opdivo: felhasználás, adagolás, mellékhatások és figyelmeztetések

Mi Opdivo?

Opdivo kezelésére használják bizonyos típusú melanoma (bőrrák), amelyeket nem lehet kezelni műtét, vagy amely más részeire is átterjedt a test. Nivolumab hagyta jóvá az amerikai Food and Drug Administration (a kormány) egy “gyorsított” alapon. A klinikai vizsgálatokban, nivolumab előállított teljes vagy részleges válasz. Azonban további vizsgálatok szükségesek annak eldöntésére, ez a gyógyszer is hosszabbít túlélési időt emberek melanoma.

Opdivo is kezelésére használt bizonyos típusú nem-kissejtes tüdőrák. Nivolumab növelheti az esélyét a hosszabb túlélési időt az emberek az ilyen típusú tüdőrák.

Opdivo akkor használja, ha a daganat specifikus genetikai markert, amely a kezelőorvosa ellenőrizni fogja.

Fontos információ

Opdivo adják önmagában vagy egyéb daganatellenes gyógyszerekkel. Nivolumab néha után adott egyéb gyógyszerek már próbáltam sikertelenül.

Opdivo is okozhat mellékhatásokat okozhat tüneteket különböző testrészein. Egyes mellékhatások kell kezelni a többi gyógyszert, és a rák kezelések késhet. Lesz szükség gyakoribb orvosi vizsgálatok segítségével az orvos határozza meg, hogy biztonságos az Ön számára, hogy továbbra is érkeznek Opdivo.

Nem szabad használni Opdivo ha allergiás nivolumab.

Annak érdekében, hogy Opdivo biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

A gyógyszer szedése előtt

tüdő betegség

májbetegség

vesebetegség

a pajzsmirigy rendellenesség

autoimmun rendellenesség, mint például a lupus, a Crohn-féle betegség, vagy a fekélyes vastagbélgyulladás; vagy

ha szervátültetett.

Ne használja Opdivo ha terhes. Ez árthat a magzatot. Használja hatékony fogamzásgátló a terhesség megakadályozására használata közben ezt a gyógyszert, és legalább 5 hónapig a kezelés után véget ér.

Nem ismert, hogy nivolumab átjut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Nem szabad szoptathat a gyógyszer alkalmazása.

Opdivo fecskendeznek a vénába keresztül a IV. Egy egészségügyi szolgáltató megadja az injekciót.

A kezelés megkezdése előtt orvosa vizsgálatokat fog végezni, hogy ellenőrizze nivolumab a legjobb kezelés a rák típusától.

Opdivo általában adott, ha minden 2-3 hét. Orvosa fogja meghatározni, hogy mennyi ideig kell kezelni Önt ezzel a gyógyszerrel.

Opdivo kell adni lassan. A IV infúzió vehet legalább 1 órán belül megtörténik.

Meg lehet adni a gyógyszert kezelésére vagy megelőzésére bizonyos mellékhatásait Opdivo.

Opdivo okozhatnak bizonyos mellékhatásokat által megváltoztatja a az immunrendszer működését. Ezek a mellékhatások tüneteket okozhatnak sok különböző testrészein. Egyes mellékhatások kell kezelni a többi gyógyszert, és a rák kezelések késhet vagy leállítható.

Lesz szükség gyakoribb orvosi vizsgálatok segítségével az orvos határozza meg, hogy biztonságos az Ön számára, hogy továbbra is érkeznek Opdivo. Ne hagyjon ki egyetlen nyomon követő látogatások orvosával.

Szokásos felnőtt dózis Melanoma – metasztatikus

Dózis: 3 mg / kg a IV infúzióval 60 perc alatt minden 2 hét; A kezelés időtartama: a kezelés folytatását a betegség előrehaladtával vagy elfogadhatatlan toxicitás lép .; Hozzászólások; -Ez A gyógyszer már jóváhagyott gyorsított jóváhagyási alapuló tumorválasz és válasz tartósságát. Folytatás jóváhagyás lesz függő ellenőrzés és leírás a klinikai haszon a megerősítő vizsgálatok .; Használata: A kezelés inoperábilis vagy áttétes melanóma és a betegség progressziójának következő ipilimumab, és ha BRAF V600 mutáció pozitív, a BRAF-inhibitor

Szokásos adagja felnőtteknek a Opdivo a tüdőrák

Szokásos adagja felnőtteknek; Dózis: 3 mg / kg a IV infúzióval 60 perc alatt minden 2 hét; A kezelés időtartama: a kezelés folytatását a betegség előrehaladtával vagy elfogadhatatlan toxicitás lép .; Használata: A metasztatikus laphám nem kissejtes tüdőrák (NSCLC) progresszió, vagy azt követően a platina-alapú kemoterápia

Hogyan Opdivo adott?

Hívjon orvost utasításokat, ha kihagy egy találkozót a Opdivo injekció.

Kövesse az orvos utasításait korlátozásokat az élelmiszer, ital, vagy a tevékenység.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció Opdivo: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Egyes mellékhatások fordulhatnak elő az injekció beadása alatt. Mondd el a gondozó rögtön, ha szédül, szédül, viszkető, bizsergető, hűtve, vagy lázas.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

új, vagy súlyosbodó köhögés

hirtelen mellkasi fájdalom vagy diszkomfort érzés, zihálás, légszomj

súlyos vagy folyamatos hasmenés, súlyos hasi fájdalom, véres széklet, vagy kátrányos

új, vagy súlyosbodó bőrkiütés

Súlyos izomgyengeség, folyamatos fájdalom a izom- vagy ízületi

tünetei agyi duzzanat – zavartság, fejfájás, memória problémák, hallucinációk, nyaki merevség, aluszékonyság, lefoglalás (görcsök)

Opdivo adagolási információt

veseproblémák – alig vagy egyáltalán nem vizelési; vér a vizeletben; duzzanat a láb vagy boka

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

májproblémák, – hányinger, felhasi fájdalom, viszketés, fáradtság, étvágytalanság, sötét vizelet, agyag színű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek); vagy

jelei hormonális rendellenesség – gyakori vagy szokatlan fejfájás, látási problémák, kábultság, vagy nagyon fáradt, gyors szívverés, hangulat vagy viselkedés megváltozik, rekedt vagy hang mélyülése, fokozott éhség, szomjúság, fokozott vizeletürítés, székrekedés, hajhullás, izzadás, fázás, súlygyarapodás, vagy fogyás.

Mi történik, ha túladagolás?

A daganatellenes szerek késhet vagy végleg abba, ha bizonyos mellékhatások.

Gyakori Opdivo mellékhatás lehet

hányinger, hányás, étvágytalanság

Mit kell elkerülni kapó Opdivo?

hasmenés, székrekedés, hasi görcsök

fáradtságérzés vagy légszomj

testi fájdalmak

köhögés

bőrkiütés, viszketés; vagy

fejfájás.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek nivolumab, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

1.06.2016-01-06, 01:55:22

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Nem kis-sejtes tüdőrák Avastin, metotrexát, taxol, ciszplatin, paclitaxel, Tarceva

Vesesejtes karcinóma Avastin, Depo-Provera, a medroxiprogeszteron, Provera, nivolumab, bevacizumab

Melanoma, áttétes nivolumab, Keytruda, pembrolizumab, Yervoy, ipilimumab, Mekinist

Melanoma nivolumab, Keytruda, pembrolizumab, dakarbazin, Yervoy, ipilimumab

Opdivo mellékhatások

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Opdivo?

Opdivo (nivolumab)