oleptro

Mi trazodon?

Oleptro kezelésére alkalmazzák súlyos depressziós rendellenesség (MDD).

Oleptro is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Nem szabad használni Oleptro ha allergiás a trazodon, vagy ha kezelik metilénkék injekciót.

Fontos információ

Ne használja Oleptro ha szedett MAO-gátló az elmúlt 14 napban. A veszélyes gyógyszer-kölcsönhatás léphet fel. MAO-gátlók közé izokarboxazid, linezolidnál, fenelzin razagilinnel szelegilin és tranilcipromin.

Vannak fiatalok öngyilkossági gondolatok, amikor először egy antidepresszánst szedett. Orvosa fogja ellenőrizni kell a haladást rendszeres látogatók használata közben Oleptro. A család vagy más gondozók is kell figyelniük változások a hangulat vagy a tünetek.

Bármilyen új vagy súlyosbodó tünetek orvosával, mint például: hangulat vagy viselkedés, szorongás, pánikrohamok, alvászavar, vagy ha úgy érzi, impulzív, ingerlékeny, izgatott, ellenséges, agresszív, nyugtalan, hiperaktív (szellemileg vagy fizikailag), több depressziós, vagy öngyilkossági gondolatok vagy fáj magad.

Ne adja ezt a gyógyszert, senkinek fiatalabb, mint 18 év nélkül orvoshoz. Oleptro nem engedélyezett gyermekek számára.

A gyógyszer szedése előtt

Nem szabad használni Oleptro ha allergiás a trazodon, vagy ha kezelik metilénkék injekciót.

Ne használja Oleptro ha szedett MAO-gátló az elmúlt 14 napban. A veszélyes gyógyszer-kölcsönhatás léphet fel. MAO-gátlók közé izokarboxazid, linezolidnál, fenelzin razagilinnel szelegilin és tranilcipromin. Abbahagyása után trazodont, meg kell várni legalább 14 napig, mielőtt elkezdi szedni MAOI.

Annak érdekében, hogy Oleptro biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

máj- vagy vesebetegség

szívbetegség

a vérzés vagy véralvadási zavar

görcsroham vagy epilepszia

szűk zugú glaukóma

bipoláris zavar (mániás depresszió)

története hosszú QT-szindróma

egy korábban kábítószerrel való visszaélés vagy öngyilkossági gondolatok; vagy

ha nemrégiben szívrohama volt.

Vannak fiatalok öngyilkossági gondolatok, amikor először egy antidepresszánst szedett. Orvosa fogja ellenőrizni kell a haladást rendszeres látogatók használata közben Oleptro. A család vagy más gondozók is kell figyelniük változások a hangulat vagy a tünetek.

Figyelembe SSRI antidepresszáns a terhesség alatt okozhat súlyos tüdő problémák, vagy más szövődmények a baba. Előfordulhat azonban, hogy a visszaesés a depresszió, ha idő előtt abbahagyja az antidepresszáns. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha közben teherbe Oleptro. Ne hagyja abba vagy kezdje szedni ezt a gyógyszert a terhesség alatt, hacsak orvosa nem tanácsolja.

Nem ismert, hogy a trazodon átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

Ne adja ezt a gyógyszert, senkinek fiatalabb, mint 18 év nélkül orvoshoz. Oleptro nem engedélyezett gyermekek számára.

Vegye Oleptro pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Orvosa esetenként változhat a

Vegyünk Oleptro éhgyomorra lefekvéskor vagy késő este.

Ne törje össze, ne rágja szét, vagy törés egy kiterjesztett kibocsátás Oleptro tabletta. A tablettát egészben. Lehet törni a tabletta fele mentén a törővonal, ha szükséges.

Hogyan kell Oleptro?

Ez eltarthat akár 2 héttel a tünetek javulnak. Tartsa a gyógyszert, ahogy irányította, és tájékoztassa orvosát, ha a tünetek nem javulnak.

Ne hagyja abba a Oleptro hirtelen, vagy ha lehet kellemetlen elvonási tünetek. Kérdezze meg orvosát, hogy biztonságosan hagyja abba a gyógyszer.

Szobahőmérsékleten távol nedvességtől, hő és fény.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

 A túladagolás a trazodon végzetes lehet, amikor vesszük az alkohol, barbiturátok, mint például a fenobarbitál, vagy nyugtatók, mint például diazepam (Valium).

Túladagolás tünetei lehetnek szélsőséges álmosság, hányás, pénisz erekció, ami fájdalmas vagy elhúzódó, szapora vagy nagyon erős szívverés, roham (black-out vagy görcsök), vagy légzési hogy lelassul vagy leáll.

