kálium-kiegészítő (szájon át, parenterálisan) leírása és márkanevek

Kálium szükséges a jó egészség megőrzéséhez. Bár a kiegyensúlyozott étrend általában ellátja az összes kálium-egy személy kell, kálium kiegészítőkre is szükség lehet a betegek, akik nem rendelkeznek elegendő káliumot a rendszeres táplálkozás, vagy elvesztette túl sok kálium, mert a betegség vagy a kezelés bizonyos gyógyszerek.

Nincs bizonyíték arra, hogy a kálium-kiegészítők hasznos a kezelés a magas vérnyomás.

Kanadai Márkanév

Hiánya kálium izomgyengeséget okozhat, szabálytalan szívverés, hangulatváltozások, vagy hányinger és hányás.

Injekciós kálium adagolását csak vagy felügyelete alatt az orvos. Néhány típusú szájon át kálium kapható az üzletekben nélkül kapható készítményeket is. Mivel túl sok kálium egészségi problémákat okozhat, meg kell venni káliumpótlót csak az orvos utasítása szerint.

A jó egészség, fontos, hogy eszik a kiegyensúlyozott és változatos étrendet. Kövesse gondosan minden diétás program egészségügyi szakember javasolhatja. A konkrét étrendi vitamin és / vagy ásványi igényeinek, kérdezze meg az egészségügyi szakember a listát a megfelelő élelmiszerek.

Az alábbi táblázat néhány kálium-gazdag élelmiszerek.

A napi adag kálium szükség van meghatározva számos különböző módon.

Tablet, pezsgőtabletta, Solution; kapszula, tabletta, Extended Release; Por felfüggesztése, Extended Release, Tablet, por szuszpenziós Liquid, elixír, granulátum, kapszula, Extended Release; por oldatos

Mivel a kálium ritka, nincs RDA vagy RNI erre ásványi anyag. Azonban úgy gondolják, hogy 1600-2000 mg-ot (40-50 milliekvivalens [mekv]) naponta felnőtteknek megfelelő.

Emlékezik

A diéta fontosságáról

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Allergia

Ha szed egy étrend-kiegészítő nélkül kapható, figyelmesen olvassa el és kövesse óvintézkedéseket a címkén. Mert ezek a kiegészítők, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a gyógyszer ebben a csoportban, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például élelmiszerekhez színezékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Pediatric

geriátriai

Terhesség

Bár nincs specifikus információ összehasonlítva a kálium-kiegészítők gyermekek használható más korcsoportokban, várhatóan nem okoz más mellékhatásokat vagy problémák gyermekeknél, mint azok a felnőttek.

Számos gyógyszer nem vizsgálták kifejezetten az idős emberek. Ezért nem lehet ismert, hogy azok pontosan ugyanúgy ők a felnőtteknél. Bár nincs specifikus információ összehasonlítva a kálium-kiegészítők az idősek használható más korcsoportokban, várhatóan nem okoz más mellékhatásokat, problémájával idősebbek, mint ők a felnőtteknél.

Szoptatás

Az idősebb felnőttek lehet nagyobb a kockázata a fejlődő vér magas kálium (hyperkalaemia).

gyógyszer kölcsönhatások

Káliumpótlók nem mutatták ki, hogy problémát okoz az emberben.

egyéb kölcsönhatások

Káliumpótlók átjut az anyatejbe. Azonban ez a gyógyszer nem számoltak, hogy problémát okoz a szoptatós babák.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezek közül bármelyiket szedi étrend-kiegészítők, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Táplálék-kiegészítők ebben az osztályban minden a következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled étrendkiegészítők ebben az osztályban, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Táplálék-kiegészítők ebben az osztályban minden a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát az étrend-kiegészítők ebben az osztályban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Szedő betegek folyékony formában a gyógyszer

Szedő betegeknél az oldható granulátum, oldható por, vagy oldható tabletta formájában ez a gyógyszer

Azoknál a betegeknél, figyelembe véve a kiterjesztett hatóanyagleadású tabletta formájában ez a gyógyszer

Azoknál a betegeknél, figyelembe véve a kiterjesztett hatóanyagleadású kapszula formájában ez a gyógyszer

Vedd ezt a gyógyszert közvetlenül étkezés után, vagy étellel, hogy csökkentse a lehető gyomorpanaszokat hashajtó hatása.

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ez különösen fontos, ha Ön is vesz mind diuretikumokat (vízhajtó tabletták) és digitálisz gyógyszerek a szív.

Az adag gyógyszer ebben az osztályban különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adagok ezen gyógyszerek. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Egyéb egészségügyi problémák

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Adagoló

Gyerekektől távol tartandó.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Orvosa ellenőrizni kell a haladást rendszeres látogatások ellenőrizze, hogy a gyógyszer megfelelően működik, és hogy a lehetséges mellékhatások elkerülhetők. Laboratóriumi vizsgálatok is szükséges lehet.

Ne használjon sópótlók, enni alacsony nátriumtartalmú élelmiszerek, különösen néhány kenyerek és konzerv ételek, vagy igyon alacsony nátriumtartalmú tejet, ha nem mondják, hogy erre az orvosa, mivel ezek a termékek tartalmazhatnak kálium. Fontos, hogy olvassa el a címkéket figyelmesen az összes alacsony nátriumtartalmú élelmiszeripari termékek.

Beszélje meg orvosával, mielőtt bármilyen testmozgás program különösen akkor, ha ki feltételt szed más gyógyszert. A testmozgás és bizonyos gyógyszerek fokozhatják a kálium mennyiségét a vérben.

Kérdezze meg kezelőorvosát, ha azt észleli, feketés széklet vagy más megjelölések a gyomor és bélrendszeri vérzés. Ez a gyógyszer okozhat ilyen feltétel, hogy rosszabb lett, különösen, ha figyelembe tabletta formájában.

kihagyott adag

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Tárolás

Hagyja abba a gyógyszer szedését és kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Néha előfordulhat, hogy mi úgy tűnik, hogy egy egész tablettát a székletben miután bizonyos Tartós kibocsátási kálium-klorid tablettát. Ez várható. A tested már felszívódott a kálium a tablettát, és a héjat, majd távozik.

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.