Megelőzése DVT, ha ide utazik

Ha utazik egy hosszú távú járat, több módon lehet csökkenteni a kockázata, hogy mélyvénás trombózis (DVT).

Ha úgy gondolja, hogy van egy kialakulásának kockázata DVT, keresse fel orvosát, mielőtt utazik.

Utazással kapcsolatos mélyvénás trombózis először számoltak be 1954-ben egy 54 éves orvos, aki kifejlesztett egy vérrög követő 14 órás repülőút.

A feltétel hamarosan nevezték “turistaosztályon szindróma” a kutatók, akik úgy gondolták, hogy van összefüggés DVT és a hosszú távú légi utazás a hely szűkössége miatt.

Utazás előtt

A tényleges száma, akik kap DVT utazni a hosszú távú járatok ismeretlen, nehéz meghatározni, mivel a feltétel tünetmentes lehet, és nem fordulhat elő bizonyos idő után utazás.

Ugyanakkor van némi bizonyíték arra, hogy bizonyos embercsoportok, mint például a terhes nők, vagy bárki, aki már a stroke, fokozott a kockázata a fejlődő DVT járatain nyolc óra vagy több.

DVT magas kockázati tényezők

Ha úgy gondolja, hogy van egy kialakulásának kockázata DVT, keresse fel orvosát, mielőtt utazik. Ne hagyja az utolsó percig, hogy szükség esetén a gyógyszert vásárol, kompressziós harisnya, vagy bármi mást a járatot.

DVT akkor jelentkezik, amikor a vér áramlik túl lassan az ereiben. A vér formák egy vérrög, amely blokkolja fel mély vénák, általában a lábakban.

DVT általában nem rendelkezik közvetlen tünetek, így nehéz észrevenni. Ugyanakkor tipikus tünetei közé tartozik a duzzadt vagy fájdalmas lábszár vagy a comb, sápadtság és a megnövekedett hő körül az érintett területet.

Helyreállítás DVT

Ha nem kezelik, az emberek DVT vannak kialakulásának kockázata egy tüdőembólia, ha része a vérrög leválik, és eljut a tüdőbe, ami végzetes lehet.

Olvasd egy utazó tapasztalat szerzés DVT repülő.

Ha úgy gondolja, hogy van egy nagy a kockázata a fejlődő DVT, keresse fel orvosát, mielőtt utazik.

Lehet előírt vérhígító gyógyszerek kockázatának csökkentése érdekében a véralvadást, vagy kompressziós harisnya (más néven repülés zokni).

Vizsgálatok szerint a légi utasok, akik viselnek kompressziós harisnya repülés során a négy vagy több órára is jelentősen csökkenti a MVT kockázata, valamint a láb duzzanata (ödéma).

Miközben utazik

Az alábbiakban-térd harisnya alkalmazni enyhe nyomást, hogy a boka, hogy segítsen a vér áramlását. Jönnek a különböző méretű, és ott is különböző szintű tömörítés. Class 1 harisnya (gyakorolt ​​nyomás 14-17 Hgmm a bokánál) általában elegendő.

Nagyon fontos, hogy a kompressziós harisnya mérik és kopott-e. Lötyögő harisnya tovább növeli a DVT.

Flight zoknik gyógyszertárakban, repülőterek és számos kiskereskedelmi üzletekben. Vegyük tanácsot méretű és megfelelő felszerelése a gyógyszerész vagy más egészségügyi szakember.

Ha a közelmúltban DVT akkor valószínűleg gyógyszert szed, mint a warfarin, hogy megakadályozza a vérrögök képződését.

Ha ez a helyzet, akkor a kialakulásának kockázatát DVT alacsony, és nincs ok, hogy miért nem utazik, beleértve a hosszú távú.

Azonban, ha még mindig a helyreállítási szakaszban, akkor kap minden rendben az Ön tanácsadója az utazás előtt. Azt is meg kell követni az általános DVT megelőzésére tanácsokat a magas kockázatú utazók alább felsorolt.

Ha azt tervezi, egy hosszú távú repülővel, vonattal vagy autóval utazás, ellenőrizze, hogy

26/05 /

Utazási egészségügyi infomation minden országban a világon

Hogyan utazzunk biztonságosan és kényelmesen, és mikor lesz szüksége orvosi igazolást

Tűzoltóknak külföldre utazó személy. Szerezd meg a tényeket a malária, utazási oltások, EHIC, utasbiztosítás, MVT és jet lag

Utazás egészségügyi tanácsadás

Utazás a terhesség alatt

Utazás egészség