orális komplikációk kemoterápia és a fej / nyak sugárzás (pdqто): szupportív ellátás [] -neurotoxicity

Kiválasztott osztályok a kemoterápia, beleértve a vinka alkaloidokat, vinkrisztin és vinblasztin, okozhat közvetlen neurotoxicitást. Továbbá, gyógyszerek, mint a thalidomid és lenalidomid társított perifériás neuropátiák, amelyek hatással lehetnek az arc és állkapocs. Mélyen gyökerező, lüktető fájdalom mandibula is előfordulhat. Mivel ez a tünet is megfelelt az akut fogászati ​​pulpa betegség, fontos, hogy egy alapos történelem és szóbeli fizikális vizsgálatot kell végezni, ha a szóbeli fájdalom bemu; röntgen és vitalitás tesztelése a fogbél általában szükséges. Miután neurotoxicitás megfelelően diagnosztizált vezetőségnek fájdalom támogatás és a beteg tanácsadás. A tünet általában megszűnik egy héten belül abbahagyása a kiváltó kemoterápia.

Előfordulása és Mortalit; Becsült új esetek és a halálesetek epehólyag (és egyéb epeúti) rák az Egyesült Államokban 2014-ben: [1; Új ügyek: 10650; Halál: 3630; Rák merül fel, hogy az epehólyag ritka; Klinikai jellemzők; A leggyakoribb tünetek által okozott epehólyag rák sárgaság, a fájdalom és a láz; Kórszövettani és Diagnosztikai; Azoknál a betegeknél, akiknek a felületes daganat (T1, vagy bezárnak a nyálkahártyán) találnak a patológiai vizsgálatát …

Betegnél temporomandibular diszfunkció fájdalom magában rágóizmokat, temporomandibularis ízületeket vagy fogak. Ez az állapot nem egyedi a rákos betegek, és ez összefügg a stressz és a diszfunkcionális szokásokat, beleértve a fogcsikorgatás és clenching a pofák. Stressz és alvás diszfunkció tűnik a leggyakoribb etiológiai tényezők. Megfontolt alkalmazása izomlazítók vagy szorongás -reducing hatóanyagokkal, valamint a fizikoterápia (nedves hő alkalmazások, masszázs, és gyengéd nyújtással) szabványos módszerek az irányítás. Azon betegeknél, akiknél hajlamos clenching vagy fogcsikorgatás alvás közben, testreszabott harapásemelő sínek használata alvás közben értékesek lehetnek.

Ezt az információt a termelt és amelyet a Nationa; ségéről; Intézet (). Az információ ebben a témában megváltozhatott azóta ez volt írva. A legfrissebb információkért forduljon a Nationa; ségéről; Intézet az interneten keresztül honlapján: http: /; cancer.gov vagy hívja 1-800-4-rák.

 Public Information A National Cancer Institute