orális komplikációk kemoterápia és a fej / nyak sugárzás (pdqто): szupportív ellátás [] -orofacial fájdalmat a daganatos betegek

Fájdalom a rákos betegek eredhet a betegség kezdete keresztül túlélő és a következők lehetnek: [1]

Ez a kiegészítő és alternatív gyógyászat (CAM) információk összefoglaló áttekintést ad a használata PC-SPES mint a kezeltek körében a rák. Az összefoglaló tartalmazza a rövid története a PC-SPES kutatás, a klinikai kísérletek eredményeit, és az esetleges káros hatásait PC-SPES. Ebbe az összefoglaló a vita a szennyeződés PC-SPES és kilépését utakat elosztási; Ez az összefoglaló tartalmazza a következő kulcsfontosságú információt megkaphat; PC-SPES egy szabadalmaztatott keveréke nyolc …

Kezelése fej és nyaki fájdalom és a szóbeli fájdalom lehet különösen nagy kihívást jelent, mert evés, beszéd, nyelés és egyéb motoros funkciók, a fej és a nyak és a garat állandó fájdalom kiváltó.

Orofacialis fájdalom miatt a rák

Akut és krónikus fájdalom a rák oka lehet több tényező, köztük a következő

Fájdalom diagnózis gyakran alacsony intenzitású, de jellemzően egyre gyakoribb és súlyosabb betegség előrehaladtával. Rák fájdalom oka lehet a helyi és a távoli tumor hatásokat. Közvetlen invázió rákos fájdalmat okozhat, és ennek következtében gyulladásos és neuropátiás mechanizmusokat. Hatékony megelőzése és kezelése fájdalom rák ismeretét követeli tényezők és mechanizmusok.

Úgy becsülik, hogy 45% és 80% -a az összes rákos betegeknek nem kielégítő fájdalom kezelésére. Hetvenöt százalék 90% -ánál terminál vagy előrehaladott rák fájdalom. Fájdalom lehet jelen, akár 85% -ánál fej-nyak rák (HNCs) a diagnózis idején.

Orofaciális rákkal kapcsolatos fájdalom kezelése egy jól ismert káros hatást a kezelés. Fájdalom miatt a szájnyálkahártya-gyulladás a leggyakrabban jelentett a beteggel kapcsolatos panasz során rákterápia. Súlyos és fájdalmas nyálkahártya-gyulladás társul kórházi felvételek száma és hosszú ideig kórházban, ami késik, megszakad, vagy megváltozott rákterápia protokollok, amelyek befolyásolják prognózisa, életminősége, és gondoskodás költségei. Graft-versus-host betegség (GVHD) gyakori szövődménye az allogén hematopoietikus sejt transzplantáció (HCT), előforduló 25% -ról 70% -a beteg; szájsebekre gyakran fájdalmas.

Amellett, hogy HNCs, orális megnyilvánulásai leukémia és limfóma fájdalmat okozhat, és a funkció elvesztése. Limfómák és leukémiák indukálhat fájdalmat beszivárgása a fájdalom-érzékeny szerkezetek, és ha a másodlagos orális fertőzés. A myeloma multiplex tevékenység gyakran fájdalommal és, ha jár a fogak, bemutatja a diagnosztikai kihívást jelent. Az intracranialis daganatok adhat okot orofacialis fájdalom és fejfájás. Még diagnosztizált rákos betegek, a jóslat intracranialis áttétek új vagy megváltozott a fejfájás nehéz.