migrén, fejfájás, és a kapcsolatok

A migrén olyan gyakori, van egy speciális neve, akik szenvednek gyakori migrén: migrénesek. Mégis, szerettei nem mindig értik a migraineur állapotát, és ha mégis, súlyos fejfájás lehet nagyon zavaró, hogy a családi idő és házasságot.

A gyermekek érzékeny a szülő egészségi állapota. Ezek azt hiszik, hogy ez okozza. Tudod, hogy ez a félelem a pihenésre, hogy elmondja a gyermekeket migrén előre. Próbáljon ki egy nyilatkozatot, mint ez: “Anyu egy érzékeny idegrendszert és legyen óvatos, hogy ne terheljék túl magát.” Ha úgy érzi, a migrénes roham jön, lehet, hogy azt mondják: “Félek fogok, hogy miután egy migrén. Fogok venni a gyógyszert és a többi, de jobb lesz egy kicsit.” Továbbra is kedvező, és hangsúlyozzák, hogy jobban érzi magát hamarosan.

Furcsának tűnhet, de a migrénes fejfájás gyakrabban fordulnak elő az ünnepek körül, és egyéb családi ünnepségek. Ez lehet, hogy úgy érzi magát bűnösnek, talán kiváltásának támadást. “Meg kell, hogy fogják vissza”, mondja Kathleen Lake, PsyD, a pszichológus, aki kezeli a migrénes betegek. “Az elvárások olyan magas migrénes körül családi ünnepségek.

Ha egy migrén szól a hit, vagy már javában zajlik, a migrénes nem lehet tudni, hogy részt vegyen a családi házimunkát, mint a főzés, takarítás, bevásárlás. Házastársak, hogy vegye fel a laza, ami gyakran okoz neheztelés. Egy friss felmérés szerint 74% -a szenvedők törölni tervei miatt migrénes fájdalom és 68% -uk ez megzavarja a szexuális életet.

Migrénes fájdalom gyakran fordul elő kiszámítható idő, gyakran már az előtt vagy alatt a női menstruációs ciklus, vagy ha az időjárás változását. Ha a tiéd váltja ki az időszak, vagy az időjárás, terv ahea; hogy vacsorát előre és mikrohullámú őket, vagy használja elkészített vacsorát, ha fáj a feje. Hagyd, hogy a házastárs tudja, hogy szükség lehet állásidő, így lehet, hogy más a családi kötelezettségek, mint például felvette a gyerekeket az iskolából.

A szex is egy érzékeny téma a párok, ahol az egyik szenved migrénes fejfájást. Néhány migrénes nem szeretik, ha megérintik, ha azok, amelyek egy támadást. Mondd el a házastárs, hogy “nem ma” nem azt jelenti, hogy “nem soha.” Ez csak átmeneti. Beszél erről előzetesen segíthet megakadályozni fáj érzéseit.