non-Hodgkin limfóma kezelés áttekintés

A kezelés a non-Hodgkin lymphoma (NHL) függ

B-sejtes akut limfoblasztos leukémia a rák, amely befolyásolja a “B-limfociták” – a fehérvérsejtek, hogy nő a lágy központjában a csontok, az úgynevezett csontvelő; A B-limfociták kéne nőni a sejtekbe, amelyek segítenek a fertőzések elleni küzdelemben. De ez a betegség, akkor alakulnak “leukémia” sejtek, amelyek hosszabb ideig élnek, mint a normál sejtek és szaporodnak gyorsan. Ezek felhalmozódnak a csontvelőben és lépj be a véráramba. Onnan is átterjedhet más szervekre a szervezetben; Bár a legtöbb esetben ez …

A közös érdeklődésre rákos betegek a mellékhatások a kezelés, mint a kemoterápia és a sugárzás. Az orvosi csapat segítségével tudhatja előre, hogy milyen mellékhatásai számíthat, és segít kezelni őket. És vannak dolgok, amit tehetünk otthon. Ha többet szeretne megtudni, lásd otthoni kezelés.

Néha NHL jön vissza a kezelés után. Ezt nevezik kiújulása. Kezelések visszatérő NHL közé tartozik a kemoterápia, sugárzás, vagy egy a kettő kombinációjával. Ez a kezelés követheti egy őssejt-transzplantáció.

Szükséged lesz rendszeres vizsgák után kezelték NHL.

Tudassa orvosával, ha bármilyen probléma, amint azok megjelennek.

A betegség stádiumától; A típus a limfóma. Az a fajta kezelés van attól függ, hogy van-e B-sejt vagy T-sejtes limfóma, és hogy ez a gyorsan növekvő, vagy lassan növő; A méret a daganat, ahol a limfóma található, és milyen szervek van szó; Az általános egészségi állapot.

Kideríteni, hogy van a rák is megváltoztathatja az életed. Lehet érezni, mint a világ a feje tetejére állt, és elvesztette az önuralmát. Beszélgetés család, barátok, vagy a tanácsadó tényleg segít. Kérdezze meg erről orvosát támogató csoportok. Vagy hívja a Cancer Society (1-800-227-2345), vagy látogasson el a következő weboldalra www.cancer.

Támogatást nyújtva a sok változás, hogy a rákos hozhat, hogy támogatást, ha van rák.

Éber várakozás (felügyelet) egy idő után a diagnózis bizonyos típusú NHL ha nem kap kezelést, de még mindig nézte szorosan kezelőorvosát; Sugárkezelés gyakran a választandó kezelés lokalizált lassan növő (indolens vagy low-grade) NHL. További információkért lásd: Egyéb kezelése; Kemoterápia elpusztítja a rákos sejteket, vagy leállítja őket elválasztó. Az út kemoterápia veszik függ a típusától és stádiumától rák; Célzott terápia monoklonális antitestekkel pusztítja a rákos sejteket anélkül, hogy károsítaná a normál sejtek; A őssejt transzplantáció lehet használni kezelésére NHL hogy jött vissza. Vagy lehet használni jobb, ha nagyon nagy dózisú kemoterápia.