occipitalis ideg stimuláció: hatásos migrén kezelés?

Occipitalis ideg stimuláció olyan eljárás, amely hasznos lehet a krónikus és súlyos fejfájás rendellenességek, amelyek nem megfelelően reagálnak a több hagyományos terápia, ideértve a krónikus migrén. Bár occipitalis ideg stimuláció használta először fejfájás 1977, ez még mindig egy kezelés fejlődését.

Sebészeti eljárások occipitalis ideg stimuláció változhat. Általában egy kis készüléket ültetünk át az alapja a koponya, közel a nyakszirti ideg.

Orvosa csatlakozik a vezetést az áramforráshoz (impulzus generátor), amely elektromos impulzusokat küld az occipitalis ideg. Orvosa meghonosítja az impulzus generátor, gyakran a kulcscsont (kulcscsont), de a hasi és a fenék (farizom) területek is vannak lehetőségek.

Miután occipitalis ideg stimuláció, a szükséges műtéti felülvizsgálatára vezetékkel közös. Fertőzés, fájdalom és izomgörcsök is vannak kockázatai.

A kutatások azt mutatják, hogy a nyakszirti ideg stimuláció javítja fejfájás néhány ember, aki megpróbálja a terápiát.

A vizsgálatok azonban a nyakszirti stimuláció eddig benne csak egy kis számú résztvevő és a hosszú távú eredmények korlátozottak.

Alsó vonal? Bár van bizonyíték, hogy a nyakszirti ideg stimuláció hatásos lehet a krónikus fejfájás rendellenességek, több vizsgálatokra van szükség, mielőtt a megközelítés lehet tekinteni egy rutin fejfájás kezelésére.

Val vel

keresse fel orvosát