oncaspar

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Használja a Oncaspar

Farmakológiai Osztály: Aszparagináz (osztály)

Pegaspargase úgy tűnik, hogy zavarja a rákos sejtek növekedését, amelyek végül elpusztul. Mivel a növekedés a szervezet normális sejtek szintén hatással lehet a pegaszpargáz, más hatások is előfordulnak. Ezen mellékhatások közül néhány súlyos lehet és kell számolni a kezelőorvosnak.

Mielőtt elkezdi a kezelést a pegaspargáz, ha az orvosával kell beszélni a jó ezt a gyógyszert fogja tenni, valamint a kockázatok használja.

Pegaspargáz kell beadni csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt Oncaspar

Csecsemők 1 éves korig-gyógyszer biztonságosságát és hatásosságát nem állapították meg.

Gyermekek 1 éves vagy annál idősebb, Ezt a gyógyszert vizsgálták gyermekeken 1 éves vagy annál idősebb, és nem észlelték a különböző mellékhatások, vagy probléma, mint ez a felnőtteknél. Tény, hogy az úgy tűnik, hogy kevésbé súlyos a gyermekeknél, mint a felnőtteknél.

Nincs külön összehasonlítja a használatát pegaspargáz az idősek használatát más korcsoportokban. Biztonságosságát és hatásosságát pegaspargáz Az idősek esetében nem igazolták.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Pegaspargáz néha adják együtt bizonyos gyógyszerekkel. Ha ön használ kombinációja gyógyszerek, fontos, hogy megkapja mindegyik a megfelelő időben. Ha szed néhány ilyen gyógyszereket szájon át, kérdezze meg orvosát, hogy segítsen megtervezni a módját, hogy őket a megfelelő időben.

Míg kapsz pegaspargáz, orvosa akarja inni extra folyadék, így lesz több vizelet ürítése. Ez segít megelőzni a veseproblémák, és tartsa a veséje jól működik.

Ezt a gyógyszert gyakran hányingert és hányást okoz. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy továbbra is megkapja a gyógyszert, akkor is, ha érzi magát rosszul. Kérdezze meg az egészségügyi szakember a módját, hogy csökkentse ezeket a hatásokat, különösen, ha azok súlyosak.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Amíg kezelik pegaspargáz, és a kezelés megszakítása után vele, nincs immunizálás (védőoltás) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Pegaspargáz csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés az immunizálás hivatott megakadályozni. Ezen kívül más élő személy a háztartásban nem képesek szájon poliovírus vakcina, mert van esély tudták átadni a poliovírus be Önnek. Továbbá, ne olyan személyek, akik már szájon át poliovírus vakcina. Nem kap közel hozzájuk, és ne maradjon ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha nem tudja ezeket az óvintézkedéseket, akkor érdemes rajta egy védő maszk, amely magában foglalja az orr és a száj.

Pegaspargáz átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, növeli a valószínűségét, hogy a fertőzés. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Ha pegaspargáz véletlenül szivárog ki a vénából, amely az injekciót, ez károsíthatja némi szövet, ami a hegesedés. Mondja az orvos vagy a nővér rögtön, ha azt észleli, bőrpír, fájdalom, duzzanat vagy az injekció helyén.

Helyes használata Oncaspar

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciót. Azonnal tájékoztassa orvosát, ha elkezdi nehezen lélegzik, mellkasi szorító érzés, bőrkiütés, viszketés vagy közben ezt a gyógyszert.

Vannak emberek, akik kaptak a gyógyszer pancreatitis alakult (hasnyálmirigy-gyulladás). Kérdezze meg orvosát, ha hirtelen és súlyos hasi fájdalom, hányinger, hányás, láz, hidegrázás vagy közben ezt a gyógyszert.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha elkezdi, amelynek fokozott szomjúság vagy éhség, fokozott vizeletürítés, sápadt bőr, hányinger, izzadás, ájulás. Ez jele lehet annak, hogy problémái vannak a vér cukor a szervezetben.

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázatot a fejlődő súlyos vérrögök. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha bármelyiket hirtelen és súlyos fejfájás, a kar vagy láb duzzanata, légszomj vagy mellkasi fájdalom.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Elérhetőség Rx vényköteles

Óvintézkedések használat közben Oncaspar

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Akut limfoblasztos leukémia metotrexát, Vidámság, imatinib, doxorubicin, purin, Adriamycinnel, Sprycel, dasatinib Trexall, Purinethol klofarabin, Purixan, Iclusig, Blincyto, blinatumomab, nelarabinra aszparaginázból Erwinia chrysanthemi, Erwinaze, Arranon, tenipozid, pegaspargáz, vinkrisztin liposzóma

Oncaspar Side Effects

Oncaspar (pegaspargáz)