omidria

a kormány jóváhagyja Omidria

Generikus név: a ketorolak és fenilefrin befecskendezés; A jóváhagyás időpontja: május 30, 2014; Vállalat: Omeros Corporation

Kezelés: A szürkehályog műtét során vagy műlencse cseréje

Omidria kombinációja a gyulladásgátló szer ketorolac, és a pupillatágító (pupilla-tágító) ügynök fenilefrin. Alatt használják szemészeti eljárások, mint például a szürkehályog-műtétet vagy műlencse csere (ILR) fenntartása pupilla méretét azáltal, hogy megakadályozzák az intraoperatív pupillaszűkület (pupilla), és csökkenti a műtét utáni fájdalom.

Mi ez Omidria?

Ketorolac már engedélyezett, mint egy szemészeti készítmény Acular, amely jelzi az ideiglenes enyhítésére szemviszketés miatt szezonális allergiás kötőhártya-gyulladás, és a kezelés a posztoperatív gyulladás átesett betegek szürkehályog extrakcióval. Fenilefrin már régóta használják a recept szemészeti készítmények sebészeti és diagnosztikai eljárások igénylő érszűkületet és pupilla tágulás. Azt is használják a over-the-counter készítmények csökkenti a szem vörössége miatt kisebb szemet.

Omidria hígítjuk felhasználás előtt egy szemészeti öblítõoldat. Az oldatot ezután használjuk szükséges a sebészeti eljárás.

A szisztémás túladagolása fenilefrin okozhat vérnyomás-emelkedés. Ez is okozhat fejfájás, szorongás, hányinger, hányás, és ventrikuláris aritmiák.

Omidria nem engedélyezett gyermekek számára.

Hogyan használják?

Omidria ellenjavallt azoknál a betegeknél, akiknél ismert túlérzékenység bármely összetevőjére. Meg kell óvatosan alkalmazható olyan személyek, akik korábban kiállított érzékenységeket NSAID-ok.

Terhesség kategória C. Nem ismert, hogy Omidria okozhat magzati károsodást beadva egy terhes nő. Csak akkor szabad használni, ha erre egyértelműen szükség van.

Óvatosan kell eljárni, ha Omidria beadjuk szoptató anyáknak.

A leggyakoribb mellékhatás a szem irritációja, a hátsó tok homálya, emelkedett szemnyomás, és gyulladás az elülső csarnokban.

Hatóanyagai: fenilefrin-hidroklorid és a keterolak trometamin

Inaktív összetevők: citromsav-monohidrát; nátrium-citrát-dihidrát; injekciós vizet; tartalmazhatnak nátrium-hidroxid és / vagy sósav a pH beállításához.

Omidria által gyártott Seattle-i székhelyű biotechnológiai cég Omeros Corporation.

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

WADA Class WADA doppingellenes Besorolás

A műtét utáni szemgyulladás diclofenac szemészeti, prednizolon szemészeti, a ketorolac szemészeti, Lotemax, Durezol, Prolensa, flurbiprofen szemészeti, Ilevro, Nevanac, Acular, ALREX

Szemészeti Sebészet lidokain szemészeti, Alcaine, Akten, Ophthetic, proparakain szemészeti, BSS, Balanced Salt Solution, Endosol Extra

Fontos információ

Omidria mellékhatások

Hozzávalók

Omidria (ketorolakhoz képest / fenilefrin szemészeti)