mumpsz – téma áttekintése

A fültőmirigy-gyulladás egy fertőző, vírusos fertőzés okozhat fájdalmas duzzanat a nyálmirigyek, különösen a mirigyeket (és a cső között az állkapocs). Vannak, akik a mumpsz nem lesz mirigy duzzanata. Ők úgy érzik, mint azok a megfázás vagy influenza helyett.

Az megfizethető Care Act, számos egészségügyi biztosítási tervek nyújt ingyenes a gyermekek megelőző ellátási szolgáltatások, beleértve a szűrések, oltások és szűrővizsgálat. Tudj meg többet.

Egészségbiztosítási Központ

A mumpsz vakcina véd a betegség. Ez a vakcina része az MMR (kanyaró, mumpsz és rubeola), és MMRV (kanyaró, mumpsz, rubeola és varicella [bárányhimlő]) vakcinák. A legtöbb gyermek kap a vakcina részeként a hagyományos fényképezés. Mielőtt a mumpsz vakcina létezik, mumpsz volt gyakori gyermekkori betegség az Egyesült Államokban és Kanadában.

Mumpsz terjed, amikor a fertőzött személy köhög vagy tüsszent közeli vagy részvényeket ételt vagy italt.

Akkor terjed a vírus előtt 7 nappal és 9 napig a tünetek megjelenése után. Ön nagy valószínűséggel a vírust 1-2 nappal korábban, és 5 nappal a tünetek megjelenése után.

A tünetek közé tartozhat

Ez rendszerint 2-3 hét, hogy a tünetek is, ha már találkozott a vírussal. Ez az úgynevezett lappangási időszak. Vannak emberek, akik fertőzött a mumpsz-vírus nem okoz panaszokat.

Ha súlyosabb tünetek, mint például a merev nyak vagy súlyos fejfájás, fájdalmas herék, vagy súlyos fájdalom a has, forduljon orvoshoz azonnal.

Duzzanat és fájdalom az állkapocsban. Egy vagy két oldalról tűnhet duzzadt; Láz; Fejfájás, fülfájás, torokfájás, és a fájdalom, amikor nyel, vagy nyissa ki a száját; Fájdalom, ha enni savanyú ételek, inni savanyú folyadékok, például citrusfélékből vagy gyümölcslé; Fáradtság, a fájó az izmok és az ízületek; Étvágytalanságot és hányást.