opana

Használata oximorfon-hidroklorid elnyújtott hatóanyag-leadású tabletta növeli a opioid-függőség, visszaélés, vagy helytelen, ami miatt a túladagolás, vagy a halál. Értékeljük a kockázat a terápia megkezdése előtt, és figyeli a jeleket a függőség, visszaélés, vagy helytelen kezelés során. Súlyos, életveszélyes, vagy halálos légzésdepresszió alakulhat ki, különösen a kezelés kezdetekor, valamint a dózis növekedésével. Monitor jeleit légzésdepresszió kezelés alatt. A betegeket a megfelelő adminisztráció csökkentése a véletlen túladagolás. Véletlen lenyelés okozhat végzetes túladagolás, különösen gyermekeknél. Hosszan tartó használat terhesség alatt vezethet újszülöttkori megvonási szindróma, amely életveszélyes lehet, ha észrevétlen és kezeletlen. Ha hosszan tartó használata szükséges egy terhes nő, tanácsot beteg magzati kockázatot és biztosítani a kezelés rendelkezésre állását. A betegeket fel kell alkohol és az alkohol-tartalmú termékek egyidejű alkalmazása fokozhatja az expozíciót és a potenciálisan okoz végzetes túladagolás.

Használja a Opana

Terápiás Osztály: Fájdalomcsillapító

Kémiai Osztály: opioid

Oxymorphone meghosszabbított hatóanyag-leadású tablettákat enyhítésére használnak mérsékelt vagy súlyos fájdalom igénylő betegek folyamatos, éjjel-nappal kezelés hosszú ideig, és nem szabad használni, ha szükség van a fájdalom gyógyszert csak egy rövid időre, például amikor lábadozik a műtét. Ne használja ezt a gyógyszert, hogy enyhíti enyhe fájdalom, vagy olyan helyzetekben, amikor a nem-narkotikus gyógyszeres kezelés hatásos. Ez a gyógyszer nem alkalmazható a fájdalom kezelésére, hogy csak egyszer-egyszer, vagy “szükség”.

Amikor oxymorphon használnak hosszú ideig, akkor válhat szokásformáló (ami szellemi vagy fizikai függőség). Azonban az emberek, akik folyamatos fájdalmat ne hagyja, hogy a félelem a függőség, hogy őket a segítségével a kábítószer, hogy enyhíti a fájdalmat. Mentális függőség (addikció) nem valószínű, hogy fordulhat elő, ha kábítószer használnak erre a célra. Fizikai függőség is vezethet megvonási tünetet, ha a kezelést hirtelen abbahagyni. Azonban súlyos elvonási mellékhatások általában megelőzhető azáltal, hogy csökkenti az adagot fokozatosan egy ideig, mielőtt a kezelést teljesen leállt.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt Opana

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását oxymorphon a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát oxymorphon az idősek. Az idős betegek azonban sokkal valószínűbb, hogy a nem kívánt hatások (pl, zavartság, szédülés, álmosság, hányinger) és a korral járó máj-, vese-, vagy szívproblémák, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél oximorfon.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek oximorfon. Lehet, hogy nem kifejezetten a Opana. Kérjük, olvassa el gondosan.

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ez különösen fontos az idősebb betegeknél, akik érzékenyebbek lehetnek a hatását a fájdalom gyógyszer. Ha túl sok a gyógyászat venni hosszú ideig, akkor válhat szokásformáló (ami szellemi vagy fizikai függőség).

A legjobb, ha ezt a gyógyszert éhgyomorra, legalább 1 órával étkezés előtt vagy 2 órával étkezés után.

Ha használja a bővített hatóanyagleadású tabletta

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Helyes használata oximorfon

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Oxymorphone okozhat súlyos nemkívánatos hatást, ha azt a felnőttek, akik nem használják az erős narkotikus fájdalomcsillapító gyógyszerek, gyerekek vagy állatok. Győződjön meg róla, hogy tárolja a gyógyszert egy biztonságos helyen, hogy mások ne kapni.

Flush összes használt gyógyszert a vécén, miután befejezte a kezelést. Szintén flush régi gyógyszert csak a lejárati dátuma. Ezt a gyógyszert az egyik csak néhány gyógyszer, meg kell semmisíteni ezen a módon.

