monoamin-oxidáz gátlók (MAOI) az pánikbetegség

Generic Nam; Brand Nam; isocarboxazi; Marpla; phenelzin; Nardi; tranylcypromin; Parnate

A monoamin-oxidáz gátlók (MAOI) segítségével egyensúlyt bizonyos vegyi anyagok az agyban (neurotranszmitterek) enyhíti a szorongásos tünetekkel járó pánikbetegség.

A monoamin-oxidáz gátlók (MAOI) általában olyan személyeknél, akik a pánikbetegség, és akik

Bár MAO-gátlók ugyanolyan hatásosak, mint más antidepresszánsok pánikbetegség kezelésére, más antidepresszáns gyógyszerek, például a szelektív szerotonin visszavétel gátlók (SSRI-k), illetve a triciklusos antidepresszánsok általában próbálják ki először, mert kevésbé súlyos mellékhatások.

Minden gyógyszernek lehetnek mellékhatásai. De sokan nem érzik a mellékhatásokat, vagy képesek kezelni őket. Kérdezze meg gyógyszerészét, a mellékhatások az egyes gyógyszer szedése. Mellékhatások is szerepel információ, hogy jön a gyógyszer hatását.

Itt van néhány fontos dolgot gondolni

Azonnal hívja orvosát vagy más sürgősségi szolgálatok azonnal, ha van

Hívja fel orvosát azonnal, ha van

Gyakori mellékhatások a gyógyszer tartalmazza

Súlyos reakciók vagy akár halált is eredményezhet, ha MAO-gátlók vannak kombinálva bizonyos élelmiszerek és gyógyszerek. Miközben figyelembe MAO el kell kerülni bizonyos ételek, köztük számos alkoholos és koffeintartalmú italok, tejföl, joghurt, banán, csokoládé, és néhány sajt, mint az amerikai, cheddar, és a svájci. Evés ezek az ételek is okozhat súlyos magas vérnyomás és más egészségügyi problémák. Beszélje meg orvosával, hogy a diéta és az orvostudomány korlátozásokat el kell követni, ha azt tervezi, hogy egy MAOI.

Meg kell várni, legalább 14 nappal a kezelés abbahagyása után MAO-gátlók szedése előtt egy másik antidepresszáns. Közös recept nélkül kapható gyógyszerek, különösen bizonyos megfázás és diéta pirula, veszélyes is lehet, ha figyelembe egy MAOI.

Nem javul és egyéb antidepresszánsok; Nem tudja elviselni a mellékhatást más antidepresszánsok; Van egy története a sikeres kezelés MAO-gátlókkal.

Általában az előnyöket a gyógyszer sokkal fontosabb, mint bármilyen enyhe mellékhatások; A mellékhatások elmúlnak szedése a gyógyszer egy darabig; Amennyiben mellékhatások is zavarom, és csoda, ha meg kell tartani a gyógyszer szedését, forduljon orvoshoz. Ő lehet, hogy csökkenti a gyógyszer adagját, vagy megváltoztathatja a gyógyszert. Ne hirtelen kilép a gyógyszer szedését, hacsak ezt orvosa nem tanácsolja.

MAO-gátlók halált okozhat, ha azokat még túladagolás.

Az US Food and Drug Administration (FDA) kiadott egy tanácsadó a antidepresszáns gyógyszerek és az öngyilkosság kockázata. Beszéljen orvosával ezekre a lehetséges mellékhatásokat, és a figyelmeztető jelek az öngyilkosság.

Lásd Drug Reference egy teljes listáját a mellékhatások. (Drug Reference nem áll rendelkezésre minden rendszer.)

Az orvostudomány egyik a sok eszköz az orvos által kezelésére egy egészségügyi probléma. Gyógyszert szed, az orvos azt javasolja, javítja az egészséget és megakadályozhatja a jövőbeli problémákat. Ha nem veszi a gyógyszert rendesen, akkor lehet üzembe az egészségügyi (és talán az élet) veszélyben.

Sok oka van annak, amiért az emberek nehezen veszik a gyógyszert. De a legtöbb esetben, hogy van valami, amit tehetünk. Javaslatokat, hogyan kell dolgozni körül a közös problémák, gyógyszereket szed, az előírásnak megfelelően.

Gyógyszeres pánikbetegség terhesség alatt növeli a születési rendellenességek. Ha terhes, mell -feeding, vagy próbál teherbe esni, beszéljen orvosával. Gyógyszerek folytatni kell, ha a pánik betegség súlyos. Orvosa segíthet mérlegelni a kockázatokat a kezelés kockázata ellen kárt a terhesség.

Utógondozását egyik legfontosabb része a kezelés és a biztonság. Ügyeljen arra, hogy, és megy minden találkozókat, és értesítse orvosát, ha problémái vannak. Ez is egy jó ötlet, hogy a teszteredményeket, és folyamatosan egy listát a gyógyszerek szedése.

Töltse ki az új gyógyszert adatlap (PDF) (Mi az a PDF dokumentum?), Hogy segítsen megérteni ezt a gyógyszert.

Anne C. Poinier, MD – Internal Medicin; Lisa S. Weinstock, MD – Pszichiátria

November 14, 2014

új e-mail sorozat diagnosztizálására, kezelésére, valamint élő mértéktelen evészavar

Légzési nehézség; Duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Csalánkiütés; Mellkasi fájdalmak; Gyors vagy lassú szívverés; Erős fejfájás; Nyakfájás; Hányinger vagy hányás.

Szédülés vagy szédülés; Magas vérnyomás; Az étvágy megváltozása, vagy súlygyarapodás; Veszteség a szexuális vágy vagy képesség; Izomrángás alvás közben.