nu-cotrimox

Használja a Nu-Cotrimox

Terápiás osztály: szulfonamid kombinált

Farmakológiai Osztály: folsav antagonista,

Kémiai Osztály: szulfonamid

Szulfametoxazol és trimetoprim kombinációja egy antibiotikum. Úgy működik, mivel nincs okozó baktériumok sokféle fertőzések. Ez a gyógyszer nem fog működni a megfázás, influenza, vagy más vírusfertőzések.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt Nu-Cotrimox

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát szulfametoxazol és trimetoprim kombinációja gyermekek 2 hónapos vagy annál idősebb. Mivel a toxicitás a kombináció a szulfametoxazol és trimetoprim, használja fiatalabb csecsemőkben, mint 2 hónapos korban nem ajánlott.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát szulfametoxazol és trimetoprim kombinációja az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel van egy folsavhiányt korfüggő vese- vagy májbetegségben szenved, és lehet, hogy nagyobb valószínűséggel tapasztalnak nemkívánatos mellékhatásokat (például, súlyos bőrkiütés, fokozott kálium a szervezetben, vagy véralvadási problémák, vagy az immunrendszer). Lehetnek korrekciót az adagot kapó idősebb betegeknél szulfametoxazol és trimetoprim kombinációja.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek sulfamethoxazole / trimetoprim. Lehet, hogy nem kifejezetten a Nu-Cotrimox. Kérjük, olvassa el gondosan.

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Szulfametoxazol és trimetoprim kombinációja a legjobb venni egy teli pohár (8 uncia) vizet. Számos további pohár vizet kell inni minden nap, kivéve, ha az orvos utasítása szerint. Ivóvíz extra víz segít megakadályozni, hogy néhány nem kívánt hatások ..

Szedő betegek orális folyadék, egy speciálisan megjelölt kanál vagy más eszköz mérésére minden egyes adag pontosan. Az átlagos háztartás teáskanál nem tölthetnek be a megfelelő mennyiségű folyadékot.

Annak érdekében, hogy tisztázzuk a fertőzés teljesen, ne használja ezt a gyógyszert a teljes kezelés ideje alatt, akkor is, ha jobban érzi magát néhány nap után. Ha idő előtt abbahagyja a gyógyszer szedését túl korán, a tünetek visszatérhetnek.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Helyes használata szulfametoxazol / trimetoprim

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Nagyon ritkán, a gyógyszer okozta súlyos mellékhatásokat. Ha Ön vagy gyermeke elkezd egy bőrkiütés, vagy ha úgy gondolja, hogy miután egy súlyos bőrreakció, hagyja abba a gyógyszer szedését, és értesítse orvosát azonnal. Tünetei a súlyos reakciók közé bőrkiütés, a bőr színe, hogy nagyon sápadt vagy sárga, vagy a bőr, lila foltok, valamint a torokfájás, láz, izomfájdalom, köhögés, és légzési nehézség.

Ez a gyógyszer, különösen akkor, ha nagy adagokat kapnak, vagy hosszú ideig, csökkentheti a vérlemezkék számának a szervezetben, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Emiatt előfordulhat, hogy vérzik, vagy könnyebben kaphat fertőzést. Beszéljen orvosával, ha aggályai vannak ezzel.

Óvintézkedések használat közben Nu-Cotrimox

Ez a gyógyszer hasmenést okozhat, és bizonyos esetekben ez súlyos is lehet. Ez akkor fordulhat elő, 2 hónapig vagy tovább, miután abbahagyja a gyógyszer szedését. Ne vegyen be semmilyen hasmenés elleni gyógyszert, annak ellenőrzése nélkül orvosával. Ha bármilyen kérdése van, vagy ha enyhe hasmenés továbbra is, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke hasi vagy hasi görcsök, puffadás, vizes és súlyos hasmenés, ami szintén véres, hányinger vagy hányás, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség. Ezek tünetei lehetnek súlyos bél fertőzés.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke a bőrkiütés, viszketés, az arc, a nyelv és a torok, légzési nehézség, légszomj, mellkasi fájdalom vagy használata után a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat elektrolit problémákra, mint például a magas káliumszint a vérben (hyperkalaemia) és alacsony a vér nátrium (hyponatraemia). Tájékoztassa orvosát azonnal, ha bármilyen a következő tünetek a gyógyszer használata alatt: zavartság, gyengeség, izomrángás, szabálytalan szívverés, zsibbadás vagy bizsergés a kéz, láb, vagy az ajkak, vagy légzési nehézség.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy Ön vagy gyermeke ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Részesülő betegek antikonvulzív terápia (epilepsziás rohamokat megelőző gyógyszerek) veszélyben lehet a folsav (B9-vitamin) hiány, ami növelheti a kockázatot a mellékhatások. Beszéljen orvosával, ha aggályai vannak ezzel.

Ne használja ezt a gyógyszert, Pneumocystis jiroveci pneumonia (PCP), ha Ön is használ leucovorin. Ezen gyógyszerek együttesen okozhatja ezeket a gyógyszereket nem működik olyan jól az Ön számára.

Nu-Cotrimox Side Effects

sulfamethoxazole / trimetoprim

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a leucovorin egyéb vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Húgyúti fertőzés ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, Augmentin, Levaquin

Bakteriális bőrfertőzés Bactrim, sulfamethoxazole / trimetoprim, tetraciklin helyileg, Bactrim DS, bacitracin helyileg, Septra

Bakteriális fertőzés ciprofloxacin, amoxicillin, doxiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

Sinusitis prednizolon, ciprofloxacin, amoxicillin, azitromicin, Augmentin, klindamicin