Ha lesz szedni ezt a gyógyszert hosszú ideig, nagyon fontos, hogy orvosa ellenőrizze, hogy a rendszeres látogatások bármilyen probléma vagy nemkívánatos hatások okozhatják ezt a gyógyszert.

Oxymorphone növelheti a kockázatát, hogy a súlyos légzési problémákat. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha vannak nehéz vagy zavaros légzés, szabálytalan, gyors, lassú vagy felületes légzés, halvány vagy kék ajkak, körmök, vagy bőr, vagy légszomj.

Ne használja tovább ezt a gyógyszert, vagy hogy gyakrabban, mint az orvos utasítása nélkül. Ez lehet életveszélyes. A túladagolás tünetei közé tartozik az extrém szédülés vagy gyengeség, lassú szívverés vagy a légzés, görcsök, légzési nehézség, és a hideg, nyirkos bőrt. Hívja fel orvosát azonnal, ha ezeket a tüneteket észleli.

Óvintézkedések használat közben Opana

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszeri depresszáns (gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, egyéb allergiák, vagy megfázás, nyugtatók, nyugtatók, vagy alszik, gyógyszer, egyéb vényköteles fájdalomcsillapítót vagy kábítószer, gyógyszer görcs vagy barbiturátok, izomlazítók, vagy érzéstelenítők, beleértve néhány fogászati ​​érzéstelenítő . Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen más gyógyszert fent felsorolt ​​használata közben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer lehet szokásformáló. Ha úgy érzi, hogy a gyógyszer nem működik olyan jól, ne használja többet, mint előírt adagot. Hívjon orvost utasításokat.

Oxymorphone okozhatja egyes emberek válnak álmos, szédül, vagy szédülés, vagy úgy érzi, hogy hamis jólét. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül, nem éber, vagy szédülés.

Rosszullétet, szédülést, vagy akár ájulás fordulhat elő, amikor felkel hirtelen fekvő vagy ülő helyzetben. Felállt, lassan segíthet csökkenti ezt a problémát. Továbbá, fekve egy kicsit enyhítheti szédülés vagy szédülés.

A gyógyszer használata hosszú ideig okozhat súlyos székrekedés. Ennek megakadályozása érdekében, kezelőorvosa közvetlen, hogy a hashajtók, igyon sok folyadékot, vagy növelje a rost az étrendben. Feltétlenül kövesse az utasításokat gondosan, mert a folyamatos székrekedés vezethet komolyabb problémákat.

Mielőtt bármilyen sebészeti beavatkozás (fogászati ​​műtét) vagy sürgősségi ellátás, mondja az orvos vagy a fogorvos feladata, hogy használja ezt a gyógyszert. Súlyos mellékhatások léphetnek fel, ha az orvos vagy a fogorvos ad bizonyos más gyógyszereket nem tudván, hogy az Ön által használt oximorfon.

Ha már ezt a gyógyszert rendszeresen több hétig vagy több, nem módosíthatja az adagot vagy hirtelen hagyja abba a használatát annak ellenőrzése nélkül orvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget szed leállítása előtt teljesen. Megvonási mellékhatások fordulhatnak elő, ha a gyógyszer szedésének abbahagyása hirtelen, mert a szervezet már megszokta, hogy ezt a gyógyszert.

Opana Side Effects

Opana (oximorfon)

Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez, miközben ezt a gyógyszert. A gyógyszer használata közben terhes okozhat újszülöttkori megvonási szindrómát a csecsemőjét, ami életveszélyes lehet. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha a baba a következő tünetek: kóros alvási mintázat, hasmenés, magas hangú sírás, ingerlékenység, remegés vagy reszketés, fogyás, hányás, vagy nem hízik.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA 2. melléklet Magas abúzus potenciál

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

WADA Class WADA doppingellenes Besorolás

Fájdalom tramadol, oxikodon, acetaminofen, Tylenol, naproxen, aszpirin, ibuprofen, hidrokodon, amitriptilin, Percocet, hidroxizin, klonidin

Labor Pain oximorfon, Stadol, butorfanol Talwin, pentazocin, ropivakain Naropin, Numorphan