menopauza és a szívbetegségek kockázatának kvíz

Ha megy keresztül a menopauza, akkor lehet, hogy aggódik egészségi problémák. Emberek, akik egy vagy több specifikus kockázati tényező a koszorúér-betegség lehet sokkal nagyobb szívbetegség kockázatát, mint az emberek nem kockázati tényező. Vegyük ezt a gyors kvíz felmérni a kockázatot.

Igen vagy nem válaszokat az alábbi kérdésekre.

Menopauza és súlygyarapodás: Vajon mindig kéz a kézben? Úgy tűnhet, hogy így, különösen azért, mert a hízás olyan gyakori a menopauza után. Mintegy 30% éves korú nők 50-59 nem csak túlsúlyos, de elhízott. Itt van, mit kell tudni a kockázatokat a súlygyarapodás és hogyan testmozgás segíthet a fogyásban, és tartsa ki a menopauza után.

Igen vagy nem

A magas vérnyomás megterhelheti a szívet, és növeli a kopás a véredényeket, így elakadás inkább.

Igen vagy nem

Afrikai-sok ember van a világon, nagyobb valószínűséggel, mint a kaukázusi fejleszteni súlyos magas vérnyomás, valamint a szívbetegség. A szívbetegség kockázata is magasabb a mexikói-sok ember a világon, indiánok, bennszülött hawaii, és néhány ázsiai-sok ember a világon. Ez lehet részben magasabb az elhízás és a cukorbetegség.

Igen vagy nem

A férfiak nagyobb a kockázata a szívbetegségek, mint a nők. Azonban a szívbetegségek kockázatát a menopauzán átesett nők növeli, és képes lesz hasonló a férfiak.

Igen vagy nem

A genetikai make-up egyes egyének növeli esélyeiket a szívbetegség kialakulásának.

Igen vagy nem

Az idősebb kapsz, annál valószínűbb, hogy szívbetegség.

Igen vagy nem

A magas koleszterinszint is hozzájárulhat, hogy a felhalmozódott plakk, amely eltömítheti az ereket, ami a szív, szűkül, és potenciálisan gátolja a vér áramlását a szív.

Igen vagy nem

A dohányzás az egyik fő oka a szívbetegség. Ez okozza a lepedéket felépíteni az artériákban, és nagyban növeli a szívroham kockázatát.

Igen vagy nem

Körülbelül háromnegyed cukorbetegek hal valamilyen formában szív- vagy érrendszeri betegség. Még ha a vércukorszint ellenőrzés alatt, a cukorbetegség növeli a szívbetegségek kockázatát, de a kockázat még nagyobb, ha a vércukorszint nincs jól beállítva.