nikotinpótló terápia leszokás dohány

Nikotinos rágógumi és cukorkák engedje nikotin lassan a szájába.

A nikotin inhaláló egy tartót tartalmaz nikotint. Az inhalátor szállít egy puff nikotin gőz a szádba és a torokban.

Lehet vásárolni nikotinos rágógumi, tapasz és cukorkák nélkül kapható készítményeket is. Önnek szüksége van egy vény nélkül kapható nikotininhalálók.

Megjegyzés: a vény nélküli nikotinpótló terápia termékeket nem lehet értékesíteni, hogy jogilag fiatalabb, mint 18 éves korában Az orvos az egyik ilyen termékek, ha egy személy 18 évnél fiatalabb függ nikotin.

Nikotinpótló terápia (NRT) csökkenti a nikotin megvonási tünetek és a sóvárgás és átadja a szervezet a nikotin. Tartalmaz körülbelül egyharmada felének a nikotin mennyisége megtalálható a legtöbb cigaretta.

Az emberek függővé válnak a nikotin, mert növeli a szintjét bizonyos vegyi anyagok, mint például a dopamin és a noradrenalin, az agyukban. Amikor az emberek leszokni a dohányzásról, a szintek ezen vegyi csökken. Testük reagál azzal, nikotin megvonási tünetek, mint zsörtölődő ember és az éhezés.

Nikotin gyógyszerek emeli a dopamin és noradrenalin csak, mint a nikotin cigaretta nem. Kémiai szintjét az agyban tartják szinten, hogy az elvonási tünetek csökkennek. Ez átmenetileg helyettesíti a nikotin, hogy egy személy kapott a cigarettázás. A nikotin helyettesítő lehet használni a kisebb és kisebb mennyiségben, amíg a személy már nincs szüksége van rá.

Amikor belélegzi a dohányfüst, a nikotin a füst gyorsan mozog az Ön tüdőből a véráramba. A nikotin helyettesítő termékek sokkal tovább tart bejutni a rendszerbe. Ez az, amiért a nikotinpótló gyógyszerek sokkal kisebb valószínűséggel okoznak függőséget a nikotin, mint a cigaretta és más dohánytermékek.

Nikotinpótló terápia biztonságos, ha megfelelően használják. A nikotin önmagában közel sem olyan káros, mint a dohányzás. Kátrány, szén-monoxid és más mérgező vegyi anyagok dohány okoz káros hatásokat, nem a nikotin.

Nikotinpótló terápia hasznos a legtöbb ember számára, akik próbál leszokni a dohányzásról.

Nikotinpótló terápia nem megfelelő az Ön számára, ha terhes vagy szívbetegség.

Az orvosok gyakran nem javasoljuk nikotinpótló terápia az emberek 18 évnél fiatalabb, főleg azért, mert a termékeket tesztelték csak felnőtteknek. A mellékhatások a nikotinpótló terápia a fiatalok még nem ismertek. Ha egy tini dohányzik naponta, és volt elvonása próbál leszokni, néha egy orvos fogja felírni nikotintartalmú termékek.

Valamilyen formában a nikotin helyettesítő terápia páros az esély a dohányzásról való leszokás. 1 Minden nikotint helyettesítő termékek jelennek meg, hogy körülbelül ugyanolyan hatékony, ha helyesen használják.

Ötvözi a használata a nikotin tapaszt egy másik formája a nikotin helyettesítő terápia, mint a gumi, növeli az esélyét a sikerre. Beszéljen orvosával, mielőtt kombinálni NRTs.

Az esély a kilépés a legjobb, ha kombinálják a nikotin helyettesítő terápia komplett dohányzás abbahagyását program, amely magában beállításával kilép dátum, amelynek tervvel foglalkozó dohányzás kiváltó, és szerzés támogatása orvos, tanácsadó, vagy támogató csoport.

