onfi felhasználása, adagolás, mellékhatások és figyelmeztetések

Mi Onfi?

Onfi használják más gyógyszerekkel kombinálva görcsrohamok kezelésére okozta Lennox-Gastaut szindróma egy súlyos formája a gyermekkori epilepszia is okoz fejlődési és viselkedési problémák.

Onfi is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Nem szabad használni Onfi ha allergiás a klobazám.

Fontos információ

Lehet, hogy az öngyilkosság gondolata, miközben ezt a gyógyszert. Orvosa fogja ellenőrizni kell akkor rendszeres látogatások.

Bármilyen új vagy súlyosbodó tünetek orvosával, mint például: hangulat vagy viselkedés, szorongás, pánikrohamok, alvászavar, vagy ha úgy érzi, impulzív, ingerlékeny, izgatott, ellenséges, agresszív, nyugtalan, hiperaktív (szellemileg vagy fizikailag), több depressziós, vagy öngyilkossági gondolatok vagy fáj magad.

Nem szedhet Onfi ha allergiás a klobazám.

Annak érdekében, hogy nyugodtan vegye Onfi, közölje orvosával, ha van

A gyógyszer szedése előtt

máj- vagy vesebetegség

bármilyen típusú légzési problémák vagy tüdőbetegség

kórelőzményében depresszió vagy öngyilkossági gondolatok vagy magatartás; vagy

korábban a kábítószer vagy az alkoholfüggőség.

Vannak fiatalok öngyilkossági gondolatok, amikor először vesz Onfi. Orvosa fogja ellenőrizni kell a haladást rendszeres látogatók használata közben ezt a gyógyszert. A család vagy más gondozók is kell figyelniük változások a hangulat vagy a tünetek.

Nem ismert, hogy Onfi károsíthatja a magzatot. Klobazám légzési elégtelenséget okozhat, táplálási problémák, és az alacsony testhőmérséklet egy újszülött. A baba is függővé válnak a kábítószer. Ez okozhat életveszélyes elvonási tünetek a baba születésük után. Született csecsemők függ szokásformáló gyógyszer orvosi kezelésre lehet szüksége hetekig. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez. Használja hatékony fogamzásgátló a terhesség megakadályozására szedésének Onfi.

Klobazám lehet szokás kialakításában. Soha ne ossza Onfi egy másik személy, különösen valaki egy korábban kábítószerrel való visszaélés vagy függőség. Tartsa a gyógyszert olyan helyen, ahol mások nem kap rá.

Onfi teheti a fogamzásgátló tabletták hatékonyságát. Kérdezze meg orvosát egy nem hormon fogamzásgátló módszert (például óvszert, membrán, spermicid) a terhesség megakadályozására a gyógyszer szedése alatt.

Klobazám átkerülhet az anyatejbe, és károsíthatja a szopós csecsemő. Nem szabad szoptathat a gyógyszer alkalmazása.

Onfi nem kell a gyermeknek adni fiatalabb, mint 2 év.

A nyugtató hatását Onfi tovább is tarthat az idősebb felnőttek. Véletlen elesések gyakori idős betegeknél, akik benzodiazepinek. Legyen óvatos, hogy ne essen, vagy baleseti sérülés, amíg ezt a gyógyszert szedi.

Vegye Onfi pontosan az orvos által felírt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Orvosa esetenként változhat a dózis, győződjön meg róla, hogy a legjobb eredményt. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

Lehet törje össze a tablettát Onfi, és keverjük össze a gyógyszert egy kanálnyi almaszósz, hogy nyelési könnyebb. Fecske rögtön rágás nélkül. Ne mentse a keverék későbbi használatra.

Rázza az orális szuszpenzió (folyadék) jól csak mielőtt mérni az adagot. Mérjük meg a folyadék egy speciális dózis-kanál vagy gyógyszer csésze. Ha nincs egy adag eszközzel, kérdezze meg gyógyszerészét egyet.

Ne hagyja abba a Onfi hirtelen, akkor is, ha jól érzi magát. Megállás hirtelen emelkedését okozhatja görcsroham vagy kellemetlen elvonási tüneteket. Kövesse az orvos utasításait, elvékonyodó az adagot.

Használja ezt a gyógyszert rendszeresen, hogy a legtöbb hasznot. Kiváltja a receptjét, mielőtt elfogy a gyógyszer teljesen. Forduljon orvosához, ha a rohamok rosszabbodnak, vagy ha azokat gyakrabban szedése klobazámmal.

Tárolja szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Kísérje figyelemmel a gyógyszer adagját használt minden új üveget. Onfi egy kábítószerrel való visszaélés, és tisztában kell lenniük azzal, ha valaki használja a gyógyszert, nem megfelelően vagy recept nélkül.

Hogyan kell Onfi?

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

 A túladagolás a Onfi végzetes lehet.

Ez a gyógyszer károsíthatja a gondolkodás vagy a reakciók. Legyen óvatos, ha vezetsz, vagy semmit, hogy megköveteli, hogy legyen óvatos.

Ne igyon alkoholt szedése Onfi.

Sürgősségi orvosi segítség, ha bármilyen jelek az allergiás reakció Onfi: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Bármilyen új vagy súlyosbodó tünetek orvosával, mint például: hangulat vagy viselkedés, szorongás, pánikrohamok, alvászavar, vagy ha úgy érzi, impulzív, ingerlékeny, izgatott, ellenséges, agresszív, nyugtalan, hiperaktív (szellemileg vagy fizikailag), több depressziós, vagy öngyilkossági gondolatok vagy fáj magad.

Ritka esetekben Onfi okozhat súlyos bőrreakció, különösen az első 8 hetében szedni ezt a gyógyszert. Hívja fel orvosát azonnal, ha van csalánkiütés, szájüregi gyulladások, vagy bőrkiütés terjed, és okoz hólyagképződés és hámlás.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

zavartság, hallucinációk

láz, hidegrázás, köhögés, sárga vagy zöld nyálkát, légszomj

egy hibbant érzés, mint talán elájulsz

gyenge vagy felületes légzés

fájdalom vagy égő, ha vizelni

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

vizelési szokásosnál kevesebbet, vagy egyáltalán nem; vagy

Mi történik, ha túladagolás?

Súlyos bőrreakció – láz, torokfájás, duzzanat a arc vagy a nyelv, égett a szem, a bőr fájdalom, majd egy piros vagy lila bőrkiütés, kenhető (különösen az arcon vagy felsőtesten) és okai hólyagosodás és hámlás.

Gyakori Onfi mellékhatás lehet

Mit kell elkerülni?

álmosság, fáradtságérzés

elkent beszéd, nyáladzó

alvászavar (inszomnia)

Onfi mellékhatások

száraz köhögés; vagy

székrekedés.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

A gyógyszer szedése más gyógyszerekkel, hogy ha álmos vagy lassú a légzés okozhat veszélyes vagy életveszélyes mellékhatásokat. Kérdezze meg orvosát, mielőtt elkezdi szedni Onfi egy altatót, narkotikus fájdalomcsillapítót, izom relaxer, vagy gyógyszert szorongás, depresszió, vagy görcsrohamok.

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek klobazámmal, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

2.02.2015-12-14, 07:37:33.

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA 4. melléklet Néhány potenciális visszaélési

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Lennox-Gastaut szindróma Topamax topiramát, Trokendi XR, klobazámmal, Banzel, felbamát, Qudexy XR, Felbatol, Topiragen, rufinamiddal, Topamax megszórjuk

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Onfi?

Onfi (klobazámmal)