OMNIPAQUE 350

Terápiás Osztály: Radiológiai nem ionos kontrasztanyag

Használja a Omnipaque 350

Iohexolt is adható szájon vagy végbélen, hogy segítsen diagnosztizálni, illetve a probléma az ízületek, a gyomor vagy a belek, hasnyálmirigy és más testrészek.

Ezt a gyógyszert csak akkor adható meg, illetve felügyelete alatt egy orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát iohexol gyermekeknél. Néhány gyermek betegek bizonyos betegségekben is több nemkívánatos mellékhatást, amely miatt szükségessé óvatosan kapó betegeknél iohexol.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát iohexol az idősek. Az idős betegek azonban sokkal valószínűbb, hogy a nem kívánt mellékhatásokat, amelyek megkövetelhetik óvatosan kapó betegeknél iohexol.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Használata előtt Omnipaque 350

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata számos olyan terméket, amely iohexol. Lehet, hogy nem kifejezetten a Omnipaque 350. Kérjük, olvassa el gondosan.

Az orvos vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert a kórházban. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül helyezik artéria vagy véna, vagy a gerincvelőbe. Azt is meg lehet adni szájon át vagy a végbélből.

Orvosa azt is kapsz gyógyszerek (pl, antihisztaminok, szteroidok), hogy megakadályozzák az allergiás reakciók.

Igyál extra folyadék, így lesz több vizelet ürítése közben ezt a gyógyszert. Ez segíthet abban, hogy a vese problémák.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást szorosan közben ezt a gyógyszert. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is kapja meg.

Közölje orvosával, ha terhes.

Ez a gyógyszer okozhat szívrohamot, stroke, és a véralvadási zavarok során angiográfiás eljárásokat. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalom, amely átterjedt a karját, állkapocs, hát, vagy a nyak, légzési nehézség, hányinger, szokatlan verejtékezés, gyengeség, vérköpés, zsibbadás vagy gyengeség a kar vagy láb, vagy egy az oldalán, hirtelen súlyos fejfájás vagy látászavar, a beszéd, vagy séta után ezt a gyógyszert.

Súlyos vese problémák fordulhatnak elő, miután megkapta ezt a gyógyszert. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha a következő tünetek, miután megkapta a gyógyszert: izgatottság, zavartság, csökkent vizeletmennyiség, szédülés, fejfájás, izomrángás, gyors súlygyarapodás vagy az arc, a boka, vagy a kezét.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy a nővért rögtön, ha van egy bőrkiütés, viszketés, légszomj, verejtékezés, arcduzzanat, a nyelv és a torok, vagy szorító érzés a mellkasban, miután ezt a gyógyszert.

Győződjön meg róla orvosával, ha korábban már volt allergiás reakciója a festék vagy adott gyógyszer a vizsgálat alatt vagy eljárást.

Miközben ezt a gyógyszert, akkor lehet kitéve sugárzásnak. Beszéljen orvosával, ha aggályai vannak ezzel.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy az Ön által használt iohexol injekció. Ez a gyógyszer befolyásolhatja az eredményeket bizonyos orvosi vizsgálatokat.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők. Nem kaphat iohexol injekció együtt egy szteroid gyógyszert a gerincvelőbe.

Helyes használata iohexol

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

Óvintézkedések használat közben Omnipaque 350

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Body Imaging iohexol, Omnipaque 300, Omnipaque 240, versolt, Optiray 320, Omnipaque Flexipak

Angiocardiography iohexol, Omnipaque 300, Omnipaque 240, Omnipaque Flexipak

Gyomor-bél traktus vizsgálata lidokain helyi, Lidoderm, Xylocaine Jelly, iohexol, Xylocaine viszkózus

Urográfia iohexol, Visipaque, Omnipaque 300, jódixanol, iopromide, Omnipaque 240

Omnipaque 350 Side Effects

Omnipaque 350 (iohexol)