köpeny sejtes lymphoma: okok, tünetek, kezelés, és több

Köpeny sejtes limfóma a rák a fehérvérsejtek, amelyek segítenek leküzdeni a fertőzéseket.

Lehet hallani az orvos nézze meg a feltételt, mint egyfajta “non-Hodgkin lymphoma.” Ezek a rák a limfociták, egy bizonyos típusú fehérvérsejtek.

-Limfociták találhatók a nyirokcsomók, a borsó nagyságú mirigyek a nyakon, ágyék, hónalj, és más helyeken, amelyek egy részét az immunrendszert.

Ha köpeny sejtes limfóma, néhány limfociták, az úgynevezett “B-sejt” limfociták, váltson át a rákos sejteket. Ez azt jelenti, hogy szaporodnak gyorsan és az irányítást.

Ezek a rákos sejtek kezdenek alkotnak daganatok a nyirokcsomókban. Ezek a véráramba jut, és átterjedt más nyirokcsomók, valamint a csontvelőt (a puha központ, ahol vérsejtek), az emésztőrendszert, a lépben és a májban.

Gyakran előfordul, köpeny sejtes limfóma átterjedt más testrészét, mire kap egy diagnózist. Bár a legtöbb esetben nem gyógyítható, a kezelés és támogatás segítségével hosszabb ideig élnek, és jobb. És a kutatók keresik az új kezelések, amelyek még többet.

Ez normális, hogy gondok és kérdést bármely súlyos állapot. Ismerje meg a kezelési lehetőségek, és találják meg a család és a barátok támogatása. Ezek segíthetnek átvészelni az érzelmi és fizikai kihívások.

Őssejt Blood daganatok

Az orvosok nem biztos, miért az emberek köpeny sejtes limfóma.

Nem lehet “elkapni”, úgy, mint te egy vírus, vagy hideg. De a tudósok úgy vélik, hogy a legtöbb ember ebben a betegségben szenvednek, és más limfómák, amelyek befolyásolják a B-sejtes limfociták aránya a “mutáció”, vagy változást azok egyes gének.

Ez a változás felszabadulását váltja ki a szervezetben nevű fehérje ciklin D1, amely felelős a sejtek növekedését. Túl sok vezet ellenőrizetlen növekedés egy bizonyos típusú B-sejt, ami köpeny sejtes limfóma.

Férfiak kap köpeny sejtes limfóma gyakrabban, mint a nők. Az átlagos életkor a betegek ebben a formában a rák korai 60-as években.

A legtöbb ember a köpenysejtes limfóma rákos sejtek több, mint egy nyirokcsomó és más részein a szervezetben. Lehet, hogy a tünetek, mint például