Ne igyon alkoholt. Oleptro növelheti az alkohol hatásait, ami veszélyes lehet.

Ne kerüljön túl gyorsan ülő vagy fekvő helyzetben, vagy szédülést. Kelj fel lassan és egyenletes magát, hogy megakadályozzák a csökkenés.

Oleptro károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos.

Kérdezze meg orvosát, mielőtt elkezdi szedni a nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID) a fájdalom, ízületi gyulladás, láz, vagy duzzanat. Ez magában foglalja az aszpirin, ibuprofen (Advil, Motrin), naproxen (Aleve), celekoxib (Celebrex), diclofenac, indometacin, a meloxicam, és mások. Használata NSAID Oleptro előfordulhat, hogy zúzódás vagy könnyen vérzik.

Hagyja abba Oleptro és hívja orvosát azonnal, ha van egy pénisz erekció, ami fájdalmas, vagy tart, 6 órán át vagy tovább. Ez egy orvosi vészhelyzet, és ahhoz vezethet, hogy egy súlyos állapot, amelyet korrigálni kell a műtét.

Sürgősségi orvosi segítség, ha bármilyen jelek az allergiás reakció Oleptro: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Bármilyen új vagy súlyosbodó tünetek orvosával, mint például: hangulat vagy viselkedés, szorongás, pánikrohamok, alvászavar, vagy ha úgy érzi, impulzív, ingerlékeny, izgatott, ellenséges, agresszív, nyugtalan, hiperaktív (szellemileg vagy fizikailag), több depressziós, vagy öngyilkossági gondolatok vagy fáj magad.

Mi történik, ha túladagolás?

Hívjon orvost egyszerre, ha van

homályos látás, alagút látás, szemfájdalom vagy duzzanat, vagy látta fényudvar fényforrások körül

Mit kell elkerülni véve Oleptro?

fejfájással, mellkasi fájdalom és súlyos szédülés, ájulás, gyors, vagy lüktető szívverés

mellkasi fájdalom vagy nyomás, feszes érzés a nyakban vagy a pofa, izzadás, fájdalom terjed a kar vagy a váll

magas szerotonin szint a szervezetben – izgatottság, hallucinációk, láz, gyors szívverés, hiperaktív reflexek, hányinger, hányás, hasmenés, koordináció elvesztése, ájulás

Oleptro mellékhatások

alacsony nátrium szint a szervezetben – fejfájás, zavartság, elkent beszéd, súlyos gyengeség, hányás, koordináció elvesztése, érzés bizonytalan; vagy

Súlyos idegrendszeri reakció – nagyon merev (merev) izmok, magas láz, izzadás, zavartság, gyors vagy egyenetlen szívverés, remegés, érzés, mint te múljék el.

Gyakori Oleptro mellékhatás lehet

álmosság, szédülés

látászavarok

székrekedés; vagy

szájszárazság, megváltozott ízérzékelés.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

A gyógyszer szedése más gyógyszerekkel, amelyek álmosságot ronthatja ezt a hatást. Kérdezze meg orvosát, mielőtt elkezdi szedni Oleptro egy altatót, narkotikus fájdalomcsillapítót, izom relaxer, vagy gyógyszert szorongás, depresszió, vagy görcsrohamok.

Számos gyógyszer kölcsönhatásba léphet a trazodon. Nem minden lehetséges kölcsönhatást listáját. Tájékoztassa orvosát az összes gyógyszert, és minden elkezdi vagy abbahagyja a kezelés alatt Oleptro, különösen

bármely más antidepresszáns

anagrelidre

droperidolt

metadon

ondanszetron

antibiotikum – azitromicin, klaritromicin, levofloxacin, moxifloxacin, pentamidin

daganatellenes gyógyszer – az arzén-trioxid, vandetanib

malária elleni gyógyszert – klorokvin, halofantrin

szívritmus gyógyszer – amiodaron, dizopiramid, dofetilid dronedaron, flekainid, ibutilid, kinidin, szotalol; vagy

kezelésére használt gyógyszer pszichiátriai rendellenesség – klórpromazin, haloperidol, pimozid, tioridazin.

Ez a lista nem teljes, és sok más gyógyszerekkel kölcsönhatásba léphet trazodont. Ez magában foglalja a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Adj egy listát az összes gyógyszer minden olyan egészségügyi szolgáltató, aki kezeli, akkor.

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Oleptro?

9.03.2015-09-25, 00:08:07

Oleptro (trazodon)

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Depresszió Xanax, trazodon, citalopram, szertralin, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac, Wellbutrin, Celexa, alprazolam, amitriptilin

Major depresszív zavar trazodont, szertralin, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac, Wellbutrin, fluoxetin, escitalopram, bupropion, venlafaxin, Abilify