Mivel minden NRTs tűnnek ugyanolyan jól működnek, sok dohányos válasszon egy kezelés alapja az, hogy egyszerű a használata, és milyen esetleges mellékhatások okozhat. Minden formája nikotinpótló mellékhatásokat, de a lehetséges mellékhatásokat eltérőek NRTs. Nagyon kevés ember (kevesebb, mint 5%) van, hogy hagyja abba a nikotin-helyettesítő termék mellékhatások miatt.

Megállás nikotinpótló terápia hirtelen okozhat néhány azonos elvonási tünetek, amelyek akkor jelentkeznek, ha abbahagyja a cigarettázás. Akkor kevésbé valószínű, hogy az elvonási tünetek, ha fokozatosan csökkentse az adagot, vagy a használat egyedi terápia minden nap.

Lehetőség van egy személy függővé válnak egy nikotin helyettesítő termék, bár ez ritka.

Mellékhatások nikotin rágógumi tartalmazhat

Mellékhatások nikotin gyógycukorkák tartalmazhatnak

Mellékhatásai nikotin tapasz tartalmazhat

Mellékhatások nikotin inhalátorok tartalmazhat

A nikotin inhalátor nem lehet jó választás, ha van egy légzési problémák, mint például az asztma, allergia, vagy sinus állapotban.

Lásd Drug Reference egy teljes listáját a mellékhatások. (Drug Reference nem áll rendelkezésre minden rendszer.)

Ha csúszik, vagy a füst egy kicsit, nem adja fel. Beszélni valakivel, aki már leszokni a dohányzásról, vagy a tanácsadó, hogy ötleteket, hogy mit tegyen. Ha gyógyszert szed vagy használ nikotinpótló, csinálom így, ha nem megy vissza a rendszeres dohányzás. Használata a nikotin és a dohányzás gyógyszerek ritkán okoz, hogy túl sok a nikotin. Tünetei a túl sok nikotin fejfájás, hányinger, zavartság, hányás. Ha úgy gondolja, hogy túladagolta, forduljon orvoshoz azonnal.

Függetlenül attól, hogy a módszert használja, hogy leszokik a dohányzásról, akkor köhög többé elkezdek köhögni az első héten, miután kilépett. Ez nem tünete a kivonulás nikotin. Ez az eredménye a szervezet megpróbálja tisztázni a tüdőbe. Ez történik-e használni nikotinpótló terápia vagy sem.

A nikotinos rágógumi, cukorkák, és az inhalátor, nem vesz elég naponta egy gyakori oka a visszaesés.

Kerülje ivás italok, különösen savas italok (mint például a kávé, gyümölcslevek és szénsavas üdítő) 15 percig előtt és után ezeket a termékeket. A szervezet nem tudja elnyelni a nikotin is, mert a sav ilyen italok.

Kiválasztása forma nikotinpótló terápia általában személyes ízlés kérdése. Ha dohányzik, több mint 20 cigarettát egy nap, vagy dohányzik 30 percen belül felébred reggel, használja a legnagyobb adag egy termék, legyen az íny, cukorkák, a javítást, vagy ezek kombinációja NRT.

Az US Food and Drug Administration (FDA) azt mondja, hogy rendben van, hogy elkezd használ egy nikotinpótló terméket abbahagyására kijelölt nap, akkor is, ha nem tudja, hogy hagyják abba a dohányzást azonnal.

Ha úgy találja, hogy nem tudja folytatni, hogy az egyik forma nikotinpótló miatt mellékhatásokat, hagyja abba, hogy a forma és próbáljon meg egy másikat. Ne felejtsük el, a nikotint helyettesítő termékek megduplázza az esélyét, hogy a dohányzásról való leszokás. 1

Hosszú távú használata a nikotin rágógumi nem találtak, hogy káros.

Nikotinpótló terápia csökkenti a legtöbb, de nem minden a nikotin megvonás, sóvárgás, és egyéb tünetek kapcsolódó leszokás a dohányzásról.

