mentális egészség: disszociatív amnézia

A disszociatív amnézia egyike egy csoportja feltételek nevezett disszociatív zavarok. A disszociatív zavarok a mentális betegségek, mely magában foglalja zavarok vagy meghibásodások memória, a tudat, a tudatosság, az identitás és / vagy érzékelés. Ha egy vagy több ilyen funkció megszakad, a tünetek eredményezhet. Ezek a tünetek zavarják személy általános működését, beleértve a szociális és munkahelyi tevékenység, és a kapcsolatok.

A disszociatív amnézia lép fel, ha egy személy blokkok bizonyos információkat, általában társított stresszes vagy traumatikus esemény, így őt nem emlékszik fontos személyes információkat. Ez a rendellenesség foka, a memória elvesztése túlmutat normál feledékenység és magában foglalja a hiányosságok a memória hosszú ideig vagy memóriák érintő traumás esemény.

Néha álmok, hogy sok értelme -, mint amikor mi már keményen dolgozik, és mi a végén álmodik, sajnos, hogy mi még mindig a munka. Máskor értelmében az álmok kevésbé egyértelmű. Ez nem jelenti az álom nem fontos, hogy a jól-lét, azonban, Nyugalmazott tanár Barbara Kern élénken emlékeztetnek a részleteket egy álom ő közel négy évtizede, például. “Fekszem a hátamon, kezében az alsó fokain egy tűzoltó létra, hogy már kiterjed a teljes magasságú,” mondja. “A …

A disszociatív amnézia nem ugyanaz, mint az egyszerű amnézia, amely magában foglalja egy adatvesztés a memóriából, általában az eredmény a betegség vagy sérülés az agyba. A disszociatív amnézia, az emlékek még mindig léteznek, de mélyen eltemetve a személy elméjét, és nem lehet idézni. Azonban az emlékek talán újra megjelenik a saját, vagy miután által kiváltott valamit az ember környezetében.

A disszociatív amnézia összefüggésbe hozták a nyomasztó stressz, mely lehet az eredménye, traumatikus események – mint például a háború, erőszak, baleset, vagy katasztrófa -, hogy az a személy, tapasztalt vagy tanúja. Ott is lehet genetikai kapcsolat a fejlődés a disszociatív zavarok, beleértve disszociatív amnézia, mert az emberek ezen rendellenességek néha közeli rokonai, akik hasonló körülmények között.

A disszociatív amnézia gyakoribb a nőknél, mint a férfiaknál. A frekvencia disszociatív amnézia emeli stresszes vagy traumás időszakok, mint például a háború alatt vagy után a természeti katasztrófa.

Az elsődleges tünete disszociatív amnézia a hirtelen képtelen emlékezni a múltbeli tapasztalatok és a személyes információkat. Vannak, akik ezzel a betegség is tűnhet, zavaros, és szenved a depresszió és / vagy szorongás.

Ha a tünetek a disszociatív amnézia jelen vannak, az orvos kezdi értékelését elvégezzük a teljes kórtörténet és a fizikális vizsgálat. Bár nincsenek laboratóriumi vizsgálatok, hogy konkrétan diagnosztizálni disszociatív zavarok, az orvos is használják a különböző diagnosztikai vizsgálatok, mint például a képalkotó, electroencephalograms (EEG), vagy vérvizsgálat, hogy zárja ki a neurológiai vagy más betegségek vagy gyógyszerek mellékhatásai, mint az oka a tünetek. Bizonyos körülmények között, beleértve az agyi betegségek, fejsérülések, a kábítószer és az alkohol intoxikáció, és alváshiány is vezethet a tünetek hasonlóak a disszociatív zavarok, beleértve az amnézia.

Ha nincs fizikai betegséget találnak, az a személy lehet hivatkozni, hogy egy pszichiáter vagy pszichológus, egészségügyi szakemberek, akik speciálisan képzett diagnosztizálni és kezelni a mentális betegségek. A pszichiáterek és pszichológusok használnak speciálisan interjú és értékelési eszközök értékelésére egy személy disszociatív zavar.

új e-mail sorozat diagnosztizálására, kezelésére, valamint élő mértéktelen evészavar