a legjobban használni a CA19-9 teszt eredményeit. Néhány orvos méri a szintet előtt, alatt és a kezelés után.

Származó információk felhasználásával staging vizsgálatok kezelőorvosa rendeli el hasnyálmirigyrákban színpadon. Szakaszában a hasnyálmirigy rák