omega-3 hal: hogyan hal segít a szíved

A kockázata, hogy túl sok higany és más szennyeződéseket halak általában felülmúlják az egészségügyi ellátások, hogy az omega-3 zsírsavak. A főbb típusai a toxinok halak higany, dioxinok és a poliklórozott bifenilek (PCB-k). Az összeg a toxinok típusától függ a halak és hol akadt.

Higany természetesen fordul elő kis mennyiségben a környezetben. De az ipari szennyezés képes a higany halmozódik fel tavak, folyók és óceánok, ami felbukkan az élelmiszer halak megeszik. Amikor a hal eszik ezt az ételt, higany halmozódik fel a szervezetet a halat.

Nagy halak, amelyek magasabbak az élelmiszerláncban – mint a cápa, Cserepeshal, a kardhal és király makréla – általában magasabb higanytartalmú, mint a nem kisebb halakat. Nagyobb hal enni a kisebb halak, egyre nagyobb koncentrációban a toxin. Minél hosszabb a hal él, a nagyobb növekszik, és a több higanyt lehet gyűjteni.

Vajon higanyszennyezésből meghaladják az egészségügyi ellátások hal?

Ügyeljen arra, hogy milyen típusú halat eszel, hogy mennyit eszik és egyéb információkat, például az állami figyelmeztetéseket. Minden állam kérdések tanácsokat illetően biztonságos mennyiségű helyben fogott halat lehet fogyasztani.

Ha valaki ne egyen halat, mert az aggodalmak a higany vagy más szennyeződés?

Ha enni elegendő hal, higanytartalmú toxint felhalmozódnak a szervezetben. A legtöbb felnőtt számára, de nem valószínű, hogy a higany okozna bármilyen egészségügyi problémája van. De, a higany különösen káros a fejlődését az agy és az idegrendszer nem született gyermekek és a kisgyermekek.

Mégis, a Food and Drug Administration (FDA) és az Environmental Protection Agency (EPA) javasolja, hogy ezek a csoportok mennyiségének korlátozására halat esznek

Terhes nők, szoptató anyák és a gyerekek is kap a szívbarát előnyeit hal a hal, ami jellemzően alacsony a higany, mint a lazac, és korlátozza az összeget enni

Néhány újabb tanulmány szerint a magas szintje az omega-3 zsírsavak a vér fokozott prosztatarák kockázata. De más vizsgálatok arra utaltak, hogy az omega-3 zsírsavak megakadályozhatják a prosztatarák.

Vannak más kapcsolatos aggodalmak hal?

Ezek közül egyik sem volt meggyőző, így több kutatást kell végezni. Addig, beszéljen orvosával, hogy mi ez a potenciális veszélyforrást jelent a számodra.

Halfogyasztás gazdag omega-3 zsírsavak és egyéb tápanyagok úgy tűnik, hogy több szívbarát előnyeit, mint a nem a kiegészítők. Egyéb nonfish élelmiszerek lehetőségek, amelyek tartalmaznak néhány omega-3 zsírsavak közé tartoznak a lenmagot, lenmag olaj, dió, repce olaj, szójabab és a szójaolaj. Azonban, hasonlóan kiegészítők, a bizonyítékok szívbarát előnyeit eszik ezek az élelmiszerek nem olyan erős, mint ez evés hal.

Tudsz ugyanazt szívbarát előnyeit eszik más élelmiszerek, amelyek omega-3 zsírsavak, illetve azáltal, hogy az omega-3 zsírsav-kiegészítők?