NSAID-ok: nem növelik az én szívroham kockázata és a stroke?

Igen. Nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok) – gyógyszerek általánosan használt fájdalom és gyulladás kezelésére – növelheti a kockázatát, hogy a szívroham vagy a stroke.

Nem szteroid gyulladásgátlók például többek között az ibuprofén (Advil, Motrin IB, egyéb), naproxen-nátrium (Aleve, egyéb), és a vényköteles NSAID-ok, például diklofenák-nátrium (Voltaren, Solaraze, egyéb) és a celekoxib (Celebrex). További kutatásokra van szükség annak megállapítására, hogy egyes NSAID többé-kevésbé valószínű, hogy növelje ezeket a kockázatokat, mint a többiek.

Bár az aszpirin típusú NSAID, nem úgy tűnik, hogy együtt jár a magasabb a szívroham kockázata, vagy stroke.

Ha Ön NSAID és szív-érrendszeri betegségek, vagy te nagy a kockázata is, akkor lehet, hogy nagyobb a veszélye annak szívroham vagy szélütés, mint olyan valaki, aki nem szteroid gyulladásgátlók, de nem szív- és érrendszeri betegségek. De még az emberek nélkül, akik szív- és érrendszeri betegségek NSAID fokozott lehet a szívroham kockázata, vagy stroke.

Annak érdekében, hogy könnyű izom- vagy ízületi fájdalom, úgy próbál más terápiák – mint a meleg vagy hideg csomag, vagy fizikai terápia – mielőtt NSAID-ekkel. Orvosa javasolhatja más gyógyszerek alternatívájaként NSAID-ok. Például, orvosa javasoljuk, hogy paracetamol (Tylenol, egyéb) általános fájdalomcsillapítás, amely nem növeli a szívroham kockázatát.

Ha meg kell venni egy NSAID, hogy a legalacsonyabb dózist a lehető legrövidebb ideig szükséges. De ne feledje, hogy a súlyos mellékhatások léphetnek fel, mint már az első héten használja egy NSAID, és a kockázat növekedhet a hosszabb szed NSAID. NSAID magasabb dózisok is fokozhatja a szívroham vagy a stroke.

Ha kell NSAID hosszú ideig, vagy ha szív- és érrendszeri betegségek, beszéljen orvosával. Lehet, hogy orvosa beszélni, amely nem szteroid gyulladásgátlók megfelelő lehet az Ön számára, és hogy más gyógyszerek is ajánl Önnek.

Ha az előírtnál aszpirin segít megelőzni a szívinfarktust, beszéljen orvosával, mielőtt NSAID-ekkel. Egyes NSAID kölcsönhatásba léphet az aszpirin és befolyásolhatja annak megakadályozására a szívroham.

Ha figyelembe egy NSAID és bármilyen jelét észleli vagy tünetek a szívroham vagy a stroke – mint például a mellkasi fájdalom, légszomj, gyengeség egyik testrész vagy oldalán a test, vagy hirtelen elkent beszéd – kap orvosi azonnali figyelmet.

Sokan általában NSAID-fájdalom, láz és gyulladás. De ne feledje, hogy lehet nagyobb a kockázata a szívroham vagy a stroke. Továbbá, olvassa el a címkén utasításokat, mielőtt NSAID, és használja az NSAID-ok, mint irányított. Beszéljen orvosával, ha bármilyen kérdése van a nem szteroid gyulladásgátlók.

Val vel