Mire befejeztük nikotinpótló terápia, akkor jelentősen csökken a függőség nikotin. Azt is kezdik megszokni, hogy nem a dohányzás a szokásos időben. Ez hosszabb időt vesz igénybe, akik dohányoztak sok éven át. És ez azt is jelentheti, a nikotint helyettesítő termékek több hétig vagy hónapig. Megállás nikotinpótló terápia túl korai a leggyakoribb oka a visszaesés. Amikor végül csökkenti a nikotin bevitel nulla, akkor még mindig lehet, hogy a tünetek a nikotin megvonás. De ezek a tünetek nem tart. Használata nikotinpótló készítmények teszi a tünetek kevésbé súlyosak.

Beszéljen orvosával, mielőtt használni a két nikotint helyettesítő (például nikotin tapaszt, és nikotinos rágógumi) ugyanabban az időben.

Használata bupropion és a nikotin helyettesítő termékek együtt jól működhet néhány ember, aki dohányzik. De meg kell próbálni, csak orvosi ellátás. Orvosa javasolhatja bupropion helyett csak két gyógyszer.

A nikotin orrspray (Nicotrol) egy vényköteles gyógyszer, mely több nikotinhoz, de gyakran okoz mellékhatásokat. Ez nem alkalmazzák széles körben.

Töltse ki az új gyógyszert adatlap (PDF) (Mi az a PDF dokumentum?), Hogy segítsen megérteni ezt a gyógyszert.

Stead LF, et al. (2012). Nikotinpótló terápia a dohányzásról való leszokás. Cochrane Database of Systematic Reviews (11).

Adam Husney, MD – Családi Medicin; John Hughes, MD – Pszichiátria

Szeptember 9, 2014

Terhesség. Ha Ön terhes, vagy terhességet tervez, és szeretne abba a dohányzást, beszéljen orvosával, mielőtt úgy dönt, hogyan kell csinálni. A terhesség alatt, a legtöbb orvos azt javasolja, hogy megpróbál más módon megállítani, mielőtt javaslatot tesz a nikotin helyettesítő termék; Szívbetegség. A nikotin helyettesítő terápia kimutatták, hogy biztonságos a legtöbb ember a szívbetegség. De ha a közelmúltban szívrohama volt, vagy ha súlyos szívbetegségben szenved, mint például a szabálytalan vagy gyors szívverés (aritmia) vagy mellkasi fájdalom (angina), keresse fel orvosát, mielőtt használjon nikotinpótló termékeket.

A rossz íz a fogínyt. A menta és a citrus íz állnak. És a legtöbb ember számára az ízük sokkal jobb; A bizsergő érzés a nyelven, rágás közben a fogínyt; csuklás; Gyomorpanaszok (hányinger) vagy gyomorégés. Ez néha okozott a nem megfelelő használat, mint a rágás a fogínyt nélkül “parkoló” ez a pofa és az íny; Állkapocs fájdalom okozta rágás. Nikotinos rágógumi nem ajánlott azok számára, akik problémáik vannak az állkapocs ízületi (temporomandibular, vagy TM, betegségek).

Gyomorrontás, különösen akkor, ha lenyeli a szopogató tabletta; csuklás; Gyomorégés; Fejfájás; Túlzott gáz (puffadás).

A bőrkiütés át a helyét a patch. Ez lehet egy reakció vagy a ragadós hátlap a tapaszt vagy a nikotin. Érzékeny bőrű vagy allergiás a ragasztóanyag ne használja a tapaszt. Mozgó a tapaszt egy másik testrészt, vagy egy vény nélkül kapható antihisztamin krém, kenőcs vagy gél (például Benadryl) lehet enyhíteni néhány kellemetlen; Az alvási problémák, amikor egy 24 órás tapasz, mint például az, alvászavar vagy amelynek különösen élénk álmok. Ez azért van, mert az agy nem használják egyre nikotin, ha alszik. A tapasz eltávolítása néhány órával azelőtt, hogy aludni segíthet csökkenteni ezt a mellékhatást. Ha az alvó probléma a nikotin megvonási tünet, nem egy mellékhatás, a tapasz eltávolítása nem segít. Beszéljen orvosával, ha az alvási problémák.

Köhögés; A torokkaparás; Gyomorpanaszok.