nystagmus: mi ez, és hogyan kezeljük?

Lehet érezni, mint a szemét egy elme a saját. Úgy mozog fel és le, jobbra-balra, vagy egy kört. Ezt nevezik nystagmus vagy “táncoló szemét.” Ez egy olyan állapot, amikor nem tudja irányítani a szem mozgását.

Ez jele lehet egy másik szem probléma vagy egészségügyi állapota. Lehet született meg, vagy lehet, hogy fejlessze az élet későbbi szakaszában. Nystagmus okozza sok különböző dolgot, beleértve

Néha, az orvos nem tudja, mi okozza.

A szemed mozog az Ön engedélye nélkül. Lehet, hogy gyors, akkor lassan, majd gyorsan újra. A mozgás lehet az egyik szem, de ez általában mindkét szeme. Talán észrevetted, hogy bólogatsz vagy tartsa furcsa pozíciókban. Ugye, hogy azért, mert segít koncentrálni, ha nem tudja tartani a tekintetét folyamatosan. Dolgok egyértelműbb, ha meg kell dönteni, vagy fordítsa el a fejét.

Tárgyak tűnhet egy kicsit elmosódott a gyermekek nystagmus. De a világ nem úgy néz ki remegő nekik. Ez más, ha Önnél az állapot, mint egy felnőtt. Ezután a világ úgy tűnik, hogy mozog egy kicsit, ha körülnézel.

Nystagmus is befolyásolhatja a látását. Lehet, hogy egy nehéz meglátni a sötétben, vagy lehet, hogy érzékeny a fényre. Lehet, hogy problémái vannak az egyensúly és a szédülés. Ezek lehetnek rosszabbak, ha fáradt vagy feszült.

Ha úgy gondolja, Ön vagy gyermeke tünete lehet a nystagmus, lásd a szemorvos. Ő majd nézd meg a belsejét a szemed, és tesztelje a látását. Ő akkor is keressen más szembetegségek.

Lehet, hogy más vizsgálatok, ideértve

Az orvos kérheti, hogy körbe-körbe forogni körülbelül 30 másodpercig, hagyja abba, majd próbálja meg bámulni egy tárgyat. Ha nystagmus, a szemét először lassan az egyik irányban. Akkor majd gyorsan a másik irányba.