onabotulinumtoxina intramuszkuláris

A hatások a onabotulinumtoxinA és minden botulinum toxin termékek átterjedhet a területet az injektálás tüneteket órát héttel az injekció beadása után konzisztens botulinum toxin hatását. Nyelési és légzési nehézségek életveszélyes lehet, és nem számoltak a halál. Gyermekek kezelt görcsösség valószínűleg a legnagyobb kockázat, de a tünetek is előfordulhat felnőtteknél. Esetei terjedése hatás bekövetkezett dózisban hasonló használt nyaki disztónia kezelésére és felső végtagi spaszticitás és alacsonyabb dózisban.

Használja a onabotulinumtoxina

Terápiás Osztály: A csont-izomrendszer Agent

Farmakológiai Osztály: A típusú botulinum toxin

OnabotulinumtoxinA egy botulinum toxin termék. Úgy működik, az idegrendszer az izmok ellazítására.

OnabotulinumtoxinA fecskendeznek az izmok, hogy érinti. Ön állapotától függően, több kezelésre is szükség lehet.

onabotulinumtoxina csak orvosával receptet, és azt kezelőorvosa.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, onabotulinumtoxinA használják egyes betegeknél a következő betegségek

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert onabotulinumtoxina, a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt onabotulinumtoxina

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a onabotulinumtoxina vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát onabotulinumtoxinA gyermekeknél. Mindazonáltal a biztonság és a hatékonyság nem állapították alatti gyermekek 12 éves korig az blepharospasmus vagy kancsalság, vagy fiatalabb gyermekeknél, mint 16 éves nyaki dystonia, vagy fiatalabb gyermekeknél, mint 18 éves krónikus migrén, fokozott verejtékezés, felső végtag bénultság, vagy hiperaktív hólyag. Használata onabotulinumtoxinA kezelésére szemöldökránca vonalak és oldalirányú canthal vonalak nem ajánlott gyermekeknél.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát onabotulinumtoxinA az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő máj, vese vagy szív problémák, amelyek megkövetelik óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél onabotulinumtoxinA.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát onabotulinumtoxina. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Kezelőorvosa megadja onabotulinumtoxina kórházban vagy klinikán. onabotulinumtoxina adják a lövés, a bőr alá vagy az egyik az izmokat.

Előfordulhat, hogy a gyógyszert, hogy zsibbad a terület, ahol a lövés kell beadni. Ha megkapja a gyógyszert a szemed körül, akkor lehet adni szemcsepp vagy kenőcs, hogy zsibbad a terület. Az injekció után, akkor lehet, hogy viseljen védő kontaktlencse vagy a szem patch.

Ha kezelik a túlzott izzadás, borotválkozás a hónalj, de nem használ dezodort előtt 24 órával az injekció beadása. Kerüljük tornázás, meleg étel vagy folyadékok, vagy bármi mást, ami neked izzad 30 percig, mielőtt az injekciót.

onabotulinumtoxina lassan dolgozik. Nyak betegségei, akkor van javulás 2-6 héttel az injekció beadása után. Mert felkar merevség, akkor van javulás 4-6 héttel az injekció beadása után. Szemhéj betegségei javítania kell 3 napon belül 2 hétig az injekció beadása után. Kancsalság javítania kell belül 1 vagy 2 nappal az injekció beadása után, és a javulás kell tartania 2-6 hét. Ha állapota javult, a gyógyszer tart körülbelül 3 hónap, akkor a hatás a gyógyszer lassan elmegy. Lehet, hogy kell több injekciót, ha a hatását a gyógyszer elmúlik. Az ajánlott ismételt kezelés ütemezése krónikus migrén 12 hetente.

onabotulinumtoxina jöjjön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Orvosa csak akkor fogja használni onabotulinumtoxinA (Botox ® vagy Botox ® Cosmetic) kezelésére az Ön állapotát. Más botulinum toxin termékek nem ugyanúgy működik, és szükség van egy másik adagot.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is kapja meg.

Súlyos izom reakciókat tapasztalnak órán belül két hétben, miután megkapta onabotulinumtoxina. Ha elkezd izomgyengeséget, húgyhólyag feletti kontroll elvesztése, vagy baj nyelési, beszéd, vagy légzési, forduljon orvoshoz azonnal. Egyes betegeknél, ezek a problémák lehetnek életveszélyesek, és szükség lehet azonnali kezelést kórházban vagy klinikán.

onabotulinumtoxina teheti az izmokat gyenge és okozni látási zavarok (például vérzés a szemben). Ne közlekedjen, gépek, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha gyengének érzi magát, vagy nem tudja, hogy jól.

onabotulinumtoxina csökkentheti villog a szem vezethet fokozott kockázatát szem problémák (például a szaruhártya expozíció és fekély). Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van egy csökkentett villogó a szem.

onabotulinumtoxina okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben onabotulinumtoxina.

Helyes használata onabotulinumtoxina

Miután megkapta onabotulinumtoxina és a látását, vagy izomgörcsök jobbak, akkor előfordulhat, hogy egy sokkal aktívabb, mint voltál. Meg kell lassan növelni a tevékenységek, hogy az időt a szervezet, hogy erősebb. Továbbá, mielőtt elkezd egy edzésprogram, kérdezze meg orvosát.

onabotulinumtoxina növelheti az esélyét annak, hörghurut vagy felső légúti fertőzések során megadott felső végtag görcsök ellen. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha légzési nehézség, tüsszögés, torokfájás, köhögés, láz.

onabotulinumtoxina okozhat nevezett állapot vegetatív dysreflexia betegeknél idegrendszeri rendellenességek (mint például a gerincvelő-sérülés). Ez lehet egy életveszélyes állapot, és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha fejfájás, fokozott izzadás, lassú szívverés, melegség vagy bőrpír a arc, nyak, kar, vagy problémái vannak vizelési használata közben onabotulinumtoxina.

onabotulinumtoxina készül adományozott emberi vér. Néhány emberi vérkészítmények továbbítják a vírusok számára, akik befogadták, bár a kockázat alacsony. Az emberi donorok és vért egyaránt teszteltük vírusok tartani az átvitel kockázata alacsony. Beszélje meg orvosával, hogy ezt a kockázatot, ha az érintett.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha vizelési nehézség vagy égő érzés vizelés közben, miután megkapta onabotulinumtoxina.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Óvintézkedések használat közben onabotulinumtoxina

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

onabotulinumtoxina Side Effects

onabotulinumtoxinA

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Ráncokkal Botox, Xeomin, onabotulinumtoxinA, Botox Cosmetic, Restylane, Dysport

Nyaki dystonia baklofen, Botox, Lioresal, Xeomin, onabotulinumtoxinA, Dysport

Migrén diclofenac, metoklopramid, szumatriptánnal Reglan, Imitrex, Maxalt

Krónikus görcsösség baklofen, Botox, dantrolen, Lioresal, Dantrium, Gablofen