mandzsúriai tövis: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Aralia elata, Aralia mandshurica, mandzsúriai Angelica Tree Mandschurische Aralie.

Mandzsúriai tövis egy fa. A kéreg és gyökerét használják, hogy a gyógyszert; Az emberek mandzsúriai tövis szájon fogyás, fáradtság, gyengeség, fejfájás, depresszió, a stressz, hogy erősíti az immunrendszert, mint egy stimuláns, és adaptogén.

Nincs elég információ, hogy hogyan mandzsúriai tüske lehet dolgozni, mint a gyógyszer, ha önmagában. De kombinációját tartalmazó termék mandzsúriai tüske és Engelhardia chrysolepsis javíthatja fogyás szintjének növelésével egy enzim, amely segíti a zsírégetést.

Elegendő bizonyíték fo; Fogyás. Korai kutatások azt mutatják, hogy a vevő egy bizonyos termék (Aralox) tartalmazó mandzsúriai tüske 150 mg és Engelhardia chrysolepsis 150 mg naponta háromszor 15 héten csökkenti a testsúlyt és a zsír tömege elhízott nők; Fáradtság; Gyengeség; Fejfájás; Depresszió; Feszültség; Ahhoz, hogy javítja az immunrendszert; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát mandzsúriai tüske e célra.

Nem ismert, hogy a mandzsúriai tövis biztonságos. Aggodalomra ad okot, hogy a mandzsúriai tövis okozhat májkárosodást ha nagy dózisban; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás -feeding: Nem tudunk eleget használata mandzsúriai tüske a terhesség alatt és a mell -feeding. Legyen a biztonság kedvéért, és ne használja; Diabetes: mandzsúriai tüske lehet a vércukorszint csökkentésére. A cukorbetegek ellenőriznie kell a vércukorszintet szorosan. Ha Ön cukorbeteg, akkor a legjobb, hogy kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató, mielőtt mandzsúriai tüskés; Májbetegség: mandzsúriai tüske lehet, hogy májbetegség rosszabb.

Jelenleg nincsenek információk mandzsúriai Thorn interakciók

A megfelelő adag mandzsúriai tüske számos tényezőtől függ, mint például a felhasználó kora, egészségi állapota, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához egy sor megfelelő dózisok mandzsúriai tövis. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

Abidov MT, del Rio MJ, Ramazanov TZ, et al. Hatásai Aralia mandshurica és Engelhardtia chrysolepis kivonatok néhány paraméter a lipid anyagcsere nőknél nem diabéteszes elhízás. Bull Exp Biol Med 200; 141 (3): 343-6.

Brekhman II Dardymov IV. Új anyagok, növényi eredetű, amelyek növelik a nem specifikus ellenállást. Annu Rev Pharma 196; 9: 419-30.

Burgos R, HANCKE J, Caceres DD, et al. Májkárosító hatása Aralia mandshurica szárított gyökér kivonatot sertésekben. Fitoterápia Res 199; 11 (1): 59-61.

Burgos R, HANCKE J, Wikman G., et al. Toxikológiai értékelésének Aralia mandshurica (Araliaceae) gyökér kivonat után szubkrónikus adagolás patkányokban. A biokémiai és szövettani vizsgálatot. Fitoterápia Res 199; 8 (1): 1-9.

Dong WC. [Az összes aralosides a Aralia mandshurica termesztett Jilin és Liaoning tartományokban]. ZhongYao Tongbao 198; 11 (7): 44-6.

Iskenderov GB. [Az anyagcsere araloside A]. Farmakol Toksikol 199; 54 (6): 33-5.

Lutomski J, Gorecki P, Halasa J. [Immunologische Eigenschaften der Saponosidfraktion aus Aralia mandshurica]. Planta Med 198; 42 (6): 116-7.

Lutomski J, Nham NT. Tanulmányok a szaponin frakciót a gyökere Aralia mandshurica Rupr et Maxim I. rész Kromatográfiás vizsgálatok. Herba Polonica 197; 23 (1): 5-11.

Mal’chukovskii LB, Takhtobaeva GM, et al. [Az összeg aralosides A, B, C, a gyökereit Aralia mandshurica]. Farmatsiia 197; 21 (6): 45-7.

Martinez, B. és STABA, E. J. élettani hatásai Aralia, Panax és Eleutherococcus on gyakorolt ​​patkányokban. Jpn J. Pharmacol 198; 35 (2): 79-85.

Shikov AN, Pozharitskaya ON, Makarov VG, et al. Gyógynövények az orosz Pharmacopoei; a történelem és az alkalmazások. J Ethnopharmacol 201; 154 (3): 481-536.

Wang M, Xu X., Xu, H et al. Hatása a teljes szaponin Aralia elata (Miq) Úgy tűnik, a szív összehúzódó funkció és a sejten belüli kalcium kerékpáros szabályozás. J Ethnopharmacol 201; 155 (1): 240-247.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió