onxol

Az anafilaxiás sokk és súlyos túlérzékenységi reakciók kialakulásáról légszomj és kezelést igénylő hipotónia, angioödéma és generalizált urticaria fordult elő a klinikai vizsgálatok során. Halálos kimenetelű reakciók fordultak elő azoknál a betegeknél, annak ellenére, hogy premedikáció és a betegeknek el kell előkezelt kortikoszteroidok, difenhidramin, és H (2) antagonisták. Betegeket, akiknél súlyos túlérzékenységi reakciók paklitaxel nem kaphat a kábítószert. A paklitaxel kezelés nem adható a szolid tumorokban szenvedő betegek, akiknek kiindulási neutrofílszáma kevesebb, mint 1500 sejt / mm (3), és nem adható olyan betegeknek, akik az AIDS-hez társuló Kaposi-szarkóma, ha a kiindulási neutrophil szám kevesebb, mint 1000 sejt / mm (3). Monitor perifériás kvantitatív vérkép gyakran.

Használja a Onxol

Terápiás Osztály: daganatellenes szer

Farmakológiai Osztály: mitotikus inhibitorok

A paklitaxel tartozik nevezett gyógyszerek csoportjába daganatellenes. Ez befolyásolja a rákos sejtek növekedését, amelyek végül elpusztul. Mivel a növekedés a szervezet normális sejtek is érintett lehet, más nem kívánt hatások is előfordulnak. Néhány ilyen súlyos lehet és kell számolni a kezelőorvosnak. Egyéb hatások nem lehet komoly, de aggodalomra adhatnak okot. Egyes hatások nem jelentkeznek, amíg hónapok vagy évek után a gyógyszer alkalmazásának.

Mielőtt elkezdené a paklitaxel kezelés, ha az orvosával kell beszélni a jó ezt a gyógyszert fogja tenni, valamint a kockázatok használja.

Ezt a gyógyszert kell beadni csak vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, paclitaxel használják egyes betegeknél a következő betegségek

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt Onxol

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását paclitaxel injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát paclitaxel injekció az idősek. Az idős betegek azonban nagyobb valószínűséggel nem kívánt mellékhatásokat (például, a szívbetegségek, a csontvelő problémák, és idegi problémák), ami megkövetelheti óvatossággal részesülő betegeknél a paklitaxel injekció.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek paclitaxel. Lehet, hogy nem kifejezetten a Onxol. Kérjük, olvassa el gondosan.

Kezelésére használt gyógyszerek a rák nagyon erős, és számos nem kívánt hatásokat. Mielőtt ezt a gyógyszert, ha az orvosával kell beszélni a jó ezt a gyógyszert fogja tenni, valamint a kockázatok használja ..

Az orvos vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert a kórházban vagy a rák kezelési központ. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Ezt a gyógyszert általában 3 hetente adják, és együtt alkalmazzák egyéb daganatellenes gyógyszerek, például ciszplatin vagy doxorubicin.

Ön is kap más gyógyszereket, amely segít megelőzni az allergiás reakciók és hányinger vagy hányás a paklitaxel.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy a nővért rögtön, ha a köhögés, szédülés, nehézlégzés, légzési nehézség, mellkasi vagy szorító érzés a torokban, duzzanat az arcát vagy a kezét, láz, hidegrázás, bőrkiütés, viszketés, csalánkiütés, bőrpír, vagy szédülés vagy ájulás amíg ezt a gyógyszert.

Helyes használata paclitaxel

Amíg kezelik paclitaxel, és a kezelés megszakítása után vele, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. A paklitaxel csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és a vakcina nem működik olyan jól, vagy lehet, hogy a fertőzés a vakcina hivatott megakadályozni. Ezen felül, akkor nem kell körül más élő személy a háztartásban, akik megkapják az élő vírust tartalmazó vakcinák, mert van rá esély, hogy átadhatja a vírust az Ön számára. Néhány példa az élő vakcinák közé kanyaró, mumpsz, influenza (nazális influenza vakcina), poliovírus (orális forma), a rotavírus és rubeola. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha kérdése van erről, beszéljen orvosával.

A paclitaxel átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Ez a gyógyszer okozhat perifériás neuropátia. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha vannak égő, zsibbadás, bizsergés vagy fájdalmas érzés a karok, kezek, lábak, vagy a láb használata közben ezt a gyógyszert.

Rák gyógyszerek is okozhat hasmenést, hányingert, hányást vagy a legtöbb ember, néha még azután gyógyszeres megelőzésére. Kérdezze meg orvosát vagy a nővért más módja, hogy ellenőrizzék ezeket a nemkívánatos hatásokat, ha még hányinger vagy hányás, miután megkapta a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Óvintézkedések használat közben Onxol

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Emlőrákban, metasztatikus tamoxifen anasztrozol, letrozol, Arimidex, Taxol Xeloda

Onxol Side Effects

Onxol (paclitaxel)

Mellrák metotrexát, a tamoxifen, anasztrozol letrozol, Arimidex, Taxol

Nem kis-sejtes tüdőrák Avastin, metotrexát, taxol, ciszplatin, Opdivo, paclitaxel

Petefészekrák Avastin, Taxol, karboplatin, ciszplatin, ciklofoszfamid, doxorubicin

 vagy csatlakozz a Onxol támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.