ofatumumabot (intravénásan) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ez a gyógyszer okozhat mellkasi fájdalom, láz, hidegrázás, viszketés, csalánkiütés, bőrpír, az arc, kiütés, szédülés, ájulás, vagy szédülés, nyugtalan légzés, vagy az arc, a nyelv és a torok néhány órán belül, miután megkapja azt . Kérdezze meg orvosát vagy a nővért rögtön, ha ezen tünetek bármelyikét.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú reakció úgynevezett tumor lízis szindróma. Orvosa Önnek gyógyszert, amely segít megelőzni ezt. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy csökkenés vagy változás a vizelet mennyiségét, ízületi fájdalom, merevség, vagy duzzanat, a hát alsó, oldalsó, vagy hasi fájdalom, gyors súlygyarapodás, duzzanat a láb vagy a lábszár, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ofatumumab átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázatot a fejlődő súlyos és ritka agyi fertőzést, progresszív multifokális leukoencephalopathia (PML). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tünet: látászavarok, koordinációs, ügyetlenség, memóriazavar, beszédzavar vagy a megegyezés, amit mások mondanak, és a gyengeség a lábakban.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen májműködési zavar tünetei, beleértve a bőr és a szemek sárgára, sötétbarna színű vizelet, jobboldali hasi vagy gyomorfájdalom, láz, vagy súlyos fáradtság.

Amíg kezelik ofatumumabnak nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Élő vírust tartalmazó vakcinák nem adható a gyógyszer vagy röviddel azt követően kapja meg.