Időszakok Tennem kell egy orvos?

Dr. Laura Cassidy, egy szülész-nőgyógyász, elmagyarázza, mi a normális és mi nem a havivérzés.

Időszakok egy körülbelül 3-7 napig. Az átlagos menstruációs ciklus 28 napig tart, de ez normális, hogy egy ciklus, ami rövidebb vagy hosszabb, mint ez.

Női időszakokban lehet változtatni. Ez nem feltétlenül jelenti azt, van egy komoly probléma, de ez nem kell ellenőrizni.

Ahhoz, hogy segítséget, a nők kell menni, ahol a legkényelmesebb, “mondja Dr. Cassidy.” Ez lehet egy jól nő klinika, általános gyakorlat, vagy egy közösség fogamzásgátló klinikán.

Nem fogadott időszakok

Hiányzik egy pont azt jelentheti, hogy terhes vagy. Ha kihagyott egy időszakot, és már volt szex, hogy egy terhességi tesztet, hogy megtudja.

“Ha nem terhes, és kihagy két vagy három időszakot, forduljon orvoshoz,” mondja Dr. Cassidy. Sok nő, hiányzott időszakok miatt ideges hormonok, és lehet, segítségre van szüksége.

Nem lehet más oka nem fogadott időszakok egyes nőknek, beleértve az

“Ha már a fogamzásgátló tabletta hosszú ideig, akkor lehet, hogy hiányzik egy ideig minden és most újra. Ez nem különösebben jelentős, “mondja Dr. Cassidy. Bizonyos típusú fogamzásgátlás, mint például a fogamzásgátló injekció és az IUS (méhen belüli rendszer) nevű Mirena, képes megállítani időszakok összesen.

Ez nem szokatlan, hogy a nők közeledik a menopauza hiányozni időszakok, például az ovuláció kevésbé szabályos. Az átlagos életkor a menopauza 50-55, de lehetséges, hogy egyes nők, hogy egy korai menopauza a tizenévesek, 20s vagy 30s (lásd a korai menopauza: valós történet).

Tudjon meg többet a menopauza.

Vérzés a periódusok között, vagy szex után

Nők, akiknek ideig megáll, mielőtt ők 45, illetve akik még mindig a vérzés, amikor ők több mint 55 éves, orvosi segítséget kell kérnie.

Ha vérzik az egyes időszakok között, vagy szex után, hogy ezt kivették a szakmai, mint lehet a fertőzés egyik jele, rendellenes méhnyak, vagy ritka esetekben, a rák.

“Ha vérzik az egyes időszakok között, vagy szex után, talán lehet valami rendellenesség a méhnyak,” mondja Dr. Cassidy.

A rendellenességek lehetnek ártalmatlan – például polipok – vagy lehet az oka, hogy egy fertőzés, mint a chlamydia.

Tudja meg, mi okozza a vérzés közötti időszakokban.

Hirtelen periódusváltozásokat

Ha aggódsz, a közösség fogamzásgátló klinika, szexuális egészség klinika vagy urogenitális (GUM) klinika is tanácsot adnak, a vizsgálat és kezelés. Találja meg a helyi szexuális egészség klinikán.

Néha, miközben egy alacsony dózisú fogamzásgátló tabletta is okozhat vérzést közötti időszakokban. Ezt lehet korrigálni változó tablettát. Ismerje meg a különböző fogamzásgátlási módszereket.

Az Országos méhnyakszűrést Program egy program, amelynek célja, hogy a rendellenességek kimutatására méhnyak, ami a rák, ha nem kezelik. Éves nők 25-49 kínálnak szűrési háromévente. Éves nők 50-64 kínálnak, hogy minden öt évben.

Ha az időszakok hirtelen változás – például válnak nehezebb vagy hosszabb – kérjen tanácsot egy egészségügyi szakember. Ez különösen fontos a nők több mint 40.

“A legtöbb nő 40 kissé szabálytalan ciklus, ezek a tünetek nincs komoly ok”, mondja Dr. Cassidy.

De ha időszakokban lesz sokkal nehezebb a nők több mint 40, vagy ha hosszabb ideig tartó vagy amelynek kiszámíthatatlan vérzés, ezt ki kell vizsgálni.

Változások a nők több mint 40 társítható endometriális rák, méhnyakrák vagy endometrium polipok, vagy egy rákot megelőző állapotban (hiperplázia), amely lehet kezelni, ha a fogás elején.

Vérzés a menopauza után

Ha bármilyen vérzés menopauza után orvoshoz sürgősen. “Miután egy nő volt egy éve nincs pont, ő nem vérzik”, mondja Dr. Cassidy. “Ha igen, akkor kérjen tanácsot azonnal. Ne várja, hogy ha ez megtörténik újra.

Olvasni egy nő tapasztalata vérzés menopauza után.

A nők egy része a HRT, hogy ellenőrizzék a menopauza tüneteit lesz vérzés vagy pecsételő vérzés. Ez attól függ, hogy milyen típusú HRT szed. Ha megteszi a ciklikus vagy szekvenciális, előkészítés, akkor lesz egy rendes időszak típusú vérzés, úgynevezett megvonásos vérzés. Forduljon orvoshoz, ha bármilyen vérzés közötti megvonásos vérzés, akár történik a szex után, vagy bármely más időpontban.

Ha megteszi a folyamatos kombinált készítmény, akkor nem kell a rendszeres vérzés, de előfordulhat, pecsételő. Dr. Peter Bowen-Simpkins, tanácsadó nőgyógyász orvos szakértő a jótékonysági Wellbeing nők, azt mondja: “A nők figyelembe folyamatos kombinált hormonpótló vannak időszak nélküli, de legfeljebb 50% -a nő lehet enyhe pecsételő az első évben a szedését. Ha ez a pecsételő kitartó vagy nehezebb, mint csak pecsételő, azt jelenteni kell azonnal forduljon orvosához. ”

Ha bekapcsoljuk a ciklikus folyamatos kombinált hormonpótló és vérzést észlel, abba kell hagynia. “Ilyen körülmények között, meg kell, hogy visszatérjen a szekvenciális előkészítés és jelentést bármilyen kellemetlen vérzés esetlegesen bekövetkező,” mondja Dr. Bowen-Simpkins.

Megtudni önsegítő módszerek segít megbirkózni a menopauza.

Ez normális, ha a hüvelyi folyás (váladék), és ez normális, hogy a mentesítési változtatni a menstruációs ciklus során.

“A tiszta vagy krémfehér folyás normális, és gyakran tesz enyhén sárgás foltok fehérnemű,” mondja Dr. Cassidy. Mintegy ovuláció, a mentesítési válik nyúlékony, egy kicsit olyan, mint a nyers tojásfehérje.

Mentesítés alatt időszakban

Forduljon orvoshoz, ha mentesítést, ami zöld, véres vagy szagokat, ez lehet egy fertőzés jele.

További cikkek a időszakokban.

Menstruációs ciklus: animáció

Szolgáltatások az Ön közelében

Szolgáltatások

Változás kora

Elhelyezkedés

Termékenység

Megtudni HRT, a korai menopauza, támogatja a partnere, és hogyan kell kezelni a tüneteket

Első terhes

Ismerje meg a kezeléseket, és támogatja, ha rendelkezik a termékenységi problémák

Menstruációs ciklus

Hogyan és mikor a terhesség bekövetkezik, és mit tesz a baba fiú vagy lány

Ismerje meg a menstruációs ciklus időszakok, mi a normális, PMS és a termékenység