koraszülés komplikációk

Bár nem minden koraszülöttek tapasztalja szövődmény, születik túl korán okozhat rövid távú és hosszú távú egészségügyi problémákat preemies. Általában a korábbi egy baba megszületik, annál nagyobb a szövődmények kockázata. A születési súly fontos szerepet játszik is.

Egyes problémák nyilvánvaló születéskor, míg mások nem alakulnak ki, míg később.

Az első hetekben a szövődmények koraszülés lehetnek

Légzési problémák. A koraszülött baba légzési nehézség miatt az éretlen légutakat. Ha a baba tüdeje hiányzik felületaktív – olyan anyag, amely lehetővé teszi, hogy a tüdőt bővíteni – ő is dolgozzon légzési distressz szindróma, mert a tüdő nem tud tágulni és zsugorodni rendesen.

Rövid távú szövődmények

Hosszú távú szövődményei

Preemies is kialakulhat krónikus tüdőbetegség néven bronchopulmonális dysplasia. Ezen felül, néhány preemies elhúzódó szünetek a légzés, az úgynevezett apnoe.

Szívproblémák. A leggyakoribb szívproblémák koraszülöttek tapasztalat ductus arteriosus (PDA) és alacsony vérnyomás (hipotenzió). PDA kitartó nyílás között két nagy vérerek a szíve.

Míg ez a szívhiba gyakran bezárja a saját, bal kezeletlen okozhat túl sok vért átáramoljon a szív és a szívelégtelenséget okozhat, valamint más komplikációk. Alacsony vérnyomás szükségessé válhat az intravénás infúzió, gyógyszerek és néha a vérátömlesztés.

Brain problémákat. A korábbi a baba megszületik, annál nagyobb a kockázata a vérzés az agyban, az úgynevezett intraventrikuláris vérzés. A legtöbb vérzések általában enyhék és maguktól a kis rövid távú hatása. De néhány babák nagyobbak agyi vérzés okoz maradandó agykárosodás.

Nagyobb agy vérzés vezethet folyadék felhalmozódása az agyban (hydrocephalus), mely több hétig. Egyes babák akiknél hydrocephalus igényel a művelet, hogy enyhíti a folyadék felhalmozódása.

Hőmérséklet ellenőrzési problémákat. Koraszülöttek elveszíti test hő gyorsan, nem kell a lerakódott testzsírt egy kihordott csecsemő, és nem tudnak elegendő hőt ellensúlyozására mi elveszett a felülete testüket. Ha a testhőmérséklet mártogatós túl alacsony, hipotermia eredményezhet.

Hipotermia egy koraszülött vezethet légzési problémákat és az alacsony vércukorszintet. Ezen túlmenően, a koraszülött használhatja fel az összes nyert energia etetést csak melegen, nem gyarapodik. Ezért kisebb preemies pótlólagos hőt a melegebb vagy inkubátorban, amíg ők nagyobb és képes fenntartani a testhőmérséklet segítség nélkül.

Vér problémákat. Preemies vannak kitéve a vér problémák, mint a vérszegénység és a csecsemő sárgaság. Anémia gyakori állapot, amelyben a szervezet nem rendelkezik elegendő vörösvérsejt. Míg az összes újszülött tapasztal lassú csökkenést vörösvérsejtszám első hónapjaiban az élet, a csökkenés nagyobb lehet a preemies, különösen, ha gyermeke van egy csomó vért vett laboratóriumi vizsgálatok.

Csecsemő sárgaság sárga elszíneződés egy újszülött bőr és a szemek, amely akkor jelentkezik, mert a baba vérében tartalmaz feleslegben sárga színű pigment a májból vagy a vörös vérsejtek (bilirubin).

Hosszú távon, a koraszülés vezethet ezen komplikációk